• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Regnskab: Det første udbytte er på vej i Sjælland

Sparekassen Sjælland har fremlagt sit første regnskab som børsnoteret selskab, og her fremgår det blandt andet, at der skal betales udbytte. (opdateret)

Sparekassen Sjælland skabte et overskud efter skat på 144,4 mio. kr. for 2015. Det fremgår af koncernens netop offentliggjorte regnskab.

Resultatet er en tilbagegang på 35,5 mio. kr. sammenlignet med forrige år, til trods for at sparekassen har holdt noget nær status quo på netto rente- og gebyrindtægterne, samt skåret over 100 mio. kr. af den samlede nedskrivningspost.

Når resultatet alligevel ikke kan leve op til 2014-præstationen, skyldes det især posten for kursreguleringer, der falder med 108 mio. kr. til et minus på 58 mio. kr. Den markante udvikling på kursreguleringer skyldes sparekassens store obligationsbeholdning på knap 6 mia. kr., der sidste år gav et minus 87,9 mio. kr.

Sparekassens adm. direktør, Lars Petersson, betegner selv resultatet som tilfredsstillende i en pressemeddelelse.

”Med flere end 10.000 nye kunder i alt på Sjælland og Fyn i 2015, et overskud som forventet samt alle nøgletal på plads er det med en blanding af glæde og ydmyghed, at jeg kan konstatere, at årets resultat er tilfredsstillende. Samtidig lægger bestyrelsen op til, at vores aktionærer modtager et udbytte på 3 kr. pr. aktie efter det første regnskabsår, hvor sparekassen er drevet som et aktieselskab”, udtaler Lars Petersson i en pressemeddelelse.

Børsnoteringen kostede

Sparekassen gennemførte sidste år en børsnotering, der også kan mærkes på årsregnskabet for 2015. Udgifter til personale og administration steg således med 35,4 mio. kr. til i alt 612,8 mio. kr.

"Stigningen kan primært henføres til engangsomkostninger i forbindelse med processen med omdannelse til aktieselskab og børsmodning, og sekundært øgede personaleomkostninger, der skyldes øget aktivitetsniveau, samt filial etableringer," skriver sparekassen i sit regnskab.

Som annonceret tidligere på året har Sparekassen Sjælland planer om at lave en sammenlægning med datterselskabet Sparekassen Fyn, der forventes at give besparelser på 20-25 mio. kr. om året med effekt fra 2017.

Jomfrueligt udbytte

De mange garanter, som blev tvangskonverteret til aktionærer sidste år, kan ikke som vanligt regne med at få udbetalt en garantrente, men i stedet kan de se frem til at få et udbytte på tre kroner pr. aktie.

Fra og med regnskabsåret 2016 har Sparekassen Sjælland en ambition om at udbetale 25 pct. af årets. Med 3 kr. pr. aktie for regnskabåret 2015 svarer sparekassens udbytte for sidste år til 27 pct., og dermed lever den allerede nu op til udbyttepolitikken.

I 2016 regner Sparekassen Sjælland med at forbedre bundlinjen sammenlignet med sidste år, blandt andet som følge af en forventning om yderligere fald på nedskrivningsposten, samt fraværet af de engangsomkostninger, der prægede 2015-regnskabet. Dermed bør aktionærerne kunne se frem til et større udbytte samme tid næste år.

Åbner fire nye filialer

Sidste år åbnede Sparekassen Sjælland inklusive datterselskabet på Fyn tre filialer, og Sparekassen har ingen intentioner om at drosle ned på den lokale tilstedeværelse i år, fremgår det af regnskabet.

I 2016 skal der således åbnes nye filialer i Helsingør, Køge Bugt, en mini-filial i Hundested samt en ny filial i Nyborg.

”Vi fastholder vores filialstrategi, hvor vi ikke lukker filialer. Heller ikke i de mindre bysamfund, hvor de store landsdækkende banker er forsvundet. Som en lokal sparekasse er det en del af vores samfundsansvar at sikre, at også mindre lokalsamfund har deres eget pengeinstitut, der kender lokalområdet. Derfor vælger vi en anden retning end mange andre og åbner nye filialer - både på Sjælland og Fyn,” udtaler Lars Petersson.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449