FinansWatch

Deutsche sænker anbefalingen på Nordea til "sælg"

Den tyske storbank skruer ned for anbefalingen for Nordea-aktien og sænker kursmålet. Flytningen af hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm får en del af skylden.

Anbefalingen af Nordea er sænket til "sælg" fra "hold", viser en brancheanalyse fra Deutsche Bank, der sætter et kursmål på 10,5 euro mod tidligere 11,5 euro. Omregnet svarer det til et kursmål på 78,16 kr.

Aktien i Nordea sluttede torsdag i 84,95 kr. efter et fald på 1 pct.

Specifikt for Nordea nævner Deutsche Bank tab af markedsandele, lav kundetilfredshed og risici forbundet med et it-transformationsprojekt og flytningen af hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm.

Deutsche Banks nedjustering er desuden et udslag af, at banken har indtaget et mere forsigtigt ståsted i forhold til svenske og norske banker.

Det skyldes, at udviklingen på det svenske og norske boligmarkeder ifølge Deutsche Bank er blevet mere afdæmpet, hvilket vil gøre det sværere for bankerne at øge deres nettorenteindtægter.

Nordea hopper ombord hos Mobilepay-rival

Nordea-topchef efterlyser koordineret indsats mod hvidvask

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Seneste Nordea

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere