FinansWatch

Sydbank får påbud af Finanstilsynet for manglende intern revision

Finanstilsynet har været på inspektion hos Aabenraa-banken for at se på dens interne revision. Det kostede flere påbud.

Sydbank har ikke haft tilstrækkeligt styr på flere væsentlige kontrolopgaver.

Banken har heller ikke kunnet dokumentere den risikovurdering, som den brugte til planlægning af uafhængige kreditkontroller, og desuden har kontrollen af bankens efterlevelse af kreditpolitikken samt af opfølgning på restancer og overtræk ikke været fuldt tilstrækkelig.

Det er Finanstilsynet kommet frem til efter et besøg i banken med base i Aabenraa i april i år.

Sydbank har derfor fået "påbud om at sikre tilstrækkelige forretningsgange, at dokumentere sin risikovurdering og at have tilstrækkelig sikkerhed for sin vurdering af kreditprocesserne," skriver tilsynet i en redegørelse.

Derudover påtaler Finanstilsynet Sydbanks compliance-funktion, der skal sikre opfyldelse af de officielle krav og anbefalinger. Banken har ikke haft tilstrækkeligt fokus på de compliance-opgaver, som andre enheder udfører på kreditområdet.

"Banken fik derfor påbud om at sikre, at compliance-funktionen kontrollerer og vurderer, om metoderne og procedurerne for kontrol af kreditområdet er effektive," fremgår det af redegørelsen.

Og som noget tredje måtte Finanstilsynet konstatere, at den interne revision af kontroller på kreditområdet ikke var tilstrækkeligt dybdegående, og "at intern revision udfører en mangelfuld operationel revision på området."

"Banken fik derfor påbud om at sikre, at den operationelle revision bliver væsentligt styrket, og at bestyrelsen og direktionen modtager information om væsentlige mangler i de interne kontroller," skriver tilsynet i redegørelsen.

Moody's ser mere positivt på Sydbank

Sydbank-boss: Landbrugets opblomstring fjerner usikkerhed

Forsiden lige nu

FA går i rette med outsourcing-kritik

KLUMME: En tidligere bankmedarbejder og Finansforbundet langede mandag morgen ud efter landets to største banker for ikke at være deres samfundsansvar bevidst, når de flytter job til lavtlønslande. Den kritik går Finanssektorens Arbejdsgiverforening nu i rette med.

Seneste Sydbank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere