FinansWatch

Nykredit tanker op på aktier i Vestjysk Bank

Nykredit Realkredit er med tegning af nye aktier i Vestjysk Bank nu oppe på en ejerandel på over 15 pct. af banken (Rettet).

Rettelse: I den nævnte børsmeddelelse fremgår det, at det er Forenet Kredit, der har købt og ejerne aktierne i Vestjysk Bank. Konkret er det dog Nykredit Realkredit, som køber aktierne, modtager og ejer aktierne.

Tirsdag gennemførte den nye investorgruppe i Vestjysk Bank en tegning af nye aktier i banken. I alt ca. 606.943.009 nye aktier blev der tegnet til 1 kr. per styk.

Senere tirsdag aften meddelte Vestjysk Bank i en storaktionærmeddelelse, at Forenet Kredit, Nykredits hovedejer, har erhvervet en solid del af aktierne. Konkret er det dog Nykredit Realkredit, som køber aktierne, modtager og ejer aktierne.

Der er tale om i alt 103.933.083 aktier i Vestjysk Bank, svarende til ca. 13,71 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Vestjysk Bank A/S.

Nykredit Realkredit ejer herefter indirekte ca. 16,50 pct. af aktierne og stemmerettighederne i Vestjysk Bank A/S, oplyses det.

Investorgruppen, som for nylig købte statens andel af Vestjysk Bank, består af Arbejdernes Landsbank, AP Pension Livsforsikrings-aktieselskab, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension, Fondsmæglerselskabet Maj Invest, Novo, Nykredit Realkredit og Vestjylland Forsikring.

Nye investorer tegner for 600 millioner kroner nye aktier i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank præsenterer fortegningsemission på op til 745 mio. kr.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Vestjysk Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere