FinansWatch

Svenske skatter kan få Nordeas hovedkvarter til Danmark

Hvis Sverige gør alvor af at hæve den såkaldte resolutionsskat, kan det rent skattemæssigt blive attraktivt for Nordea at flytte hovedsædet til København. Det vurderer eksperter over for Børsen.

Nordeas topchef Kasper von Koskull luftede tirsdag i et interview i Dagens Industri tanken om at flytte hovedsædet fra Sverige.

Danmark kan blive interessant skattemæssigt for Nordea, efter at den svenske regering har foreslået en stigning i afgiften til den såkaldte resolutionsreserve. Det vurderer eksperter over for Børsen, efter at bankens for tredje gang på under to år nu truer med at flytte hovedsædet væk fra Sverige ved udsigten til stigende skatter og afgifter.

"Skatten i Sverige kan naturligvis blive så høj, at Danmark bliver fordelagtig," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i tænketanken Cepos.

Bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, Lars Krull, ser Danmark som det mest interessante land i Norden, hvis Nordea vil flytte hovedsædet fra Sverige. Han peger på, at København ligger godt og er en del af EU. Samtidig peger han på, at de lave skatter i Danmark kan være attraktive for Nordea sammenlignet med de andre nordiske lande.

Nordeas bestyrelsesformand Björn Wahlroos har tidligere nævnt København og London som to muligheder i stedet for Stockholm.

Nordea truer med at flytte hovedkvarter

 

Forsiden lige nu

Seneste Nordea

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere