• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Vestjysk Bank

Vestjysk Bank er en af Danmarks 10 største banker af vestjysk oprindelse med afdelinger på Fyn og i Østjylland. Banken har den danske stat som dominerende hovedaktionær. Få viden og seneste nyt om Vestjysk Bank på Finanswatch.dk.

Se de seneste 100 artikler om Vestjysk Bank .
Se alle artikler om Vestjysk Bank fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Medie: Sydbank opdagede kunder fra hvidvask-sag og smed dem ud

Mens Danske Bank og Nordea i flere år lagde bank til overførsler fra en omfattende sag om hvidvask i Moldova, ­reagerede Sydbank omgående på mistænkelige transaktioner og indberettede ifølge Berlingske Business sagen til Bagmandspolitet. Ifølge mediet er også Jyske Bank og Vestjysk Bank involveret i sagen.

Klumme: Staten kunne afnotere Vestjysk Bank

Hvad er logikken i at lade Vestjysk Bank forblive på fondsbørsen i stedet for at lade staten og bankens direktion få styr på banken bag lukkede døre, spørger Per Hansen i sin klumme på FinansWatch.

Vestjysk Bank er 100 mio. kr. fra genopretningsplan

Vestjysk Bank tjente 31 mio. kr. før skat i årets første ni måneder. Men overdækningen i forhold til et centralt kapitalkrav er faldet til 100 mio. kr. fra 125 mio. kr. ved udgangen af sidste år. Faldet skyldes dog reelt et højere kapitalkrav. (Opdateret)

Vestjysk Bank åbner landbrugscenter

Vestjysk Bank har samlet alle sine landbrugskunder i Holstebro. Det skal skal samle risiciene et sted og give landbrugskunderne en bedre rådgivning.

Vestjysk-formand: Urealistisk vi skal betale tilbage

Forhandlingerne mellem Vestjysk Bank og EU Kommissionen er blevet genoptaget efter at have været sat i bero. Bestyrelsesformanden i banken fortæller, at det slet ikke er aktuelt at diskutere, hvorvidt Vestjysk Bank skal betale statsstøtten tilbage eller ej.

Vestjysk: En normalisering af arbejdsfordelingen

Bestyrelsesformanden i Vestjysk Bank fortæller, at banken med ansættelsen af Jan Ulsø Madsen som adm. direktør har fået den rigtige kompetencefordeling i direktionen. Ansættelsen vil samtidig løfte arbejdsbyrden på formandens skuldre, der hidtil har haft "særlige driftsmæssige opgaver" (Rettet)

Landmænd står for en tredjedel af Vestjysk Banks nedskrivninger

Vestjysk Bank har nu samlet set nedskrevet ikke mindre end 16,9 pct. af udlånet. Godt en tredjedel af nedskrivningerne og hensættelserne skyldes landbrug og fiskeri. Og banken advarer om, at krisen i Ukraine og russisk importstop kan komme til at gøre ondt, ikke kun på landmændene.

Her er Vestjysk Banks redningsmand

En virksomhed har haft en væsentlig finger med i spillet om at trække Vestjysk Bank over solvensgrænsen, ved i stort omfang at forlænge to efterstillede lån.

Køber parat til Vestjysks DLR-aktier

Et pensionsselskab står parat til at overtage Vestjysk Banks DLR-aktier - et salg der kan hjælpe med at trække banken op over kapitalkravet igen. Købet er dog kompliceret.

Statsgarantier på 3,2 mia. kr. i Vestjysk Bank

Finansiel Stabilitet har stillet individuelle statsgaranti på lige godt 3,2 mia. kr. for lån i Vestjysk Bank. Nogle af de penge kan komme i farezonen, hvis banken ender med at gå ned.

Jobskift var ikke Thorsagers egen ide

Det var ikke direktør i Vestjysk Bank Vagn Thorsagers egen ide, at han skulle opgive direktørstolen til fordel for formandsposten i bestyrelsen. Men han forstår godt opfordringen til generationsskiftet.

Halvdelen af Vestjysks sunde kunder er svage

Selv hvis der ses bort fra de kunder, som der er i nedskrevet på, eller som er i restance med lånene, så kan der konstateres svaghedstegn på lige knap halvdelen af kunderne i Vestjysk Bank. Til gengæld er der en bemærkelsesværdig stigning i bankens sikkerheder for udlånene.

Revisor: Væsentlig risiko for at Vestjysk dør

Såvel den interne som den eksterne revision i den statskontrollerede Vestjysk Bank advarer om, at der er væsentlig risiko for at banken ikke kan fortsætte driften, hvis ikke det lykkes at slanke balancen yderligere.

Vestjysk Bank opgiver at blive solgt

Aktionærerne risikerer grimme overraskelser, efter et salg af Vestjysk Bank er opgivet. Finansminister Bjarne Corydon (S) vil stadig forsøge at sælge.

Vestjysk Bank: Salgsproces er gået i vasken

Vestjysk Bank kan ikke sælge sig selv, uden at påføre staten massive tab. Buddene var simpelthen for lave, lyder det. Nu overvejer man at konvertere yderligere statslig hybridkapital.

Avis: Vestjysk Bank skal sælges i bidder

Ifølge Børsen har staten opgivet tanken om at sælge Vestjysk Bank i ét stykke og prøver nu i stedet at dele banken op i forskellige småbidder. Potentielle købere er Jyske, Sydbank, Spar Nord og Handelsbanken.

Thorsager: Der er brug for flere tiører

Efter to kvartaler med massive nedskrivninger, kan Vestjysk Bank nu melde om et lille overskud på 35 mio. kr. Det glæder direktør Vagn Thorsager, som dog stadig er bekymret for sine landmænd.

Vestjysk hæver solvensen

Det seneste kvartal har vestjysk Bank hævet solvensen med 1,2 procentpoint Yderligere styrkelse er på vej via staten

Vestjysk Bank har rentefri udlån for 2 mia. kr.

En lang række kunder i Vestjysk Bank er så dårlige, at de ikke magter at betale renter på deres lån. Samlet set er 10 pct. af porteføljen svarende til 2 mia. kr. nu uden rente, skriver Børsen.

Vestfyns Bank frygter overraskelser i 2013

Vestfyns Bank har aflagt et solidt årsregnskab, der tredobler resultatet. Men nedskrivningerne stiger, og topchef Arne Jacobsen er forsigtig med at spå lysere tider i 2013.

Analytiker: Ingen tillid til Vestjysk Bank

Solvensen i Vestjysk Bank er presset og ledelsen skal hoste op med en virkelig god forklaring ved det kommende Q3 regnskab, lyder det fra Nordeas aktieanalytiker Simon Christensen. Uanset hvad er tilliden til banken dog i bund.

Bankbossens forbandelser

Carsten Andersen kunne forlade Sydbank med et eftermæle, som andre bankdirektører må kigge i vejviseren efter. Men nu raser branchekolleger og politikere over hans rolle som formand i Vestjysk Bank.

Vestjysk Bank i skarp lånebarbering

Vestjysk Bank er i færd med massiv nedskæring af udlån. Bedste dele – deriblandt de lukrative dele af bankens vindmøllekunder – er nemmest at flytte.

EU skaber tvivl om dansk krisebank

EU-Kommissionen kræver en forklaring på nedskrivningerne i Vestjysk Bank for at godkende en forlængelse af statens milliardstore garantier.

Fyringsrunde i Vestjysk Bank

13 ansatte er torsdag formiddag blevet fyret i vestjysk Bank. Fyringsrunden er en del af spareplanen, hvor der skal skæres udgifter for 40 mio. kr., skriver Dagbladet Ringkjøbing Skjern.

Nedtælling for Vestjysk Bank

Fremtiden for Vestjysk Bank er usikker, vurderer aktionærer og eksperter, som undrer sig over tirsdagens voldsomme nedskrivninger.

Får Vestjylland sin egen Amagerbank?

Bestyrelsesformanden for Vestjysk Bank fyrer sin topchef og kreditchef efter fund af choknedskrivninger. Finansminister bakker op om bestyrelsesformand Carsten Andersen.

Vestjysk-formand raser over fyret direktør

Carsten Andersen tordner på markant vis mod den tidligere ledelse – og mod alle undskyldningerne i branchen. ”Alle ulykkerne skyldes dårlig ledelse”. Direktøren er nu fyret med et gyldent farvel til 10 mio. kr. men det er ikke med formandens gode vilje.

Bonusbanken mister al værdi i Vestjysk Bank

Siden overtagelsen af Bonusbanken i 2008 har Vestjysk Bank bogført en goodwill på knap 100 mio. kr. Den er nu slettet sammen med den goodwill banken registrerede i forbindelse med Aarhus Lokalbank-fusionen.

Vestjysks skatteaktiv forsvundet

Vestjysk Bank har oven i nedskrivningerne på lån, annulleringen af goodwill for 200 mio. kr. og fyringen af de to direktører sløjfet et skatteaktiv på 287 mio. kr. Det kan skyldes, at forventningerne til fremtidig indtjening er ikke eksisterende.

Analytikere: Vestjysk stadig ikke attraktivt opkøb

Direktøren er fyret, og der er ryddet gevaldigt op i lånebogen. Det kunne være en måde at gøre banken mere attraktiv over for mulige giftepartnere, men usikkerheden er stadig for stor, mener flere analytikere.

Farvel til Frank koster 10 mio. kr.

Den nu fyrede direktør i Vestjysk Bank får 10 mio. kr. i afskedsgave. Frank Kristensen er i forvejen en af sektorens bedst betalte direktører.

Vestjysk Bank i mål med kapitalplan

Vestjysk Bank har nu endeligt tilsagn om forlængelse af statsgarantierne, og Nationalbanken har købt DLR-aktier for 175 mio. kr. Til gengæld bliver der stillet en række krav til banken.

Kruse i privat investfællesskab med Vestjysk Bank

Formanden for Finansiel Stabilitet har privatøkonomiske interesser i et K/S-selskab, hvor bl.a. Vestjysk Bank og en række andre sparekasser også er investorer. Henning Kruse Petersen selv afviser enhver interessekonflikt

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449