FinansWatch

Klumme: Skyen er klar til bankerne, men er bankerne klar til skyen?

Det er formentlig ikke et spørgsmål om, hvorvidt cloud computing kommer til bankerne, men alene hvornår det sker, skriver Tobias Holger Hansen fra fintechselskabet Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Cloud computing – eller skyen, som mange siger – er blevet et af de mest brugte begreber i it-verdenen i de senere år. Men når det gælder banksektoren er aktørerne generelt tilbageholdende med at anvende cloud-løsninger.

Det er der flere forklaringer på, men ikke desto mindre vil det formentlig ændre sig, da der blandt andet er driftsfordele for bankerne.

Det skriver Tobias Holger Hansen, chief legal officer hos fintechselskabet Cardlay, i ny klumme på FinansWatch.

"Da der utvivlsomt er økonomiske fordele for bankerne ved at anvende cloud løsninger, skulle øget brug af cloud løsninger i sidste ende gerne resultere i billigere produkter for kunderne. Dette taler for en mere proaktiv tilgang til anvendelse af cloud-løsninger i den finansielle sektor," skriver han blandt andet.

Læs hele klummen her: "Skyen er klar til bankerne, men er bankerne klar til skyen?"

Robotter skal banke sagsbehandlingen i bund i PFA

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Pengeinstitutter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere