• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Spar Nord giver Jyskes aktiesalg kølig skulder

Jyske Bank vil sælge sin aktieandel på 38 pct. af Nordjyske Bank. Men Spar Nord ser ikke den store fidus i at købe sig ind i nabobanken.

Ole Madsen, direktør for forretningsudvikling i Spar Nord. Foto: PEDERSEN RUNE AARESTRUP

Jyske Bank vil sælge, men Spar Nord vil ikke købe. Anders Dam, adm. direktør i Jyske Bank, åbnede i bankens regnskab sidste uge op for, at man vil afhænde sin aktieandel på 38 pct. af Nordjyske Bank. Men Spar Nord, der i 2015 kæmpede med Nordjyske Bank om ejerskabet af Nørresundby Bank afviser at være interesserede i aktierne. Det skriver Børsen.

"Umiddelbart virker det ikke som et attraktivt scenarie for Spar Nord at eje en stor andel af en bank med stemmeretsbegrænsninger. Den situation har vi jo tidligere været i, da vi ejede ca. halvdelen af Nørresundby Bank. Så vi har ikke så meget at sige til det, som Jyske Bank skriver i sit regnskab," siger Ole Madsen, direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, til Børsen.

Hverken Nykredit eller Henrik Linds investeringsselskab, Lind Invest, ønsker at kommentere på, hvorvidt de er interesserede i aktierne.

Jyske Bank købte andelen af Nordjyske Bank for at hjælpe med at finansiere købstilbuddet på Nørresundby Bank, som også Spar Nord indgav købstilbud på. I dag har Jyske Banks aktier i Nordjyske Bank en værdi af cirka 800 mio. kr.

"Fusionen mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank er nu tilendebragt med fortsat medlemskab af Bankdata til følge. Jyske Bank vil derfor i løbet af 2017 forsøge at afhænde sin aktiepost i Nordjyske Bank til en for Jyske Bank acceptabel pris," skriver Jyske Bank i regnskabet for første kvartal.

Spar Nord åbner kontor i Silicon Valley

Totalkredit-banker afviser Dams forslag om DLR-boliglån

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Spar Nord Bank

Spar Nord i app-krig med Apple

Spar Nord er røget i problemer med Apple om retten til at lancere abonnementstjenesten Subhub. Appen er afgørende for bankens fintech-satsning, skriver Børsen.

Forsiden lige nu

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449