• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Log ind
ANNONCE

Sydbank-topchef: Derfor får aktionærerne rekordudlodning

Den svage økonomiske udvikling har gjort, at Sydbank har valgt at bruge sit overskud på udbetaling til aktionærerne.

Foto: Sydbank/PR

Sydbanks aktionærer bliver tilgodeset med en stor udlodning oven på bankens regnskab for 2015. 100 pct. af overskuddet fra banken ryger nemlig tilbage til ejerne i form af udbytter og et aktietilbagekøbsprogram.

"Vi vil gerne behandle vores aktionærer godt. Derfor kigger vi på vores egne muligheder. Når vi tjener penge, vil vi egentlig som udgangspunkt gerne bruge pengene selv, fordi aktionærerne har jo givet os dem, så vi kan lave et afkast på dem," forklarer Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Der er tale om et ordinært udbytte på 7,94 kr. per aktie, et ekstraordinært udbytte på 3,18 kr. per aktie og et aktietilbagekøbsprogram på 350 mio. kr., efter at Sydbank kom ud af 2015 med et overskud på 1148 mio. kr. Det er knap 100 mio. kr. højere end i 2014.

"Når vi laver den store udbetaling, som vi gør på ryggen af 2015 til aktionærerne, så er det ud fra en erkendelse af, at med den økonomi, der er i samfundet, så vil vi ikke selv evne at bruge flere af de her penge. Derfor er det naturligt at udbetale dem," forklarer Karen Frøsig.

 

 

/ritzau/FINANS

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Forsiden lige nu

Nordea-chef: Ny manøvre er et "kraftfuldt" værktøj

Nordea gennemførte onsdag en kontroversiel kapitalmanøvre, som Tom Johannessen, leder af Nordea Group Treasury and Asset Liability Management, kalder for et kraftigt værktøj. Han er ikke afvisende over for at gennemføre en lignende transaktion igen.

Totalbanken: Svært at få gang i væksten

Trods daglige bestræbelser kan Totalbanken ikke få udlånet til at vokse, lyder det fra direktør Ivan Sløk. Han har nu for sjette år i træk set udlånet skrumpe på trods af, at banken oplever tilgang af nye kunder.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449