• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nordea investerede københavnernes penge i atomvåben

Nordea har investeret penge fra Københavns Kommune i selskab, der er med til at producere atomvåben, på trods af at den slags investeringer er blacklistet af kommunen.

Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

Nordea har haft investeret de københavnske skatteborgeres penge i atomvåben. Det viser en gennemgang af de selskaber, Københavns Kommune har investeret i, som Finans har foretaget.

Der er tale om det amerikanske selskab Honeywell International, som Nordea Invest har investeret 800.000 kr. i på kommunens vegne. Selskabet har ellers i flere år været blacklistet af Københavns Kommune, fordi selskabet er med til at producerer atomvåben.

"Der er desværre sket en fejl fra vores side. Fejlen er siden blevet rettet, så aktien, der kortvarigt har været en del af Københavns Kommunes portefølje, er blevet fjernet igen," siger Eric Pedersen, der er direktør i Nordea Invest, til Finans.

I Københavns Kommune har man noteret sig, at der er sket en opstramning i Nordea. Her forventer Jesper Ralfkjær Jørgensen, kontorchef i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, at kommunens forvaltere til enhver tid overholder de retningslinjer, som kommunen udstikker.

Nordeas nye chef for bæredygtighed: "Jeg er i princippet ligeglad med etik"

Etik får Amnesty til at fyre Nordea som bankforbindelse

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Nordea

Så stor vil Danmarks banksektor blive med et dansk Nordea

Hvis Nordea vælger at flytte til Danmark, vil den danske banksektor blive lige så stor som resten af Norden tilsammen og relativt set en af de absolut største i EU. Det viser beregninger foretaget af FinansWatch. Det kan skabe betydelige udfordringer for den finansielle stabilitet.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449