• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Svenske skatter kan få Nordeas hovedkvarter til Danmark

Hvis Sverige gør alvor af at hæve den såkaldte resolutionsskat, kan det rent skattemæssigt blive attraktivt for Nordea at flytte hovedsædet til København. Det vurderer eksperter over for Børsen.

Nordeas topchef Kasper von Koskull luftede tirsdag i et interview i Dagens Industri tanken om at flytte hovedsædet fra Sverige. Foto: Jens Henrik Daugaard

Danmark kan blive interessant skattemæssigt for Nordea, efter at den svenske regering har foreslået en stigning i afgiften til den såkaldte resolutionsreserve. Det vurderer eksperter over for Børsen, efter at bankens for tredje gang på under to år nu truer med at flytte hovedsædet væk fra Sverige ved udsigten til stigende skatter og afgifter.

"Skatten i Sverige kan naturligvis blive så høj, at Danmark bliver fordelagtig," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i tænketanken Cepos.

Bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, Lars Krull, ser Danmark som det mest interessante land i Norden, hvis Nordea vil flytte hovedsædet fra Sverige. Han peger på, at København ligger godt og er en del af EU. Samtidig peger han på, at de lave skatter i Danmark kan være attraktive for Nordea sammenlignet med de andre nordiske lande.

Nordeas bestyrelsesformand Björn Wahlroos har tidligere nævnt København og London som to muligheder i stedet for Stockholm.

Nordea truer med at flytte hovedkvarter

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Nordea

Så stor vil Danmarks banksektor blive med et dansk Nordea

Hvis Nordea vælger at flytte til Danmark, vil den danske banksektor blive lige så stor som resten af Norden tilsammen og relativt set en af de absolut største i EU. Det viser beregninger foretaget af FinansWatch. Det kan skabe betydelige udfordringer for den finansielle stabilitet.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449