FinansWatch

Nordeafonden står til skattesmæk efter flytning

Nordeas plan om at flytte hovedkvarteret til Finland kan koste Nordeafonden over 100 mio. kr., skriver Børsen.

For nylig besluttede Nordea at flytte sit hovedkvarter fra Stockholm til Helsinki i Finland. Det kan dog komme til at ramme bankens næststørste aktionær, den ca. 12 mia. kr. store Nordeafonden i København, på pengepungen. Det skriver Børsen.

Danske og svenske skattemyndigheder har nemlig haft en aftale, der fritager Nordeafonden for svensk udbytteskat, hvis fonden uddeler til almennyttige formål i Danmark, hvilket den har gjort i stor stil. Men eftersom der ikke foreligger en lignende aftale med Finland, kan det komme til at koste Nordeafonden en betydelig skatteregning hvert år.

Sidste år fik fonden med en ejerandel af banken på 3,9 pct. således et udbytte på 753 mio. kr., hvilket ville have betydet en finsk kildeskat på over 100 mio. kr.

"Vi har fulgt med i debatten og konstaterer, at Nordea har igangsat en proces i forhold til flytning af hovedkontoret til Finland, men vi kan ikke kommentere på dette," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordeafonden, til Børsen.

Nordeafonden blev stiftet i 1989 af Sparekassen SDS, da sparekassen blev omdannet til et aktieselskab. Ved fusionen mellem Sparekassen SDS A/S, Privatbanken A/S og Andelsbanken A/S til Unibank A/S i 1990 skiftede fonden navn til Unidanmark-fonden. Da Unibank A/S i 2002, i det nye navn Nordea Bank Danmark A/S, gik ind i Nordea-koncernen, ændrede fonden sit navn til Nordea Danmark-fonden. I 2008 skiftede fonden navn til Nordea-fonden.

Svensk minister beklager Nordea-exit

Nordea vil flytte hovedsæde til Finland

Forsiden lige nu

PKA køber boliger for 2,5 mia. kr. af FB Gruppen

Med finansiering og projektsalg i milliardklassen fra PKA i ryggen har FB Gruppen kastet sig over at udvikle det tidligere Grønttorvet i Valby til et nyt bykvarter med over 2000 boliger. Særligt en boligtype har vist sig mere efterspurgt end ventet og givet endnu bedre risikospredning, fortæller ejer til EjendomsWatch.

Seneste Nordea

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere