En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Vestjysk Bank

Vestjysk Bank er en af Danmarks 10 største banker af vestjysk oprindelse med afdelinger på Fyn og i Østjylland. Banken har den danske stat som dominerende hovedaktionær. Få viden og seneste nyt om Vestjysk Bank på Finanswatch.dk.

Se de seneste 100 artikler om Vestjysk Bank .
Se alle artikler om Vestjysk Bank fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Nye investorer overtager skattegodbid i Vestjysk Bank

Får Vestjysk Bank for alvor vendt forretningen, kan bankens nye investorer se frem til at få glæde af et udskudt skatteaktiv på over 600 mio. kr. En indikation af, at regeringen sælger sine aktier for billigt, mener Enhedslisten, som indkalder til samråd.

Vestjysk Banks aktionærer inviteres til redningsaktion

Investorgruppen, der i sidste uge fremsatte købstilbud på Vestjysk Bank, håber at de eksisterende aktionærer vil takke nej til købstilbuddet og i stedet deltage i den efterfølgende kapitaludvidelse. Det skriver Børsen.

Medie: Kunstfond tror på Vestjysk Bank

Det var overraskende, da Fonden bag kunstmuseet Davids Samling i sidste uge viste sig at være en af investorerne i den kriseramte Vestjysk Bank. Det skriver Berlingske Tidende.

Her er den fremtidige værdi af Vestjysk Banks aktier

Vestjysk Banks aktiekurs ligger fortsat markant over det niveau, som staten er parat til at sælge sin majoritetspost til. Men en stor kommende aktieemission kommer til at rykke voldsomt på kursen. FinansWatch har regnet på tallene.

Derfor vil Maj Invest investere i Vestjysk Bank

Hvis købstilbuddet på statens majoritetspost i Vestjysk Bank bliver gennemført, så bliver det Maj Invest der på vegne af kapitalforvalterens kunder bliver den største aktionær i banken. Maj Invests chef for danske aktier fortæller FinansWatch om rationalet bag og planerne med investeringen.

Vestjysk Bank retter sig efter tirsdagens nyrestød

Aktien i Vestjysk Bank retter sig mærkbart på børsen onsdag efter det voldsomme kursskred tirsdag, da det kom frem, at staten vil afhænde sin ejerandel på 81,5 pct. i banken til en pris på blot 1 kr. per aktie.

Vild uenighed om værdien af Vestjysk Bank

Professionelle investorer og private aktionærer er fundamentalt uenige om værdien af Vestjysk Bank. Den ene side mener, at bankens aktier er 1 kr. værd pr. styk, mens den anden side mener, at de er mere end det ti-dobbelte værd.

Den stilfærdige redningsmand af to mishandlede banker

Vestjysk Banks bestyrelsesformand, Vagn Thorsager, har reelt været den helt dominerende hovedkraft bag redningen af såvel Aarhus Lokalbank som Vestjysk Bank. Han var helt uden skyld i de to bankers massive problemer, men fik slidt sig igennem at finde en løsning, som gør, at Danmarks niendestørste bank stadig består.

Derfor er Danmarks niendestørste bank kun 151 mio. kr. værd

Kl. 17 i går var Vestjysk Bank knap 2,3 mia. kr. værd, men 40 minutter senere, var bankens markedsværdi reelt reduceret til 151 mio. kr. Det koster skatteyderne et tab på 1,4 mia. kr., men til gengæld får banken nu en reel overlevelsesmulighed.

Medie: Sydbank opdagede kunder fra hvidvask-sag og smed dem ud

Mens Danske Bank og Nordea i flere år lagde bank til overførsler fra en omfattende sag om hvidvask i Moldova, ­reagerede Sydbank omgående på mistænkelige transaktioner og indberettede ifølge Berlingske Business sagen til Bagmandspolitet. Ifølge mediet er også Jyske Bank og Vestjysk Bank involveret i sagen.

Klumme: Staten kunne afnotere Vestjysk Bank

Hvad er logikken i at lade Vestjysk Bank forblive på fondsbørsen i stedet for at lade staten og bankens direktion få styr på banken bag lukkede døre, spørger Per Hansen i sin klumme på FinansWatch.

Vestjysk Bank er 100 mio. kr. fra genopretningsplan

Vestjysk Bank tjente 31 mio. kr. før skat i årets første ni måneder. Men overdækningen i forhold til et centralt kapitalkrav er faldet til 100 mio. kr. fra 125 mio. kr. ved udgangen af sidste år. Faldet skyldes dog reelt et højere kapitalkrav. (Opdateret)

Vestjysk Bank åbner landbrugscenter

Vestjysk Bank har samlet alle sine landbrugskunder i Holstebro. Det skal skal samle risiciene et sted og give landbrugskunderne en bedre rådgivning.

Vestjysk-formand: Urealistisk vi skal betale tilbage

Forhandlingerne mellem Vestjysk Bank og EU Kommissionen er blevet genoptaget efter at have været sat i bero. Bestyrelsesformanden i banken fortæller, at det slet ikke er aktuelt at diskutere, hvorvidt Vestjysk Bank skal betale statsstøtten tilbage eller ej.

Vestjysk: En normalisering af arbejdsfordelingen

Bestyrelsesformanden i Vestjysk Bank fortæller, at banken med ansættelsen af Jan Ulsø Madsen som adm. direktør har fået den rigtige kompetencefordeling i direktionen. Ansættelsen vil samtidig løfte arbejdsbyrden på formandens skuldre, der hidtil har haft "særlige driftsmæssige opgaver" (Rettet)

Landmænd står for en tredjedel af Vestjysk Banks nedskrivninger

Vestjysk Bank har nu samlet set nedskrevet ikke mindre end 16,9 pct. af udlånet. Godt en tredjedel af nedskrivningerne og hensættelserne skyldes landbrug og fiskeri. Og banken advarer om, at krisen i Ukraine og russisk importstop kan komme til at gøre ondt, ikke kun på landmændene.

Her er Vestjysk Banks redningsmand

En virksomhed har haft en væsentlig finger med i spillet om at trække Vestjysk Bank over solvensgrænsen, ved i stort omfang at forlænge to efterstillede lån.

Køber parat til Vestjysks DLR-aktier

Et pensionsselskab står parat til at overtage Vestjysk Banks DLR-aktier - et salg der kan hjælpe med at trække banken op over kapitalkravet igen. Købet er dog kompliceret.

Statsgarantier på 3,2 mia. kr. i Vestjysk Bank

Finansiel Stabilitet har stillet individuelle statsgaranti på lige godt 3,2 mia. kr. for lån i Vestjysk Bank. Nogle af de penge kan komme i farezonen, hvis banken ender med at gå ned.

Jobskift var ikke Thorsagers egen ide

Det var ikke direktør i Vestjysk Bank Vagn Thorsagers egen ide, at han skulle opgive direktørstolen til fordel for formandsposten i bestyrelsen. Men han forstår godt opfordringen til generationsskiftet.

Halvdelen af Vestjysks sunde kunder er svage

Selv hvis der ses bort fra de kunder, som der er i nedskrevet på, eller som er i restance med lånene, så kan der konstateres svaghedstegn på lige knap halvdelen af kunderne i Vestjysk Bank. Til gengæld er der en bemærkelsesværdig stigning i bankens sikkerheder for udlånene.

Revisor: Væsentlig risiko for at Vestjysk dør

Såvel den interne som den eksterne revision i den statskontrollerede Vestjysk Bank advarer om, at der er væsentlig risiko for at banken ikke kan fortsætte driften, hvis ikke det lykkes at slanke balancen yderligere.

Vestjysk Bank opgiver at blive solgt

Aktionærerne risikerer grimme overraskelser, efter et salg af Vestjysk Bank er opgivet. Finansminister Bjarne Corydon (S) vil stadig forsøge at sælge.

Vestjysk Bank: Salgsproces er gået i vasken

Vestjysk Bank kan ikke sælge sig selv, uden at påføre staten massive tab. Buddene var simpelthen for lave, lyder det. Nu overvejer man at konvertere yderligere statslig hybridkapital.

Avis: Vestjysk Bank skal sælges i bidder

Ifølge Børsen har staten opgivet tanken om at sælge Vestjysk Bank i ét stykke og prøver nu i stedet at dele banken op i forskellige småbidder. Potentielle købere er Jyske, Sydbank, Spar Nord og Handelsbanken.

Thorsager: Der er brug for flere tiører

Efter to kvartaler med massive nedskrivninger, kan Vestjysk Bank nu melde om et lille overskud på 35 mio. kr. Det glæder direktør Vagn Thorsager, som dog stadig er bekymret for sine landmænd.

Vestjysk hæver solvensen

Det seneste kvartal har vestjysk Bank hævet solvensen med 1,2 procentpoint Yderligere styrkelse er på vej via staten

Vestjysk Bank har rentefri udlån for 2 mia. kr.

En lang række kunder i Vestjysk Bank er så dårlige, at de ikke magter at betale renter på deres lån. Samlet set er 10 pct. af porteføljen svarende til 2 mia. kr. nu uden rente, skriver Børsen.

Vestfyns Bank frygter overraskelser i 2013

Vestfyns Bank har aflagt et solidt årsregnskab, der tredobler resultatet. Men nedskrivningerne stiger, og topchef Arne Jacobsen er forsigtig med at spå lysere tider i 2013.

Analytiker: Ingen tillid til Vestjysk Bank

Solvensen i Vestjysk Bank er presset og ledelsen skal hoste op med en virkelig god forklaring ved det kommende Q3 regnskab, lyder det fra Nordeas aktieanalytiker Simon Christensen. Uanset hvad er tilliden til banken dog i bund.

Bankbossens forbandelser

Carsten Andersen kunne forlade Sydbank med et eftermæle, som andre bankdirektører må kigge i vejviseren efter. Men nu raser branchekolleger og politikere over hans rolle som formand i Vestjysk Bank.

Vestjysk Bank i skarp lånebarbering

Vestjysk Bank er i færd med massiv nedskæring af udlån. Bedste dele – deriblandt de lukrative dele af bankens vindmøllekunder – er nemmest at flytte.

EU skaber tvivl om dansk krisebank

EU-Kommissionen kræver en forklaring på nedskrivningerne i Vestjysk Bank for at godkende en forlængelse af statens milliardstore garantier.

Fyringsrunde i Vestjysk Bank

13 ansatte er torsdag formiddag blevet fyret i vestjysk Bank. Fyringsrunden er en del af spareplanen, hvor der skal skæres udgifter for 40 mio. kr., skriver Dagbladet Ringkjøbing Skjern.

Nedtælling for Vestjysk Bank

Fremtiden for Vestjysk Bank er usikker, vurderer aktionærer og eksperter, som undrer sig over tirsdagens voldsomme nedskrivninger.

Får Vestjylland sin egen Amagerbank?

Bestyrelsesformanden for Vestjysk Bank fyrer sin topchef og kreditchef efter fund af choknedskrivninger. Finansminister bakker op om bestyrelsesformand Carsten Andersen.

Vestjysk-formand raser over fyret direktør

Carsten Andersen tordner på markant vis mod den tidligere ledelse – og mod alle undskyldningerne i branchen. ”Alle ulykkerne skyldes dårlig ledelse”. Direktøren er nu fyret med et gyldent farvel til 10 mio. kr. men det er ikke med formandens gode vilje.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Privatrådgivere til Merkur København
Europapolitisk Direktør til Finans Danmark
Nyoprettede stillinger til Finanstilsynets nye Fintech Lab og til arbejdet med betalingstjenester
Risk Managers, Corporate & Business Banking og Personal Banking, København - Nordea
Stærk kompetence til Asset Allocation og balancerede fonde - Sparinvest
Privatkunde- rådgiver til Dragør, BankNordik
Privatkunderådgiver til Spar Nord Roskilde
Souschef til Viborg - Sparekassen Kronjylland
Organisations- og Projektkoordinator, Den Jyske Sparekasse
Trader til aktieteam - Sparinvest
Kundemedarbejder, Uldum - Middelfart Sparekasse
Spar Nord søger finansøkonomer til praktik i januar 2018
Formuerådgiver til Private Banking Sjælland Syd i Næstved
Systemansvarlig til Front Arena handelssystem - Maj Invest
Private Banker til Private Banking i Herning - Nykredit
Finansiel controller i Nuuk - GrønlandsBANKEN
Opsøgende kunderådgivere til Rønde og Hornslet - Djurslands Bank
Local Reward Expert, Copenhagen - Nordea
Client Executive til SEB Asset Management
Erhvervskunderådgiver til Erhvervscenter Aalborg - Jutlander Bank
Forretningsudvikler/Compliance - medarbejder med erfaring fra fonds-/kapitalmarkedsområdet, Ringkjøbing Landbobank
Finanstilsynet søger en medarbejder med aktuarmæssige kompetencer til kontoret for pensionskasser
Private Banker til Sydbank i Kolding
Afdelingsdirektør, Aarhus - Nordjyske Bank
Client Service Assistant within Asset Management - Capital Four
Akademiker til finansområdet i Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
International rådgiver med interesse for den europæiske energisektor - Energinet
Privatrådgiver til Roskilde - Sydbank
Analytiker til Procurement & Facility Management - Nykredit
2 Student Assistants to support building a thriving Danish Fintech Ecosystem - Copnehagen FinTech
Kunderådgiver til København afdeling - Nordjyske Bank
Credit Risk Analyst - DLR Kredit
Projektudviklingschef i BOKIS med stærk kendskab til digitale betalinger
Valuta- og renterådgiver til Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
Landbrugsrådgiver til erhvervscenter Kolding - Nykredit
Analysestærk økonom til Finanstilsynet
Erfaren koncernjurist - Sampension
Privatkunde- rådgiver til Kongelundsvej, BankNordik
Privatrådgiver til Sydbank i Horsens
Teamleder til Bolig Support i Nordea, Høje Taastrup
Kunderådgiver, Nordea Liv & Pension, Ballerup
Kunderådgiver til Rønde - Djurslands Bank
Er du vores nye privatkunderådgiver? - GrønlandsBANKEN
Finanstilsynet søger en jurist til kontoret for pensionskasser
Konsulent til pensions- og investeringsområdet, Spar Nord
Landbrugskundechef med passion for at pleje en spændende portefølje - Vækstfonden
Bankrådgiver Erhverv, Lyngby - Nordea
Stedfortræder - Kunderådgiver Lokal Erhverv til Hellerup, Sydbank
Senior Relationship Manager - Danske Bank
Forretningsudvikler til Privat - Sydbank
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449