• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Spar Nord: Lavere salg af boliglån end forventet

Spar Nord Bank oplevede mindre efterspørgsel fra kunderne efter tilbud om at omlægge Totalkredit realkreditlån til banklån end forventet.

Sydbank oplyser, at en del kunder har valgt bankens prioritetslån frem for realkreditlån, mens Spar Nord er skuffet over kundernes interesse for bankboliglån.Foto: Stine Bidstrup

Spar Nord Bank froventede, at kunderne i betydeligt omfang ville omlægge realkreditlån i Totalkredit til banklån, i kølvandet på sidste års voldsomt udskældte forhøjelse af Totalkredits bidragssatser. Men det er ikke sket. Det skriver dagbladet Børsen.

Spar Nords ledelse havde sidste år en målsætning om at trække ca. 2 mia. kr. hjem til bankens egne udlån i 2016, mens regnskabet viser, at der blev tale om en vækst i bankudlånet til privatkunder på et trecifret millionbeløb.

"I dag må konklusionen være, at kritikken af bidragssatserne ikke har materialeret sig i form af ændret prioritering af realkredit i forhold til bank i det omfang, som vi havde forudset," siger Spar Nords talsmand, Leif Lind Simonsen, til Børsen.

Ifølge Hans Peter Christensen, udafhængig rådgiver i Uvildige.dk er mange realkreditkunder ikke særligt opmærksomme på, hvad de betaler i gebyrer for realkreditlån. I Sydbank erklærer topchef Karen Frøsig sig dog godt tilfreds med udviklingen, og oplyser at en vækst i bankudlånet på 2,9 mia. kr. sidste år primært skyldes vækst i bankens prioritetslån, som mange kunder har efterspurgt.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Spar Nord Bank

Spar Nord i app-krig med Apple

Spar Nord er røget i problemer med Apple om retten til at lancere abonnementstjenesten Subhub. Appen er afgørende for bankens fintech-satsning, skriver Børsen.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449