• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Log ind
ANNONCE

Sydbank-topchef: Derfor får aktionærerne rekordudlodning

Den svage økonomiske udvikling har gjort, at Sydbank har valgt at bruge sit overskud på udbetaling til aktionærerne.

Foto: Sydbank/PR

Sydbanks aktionærer bliver tilgodeset med en stor udlodning oven på bankens regnskab for 2015. 100 pct. af overskuddet fra banken ryger nemlig tilbage til ejerne i form af udbytter og et aktietilbagekøbsprogram.

"Vi vil gerne behandle vores aktionærer godt. Derfor kigger vi på vores egne muligheder. Når vi tjener penge, vil vi egentlig som udgangspunkt gerne bruge pengene selv, fordi aktionærerne har jo givet os dem, så vi kan lave et afkast på dem," forklarer Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Der er tale om et ordinært udbytte på 7,94 kr. per aktie, et ekstraordinært udbytte på 3,18 kr. per aktie og et aktietilbagekøbsprogram på 350 mio. kr., efter at Sydbank kom ud af 2015 med et overskud på 1148 mio. kr. Det er knap 100 mio. kr. højere end i 2014.

"Når vi laver den store udbetaling, som vi gør på ryggen af 2015 til aktionærerne, så er det ud fra en erkendelse af, at med den økonomi, der er i samfundet, så vil vi ikke selv evne at bruge flere af de her penge. Derfor er det naturligt at udbetale dem," forklarer Karen Frøsig.

 

 

/ritzau/FINANS

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Sydbank

Sydbanks topchef Karen Frøsig: "Det holder mig vågen om aftenen"

Bankernes klassiske forretning er under pres. På grund af regulering, lave renter, nye måder at gå i banken på og på grund af helt nye, ukendte udfordringer. FinansWatch satte Sydbanks topchef stævne for et interview om, hvordan man kan holde en bank relevant.

Sydbank mærker øget appetit på prioritetslån

I Danmarks fjerdestørste bank viser kunderne en stigende interesse for prioritetslån, der kan være et supplement eller alternativ til realkreditlån. Ifølge Sydbank skyldes det blandt andet, at lånene er mere fleksible.

Forsiden lige nu

Lunar Way vil give bankrådgivning via Facebook-robotter

Den danske iværksættervirksomhed Lunar Way introducerer nu robotbaseret rådgivning over Facebook. Virksomheden har den udskældte Københavns Andelskasse tilknyttet som bank og bevæger sig langsomt opad mod målet om at have 85.000 brugere inden årets udgang.

For mange medarbejdere forlader Finanstilsynet

Mere end hver femte medarbejder forlader Finanstilsynet i løbet af et år, og det betyder, at man skal sikre oplæring og arbejdsgange, der er nemme at gå til, siger direktør Jesper Berg.

Finanstilsynet skruer op for forbrugerbeskyttelsen

Forbrugerne skal have berettiget tillid til den finansielle sektor, slår Finanstilsynet fast i sin nye strategi, og det betyder blandt andet, der skal flere ressourcer til forbrugerbeskyttelsen, fortæller direktør Jesper Berg.

Ringkjøbing Landbobank: Derfor er vi bedst til at tjene penge

Den jyske regionalbank ligger suverænt i spidsen i en ny opgørelse af de store og mellemstore bankers evne til at forrente egenkapitalen. "Man skal have dygtige medarbejdere, der hver morgen sadler hesten og pisker ud over prærien," udtaler direktør.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449