FinansWatch

Finans Danmark: Der vil også være bankfilialer om 20 år

Selv om digitaliseringen af banksektoren buldrer afsted, forventer formanden for Finans Danmark, at der stadig vil være fysiske bankfilialer om 20 år.

Selv om bank- og finanssektoren bliver mere og mere digitaliseret, og kunderne udfører flere og flere opgaver selv, vil der også om 20 år være fysiske bankfilialer.

Det tror Michael Rasmussen, der er koncernchef i Nykredit og formand for interesseorganisationen Finans Danmark.

"Vi bliver mere digitaliserede og ser ind i en verden, hvor mange af de ting, vores kunder laver, gør de selv."

"Men jeg tror nu stadigvæk, at vi har en rådgiveropgave, og at vores kunder gerne vil have fysik bag en rådgivning vedrørende for eksempel boligkøb, pensionsopsparing og investeringsdepot," siger Michael Rasmussen mandag til et pressemøde ved Finans Danmarks årsmøde.

Finans Danmark har mandag præsenteret et udspil, som skal styrke den digitale forbruger. Det skal blandt andet gøres ved at tilpasse markedsføringsloven den digitale tidsalder, og at digitale værktøjer skal bruges til forebyggelse af hvidvask og til boligfinansiering.

Alle de nye muligheder til trods ser interesseorganisationen dog stadig fysisk rådgivning i fremtiden.

"Det kan godt være, at den fysiske rådgivning så er gennem en skærm, men jeg tror nu nok, at der vil være forskellige tilgange."

"Der er ingen tvivl om, at vi bliver mere og mere digitale, og at en række af de opgaver, vi laver i dag, dem vil kunderne selv kunne lave fremadrettet," vurderer formanden.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere