• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Praefke: Nye computere en nødvendighed for branchen

Forskningsverdenen og banksektoren er gået sammen om ny forskning, der skal udvikle computere til at styrke bankernes risikostyring. En nødvendighed for branchen, lyder det fra Gorm Praefke, executive director, Nordea Markets.

Der er behov for ny teknologi, der kan kapere de meget komplekse beregninger hurtigere i forbindelse med bankernes beregning af risiko.

Derfor er forskningsverdenen og banksektoren gået sammen om at udvikle nye computere.

”Med de krav, der stilles, bliver behovet og kompleksiteten i beregningerne større og større. Med den teknologi vi har nu, bliver det så tidskrævende, at du reelt ikke kan nå det, derfor er der behov for at udvikle ny teknologi,” siger executive director for Nordea Markets Gorm Praefke, der sidder i styregruppen for det nye projekt, til FinansWatch.

Støtte på 31 mio. kr.

Det Strategiske Forskningsråd har investeret 31,4 mio. kr. i det forskningscenter, der skal udvikle computerne, som har fået navnet HIPERFIT - functional high-performance computing for financial information technology. Bag projektet står bl.a. Københavns Universitet, Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Nykredit, SimCorp og den franske it-virksomhed Lexifi samt en række internationale forskningspartnere bl.a. University of Oxford, University of California og Carnegie Mellon.

Gorm Praefke betegner den nye teknologi som en nødvendighed for den finansielle branche.

”Jeg opfatter det som tæt på en nødvendighed set i forhold til de øgede krav, der stilles. Når vi laver risikoberegning kan det tage rigtig mange timer, og det er det, der skal kunne laves hyppigere og hurtigere, således at vi har en løbende overvågning. Det er et spørgsmål om computerpower,” siger han.

Styrkelsen af computerteknologien vil altså ikke betyde en reduktion af manpower, siger han.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Pengeinstitutter

Sparekasse-direktør: Vi kan få mere på skovlen

Der er vækst og stigende resultat i Rønde Sparekasses årsregnskab. Direktøren forventer fortsat fremgang i 2017, for de store bankers filiallukninger har efterladt sparekassen i et lille smørhul, siger han.

Forsiden lige nu

Kapitalfonde har tjent 300 pct. på Nets-investering

Kapitalfondene Advent International og Bain Capital har sammen med ATP tjent 10 mia. kr. på at købe Nets. Det oplyser Nets til FinansWatch. Omvendt har de investorer, der købte Nets-aktier ved børsnoteringen i september sidste år indtil nu tabt 26 pct. af deres penge.

Tusinder kan droppe pensionsindbetalinger og holde ferie gratis

Flere af de nye overenskomster gør det muligt at droppe pensionsindbetalingerne til fordel for en måneds ferie i de sidste fem år inden pension. Og det kan vise sig særdeles attraktivt, da det for flere danskere ikke kan betale sig at spare op til pensionen i sidste år på arbejdsmarkedet. Det skriver Insidebusiness.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449