• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Spar Nord Bank

Spar Nord blev grundlagt i 1824 som det første pengeinstitut uden for hovedstaden og dækker i dag 34 bankområder med 90 lokale banker. Banken fusionerede med Sparbank i efteråret 2012. Finanswatch.dk følger udviklingen i Spar Nord Bank, og du kan læse de seneste artikler om banken herunder.

Se de seneste 100 artikler om Spar Nord Bank.
Se alle artikler om Spar Nord Bank fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Spar Nord i app-krig med Apple

Spar Nord er røget i problemer med Apple om retten til at lancere abonnementstjenesten Subhub. Appen er afgørende for bankens fintech-satsning, skriver Børsen.

Ældrehjælp vandt fintech-nørderi hos Spar Nord

Personlig kontakt i det digitale univers er et godt bud på fremtidens uundværlige fintech-løsning til de ældre bankkunder. Det er i hvert fald grundtanken bag den ide, der vandt Spar Nords fintech-arrangement i weekenden.

Spar Nord investerer i abonnements-app

Som bankens første investering i en fintech-virksomhed har Spar Nord satset på abonnementsservicen Subhub. Ifølge Spar Nord har appen Mobilepay-potentiale.

Spar Nord vil hente 300 mio. kr. med ny strategi

Spar Nord vil spare op imod 100 mio. kr. frem mod 2019, fortæller banken i en skitse til deres nye strategiplan. Det skal blandt andet ske gennem en tilpasning af filialstrukturen. Derudover vil banken stimulere bundlinjen med 200 mio. kr. gennem væksttiltag.

Spar Nord klar til opgør med strategien

NYHEDSANALYSE: Spar Nord oplyser, at man til november vil fremlægge en ny strategi. Det kan blive et opgør med bankens nuværende meget decentrale struktur. (Opdateret med kommentar fra Spar Nord)

Spar Nord-formand i modvind for russisk job

Er det illoyalt, at Kjeld Johannesen, bestyrelsesformand i Spar Nord, er blevet særlig rådgiver for en stor russisk slagterikoncern, fem måneder efter han stoppede hos Danish Crown? Ja, siger Danske Svineproducenters formand. Nej, siger han selv.

Opskriften på Totalkredits nye partnerdirektør

En uddannelse som skolelærer tilsat noget it, forsikring og en HD. Og en kone, der blev træt af, at han aldrig var hjemme og derfor skaffede ham job i den lokale bank, hvor han siden endte som direktør. Totalkredits nye partnerdirektør Bent Jensen er vild med at uddanne sig. Men omdrejningspunktet har altid været mennesker.

Overskudslikviditeten driller i Spar Nord

De lave renter har betydet, at Spar Nords nettorenteindtægter er faldet kraftigt i første kvartal. Banken er siden sidste år begyndt at arbejde med alternativ placering af sin overskudslikviditet for at tabe mindre penge på det.

It-nørderne flyttede ind hos Spar Nord

Tæt på hundrede it-entusiaster overtog i weekenden Spar Nords hovedkontor i Aalborg, da banken afholdt sit Hackathon. Her blev der arbejdet intenst på at udtænke og udføre en fintech-løsning, som kunne resultere i en præmie på 100.000 kroner og muligheden for et samarbejde med Spar Nord oveni.

Spar Nord: Man tager boligen fra folk

Aalborg-banken regner med at skulle nedskrive lige så meget i 2016 som sidste år, fortæller topchef Lasse Nyby, der forventer at lukke flere landbrug.

Spar Nord har stadig appetit på opkøb

Selv om Spar Nord nu vil begyndte at sende hovedparten af bundlinjen videre til aktionærerne, så er der stadig appetit på opkøb, understreger Spar Nord-chef Lasse Nyby.

Spar Nord indfrier billigt hybridlån

Spar Nord har fået Finanstilsynets tilladelse til i næste måned at indfri et hybridlån der oprindeligt blev udstedt af Sparbank. Indfrielsen sker selv om hybridlånet er betydeligt billigere, end hvad det i dag koster er udstede et tilsvarende risikovilligt lån.

Spar Nord sælger hybrid kernekapital

Spar Nord har besluttet sig for at udstede ny hybrid kernekapital for 400 mio. kr., efter banken har drøftet muligheden med både private og institutionelle investorer.

Spar Nord får SDC-udtrædelse på plads

Spar Nord og datacentralen SDC har indgået en endelig aftale om Aalborg-bankens udtrædelse. Spar Nord får 195 mio. kr. for sine SDC-aktier, men betaler 140 mio. kr. for at træde ud.

Spar Nord: Vi kan afgøre fusionen

For at ændre vedtægterne hos Nørresundby Bank skal både to tredjedele af ejerne af aktiekapitalen og to tredjedele af stemmerne sige ja til en fusion, fortæller Spar Nord. Dermed kan banken afgøre, hvorvidt Nørresundby Bank og Nordjyske Bank kan fusionere.

Mislykket it-fusion sender Spar Nord til BEC

Henover sommeren måtte BEC og SDC igen sande, at en fusion mellem de to selskaber ikke er mulig, og det er en af grundene til, at Spar Nord har valgt at forlade SDC til fordel for BEC.

Tilfældighed bag Spar Nords filialovertagelse

I virkeligheden var Spar Nord blot på jagt efter flere kvadratmeter, men da muligheden for at overtage Danske Andelskassers portefølje i Holstebro og ikke kun deres lokaler bød sig, slog de til.

Nyby: Udlånsfaldet er brudt

Spar Nords kunder er i stigende grad begyndt at trække på kreditterne igen. Og sammen med tilkøb af nye kundeporteføljer giver det vækst for den nordjyske bank.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449