• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nordea

Nordea er den største finanskoncern i Nordeuropa og tilbyder løsninger for alt fra privatkunder til de allerstørste virksomheder og institutioner. I Norden findes Nordea i Danmark, Finland, Norge og Sverige og på de europæiske markeder i Estland, Letland, Litauen og Rusland. Finanswatch.dk følger udviklingen i Nordea og de nyeste artikler finder du herunder.

Se de seneste 100 artikler om Nordea.
Se alle artikler om Nordea fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Så stor vil Danmarks banksektor blive med et dansk Nordea

Hvis Nordea vælger at flytte til Danmark, vil den danske banksektor blive lige så stor som resten af Norden tilsammen og relativt set en af de absolut største i EU. Det viser beregninger foretaget af FinansWatch. Det kan skabe betydelige udfordringer for den finansielle stabilitet.

Sådan vil Nordea skabe vokseværk på bundlinjen

Trods negative renter og afdæmpet låneefterspørgsel vil Nordea skabe vækst på bundlinjen. Det skal ske ved at øge indtægterne, reducere omkostningerne, og rationalisere kapitalforbruget, fortæller bankens øverste områdechefer.

Goldman Sachs advarer om risiko for boligkolaps i Sverige og Norge

Investeringsbanken Goldman Sachs vurderer, at der er omkring 35 pct. sandsynlighed for, at Sverige vil opleve mærkbare prisfald på boligmarkedet inden for de næste to år. Det kan gøre ondt på storbankerne, herunder Danske Bank, der satser aggressivt på udlånsvækst i både Sverige og Norge.

Nordea: Slut med udelukkende at rådgive om egne produkter

Det er passé for bankrådgivere og porteføljepushere i skandinaviske banker kun at tilbyde rådgivning om egne produkter. Kunderne efterspørger i stigende grad rådgivning om eksterne fonde,og derfor indgår Nordea nu samarbejde med otte nye fortrukne partnere.

Nordea lukker filialen i Schweiz

Nordeas velhavende privatkunder, der hidtil har benyttet filialen i Schweiz, må fra nu af tage til Luxembourg for at blive serviceret.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

Nordea vil nu aktivt undersøge flytning til Danmark eller Finland

Nordea optrapper nu markant sin konflikt med den svenske regering. I bankens regnskab for første kvartal skriver topchef Casper von Koskull, at den svenske regulering er blevet så uforudsigelig og urimelig, at banken aktivt vil undersøge at flytte hovedkvarteret til Danmark eller Finland.

Fokus på storbankers marginaler og shippinglån i regnskabssæson

I denne uge går det løs med offentliggørelsen af de nordiske storbankers regnskaber for første kvartal. Investorerne vil især fokusere på udviklingen i marginalerne og shippinglån, vurderer analytikere, der giver deres bud på, hvad investorerne vil bide mærke i fra Danske Bank og Nordea.

Bankers shipping-stormvejr viser tegn på at løje af

Rederierne er stadig plaget af strukturel overkapacitet, men priserne på skibe viser tegn på bedring. Det er godt nyt for banker som DNB, ABN Amro, Nordea og Danske Bank, der samlet set har udlånt over 500 mia. kr. til shipping-sektoren.

Nordens to største banker i Danmark vil øge sårbarheden

Det vil øge den finansielle sårbarhed, hvis Nordea gør alvor af overvejelserne om at flytte hovedsædet til Danmark, vurderer bankanalytiker Ronit Ghose fra Citi. Han mener dog, at det er mest sandsynligt, at Nordea vælger Finland frem for Danmark. Det skriver Børsen.

Erhvervsminister parat til at byde Nordea-hovedkvarter velkommen til Danmark

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger i en udtalelse til FinansWatch, at han "selvfølgelig" er parat til at byde Nordea velkommen til Danmark, hvis Nordens største bank vil flytte sit juridiske hovedsæde. Samtidig siger han, at regeringen ikke har planer om at indføre en skat, der ligner den, som har fået Nordea til at sige, at man overvejer at forlade Sverige. (Opdateret)

Medie: Kunder fra hvidvasksag var i kontroversiel Nordea-afdeling

Selvom Nordea sidste år, da sagen om Pamana Papers kørte, sagde, at man allerede i 2009 havde strammet op på tingene, så lukkede banken først i 2014 sin International Branch-afdeling i København, der ifølge Berlingske Business huser flere af de kunder, som dukker op i de nye afsløringer om hvidvask.

Medie: Sydbank opdagede kunder fra hvidvask-sag og smed dem ud

Mens Danske Bank og Nordea i flere år lagde bank til overførsler fra en omfattende sag om hvidvask i Moldova, ­reagerede Sydbank omgående på mistænkelige transaktioner og indberettede ifølge Berlingske Business sagen til Bagmandspolitet. Ifølge mediet er også Jyske Bank og Vestjysk Bank involveret i sagen.

Tilsynschef: Banker har ikke løftet opgave med at forhindre hvidvask

Direktøren for Finanstilsynet, Jesper Berg, understreger, at han ser med stor alvor på antallet og omfanget af sager, hvor danske banker tilsyneladende er blevet misbrugt til hvidvask. Udtalelsen kommer efter Berlingske Business har skrevet, at Danske Bank i Estland og Nordea i Danmark er blevet brugt til lyssky overførsler af mere end 7 mia. kr.

Wahlroos: Nordea bliver i Skandinavien

Selv om Nordea har truet med at flytte hovedkvarteret ud af Sverige, så flytter banken det ikke ud af Skandinavien, understreger bestyrelsesformand Björn Wahlroos.

Kendt lokalt ansigt skal stå i spidsen for 30 filialer

Der er en ny områdedirektør på plads for Nordeas filialer på Sjælland. Hun bliver et vigtigt bindeled mellem topledelsen og filialerne i den forandringsrejse, Nordea har begivet sig ud på for at rette op på sit image. Vi er på rette vej, siger hun til FinansWatch.

Nordea truer med at flytte hovedkvarter

Højere bankafgifter i Sverige kan med "stor sandsynlighed" få Nordea til at flytte hovedkvarteret ud af Sverige, siger topchef Casper von Koskull til svensk avis.

Nordea fyrer to topchefer i Markets

Nordea har uden varsel fyret to af de øverste chefer i Nordea Markets, erfarer FinansWatch. Fyringerne begrundes med øgede ambitioner for bankens markedsaktiviteter.

Storbanker skraber bunden i etik-måling

Nordea og Danske Bank mangler fokus på etik og bæredygtighed. Det viser en svensk og norsk bankguide, som rangerer de største nordiske bankers retningslinjer inden for ansvarlige investeringer og udlån.

Finanstilsynet skal se på nye oplysninger i Nordea-sag

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har sat Finanstilsynet til at se nærmere på Nordea, efter at oplysninger i en artikel i Politiken i weekenden tyder på, at storbanken forsat har udfordringer i forhold til, at banken i 2016 kom i myndighedernes søgelys på grund af de lækkede Panama-papirer.

Nordea lod kunder snyde i skat

Intern undersøgelse afslører, at skattepapirerne ikke var i orden hos hver anden kunde med Panama-forbindelser i Nordea Luxembourg.

Ny Nordea-topchef overtager ”enorme problemer”

Ifølge seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg kommer Frank Vang-Jensen som ny landechef for Nordea Danmark til at overtage enorme problemer. Men han ser samtidig den tidligere Handelsbanken-direktør som en gennemprøvet løsning. Det skriver Berlingske Business.

Ekspert: Nordea vil undgå flere lortesager

Valget af Frank Vang-Jensen som ny landechef for Nordea Danmark er det kedelige men sikre valg for storbanken, der ikke har brug for flere "lortesager". Det vurderer ledelsesekspert og professor, Anders Drejer, over for Børsen.

Frank Vang-Jensen ny chef for Nordea i Danmark

Handelsbankens tidligere topchef, Frank Vang-Jensen, bliver 16. maj landechef for Nordea i Danmark og chef for bankens danske detailbank-aktiviteter. Han afløser Peter Lybecker som landechef, der går på pension, og overtager detailbank-ansvaret fra Torben Laustsen, der fortsætter i en ny stilling.

Nordea: Her er Frank Vang-Jensens opgave som dansk landechef

Nordeas topledelse erkender, at banken har haft et svært 2016, og har brug for at blive bedre til at balancere en gigantisk teknologisk omstilling med et bedre fokus på at betjene kunderne. Det fortæller viceadm. direktør Torsten Hagen Jørgensen i et interview med FinansWatch.

Nordea indgår treårig serviceaftale med Nets

Nordea har underskrevet en serviceaftale med Nets, hvor Nets vil understøtte Nordeas digitale transformationsindsats ved at levere digital signering, identifikation og dokumentdistribution i alle de nordiske lande.

Nordea ansætter alligevel ny pressechef

Selvom Nordeas kommunikationschef for mindre end to uger siden sagde, at man ikke ville ansætte en ny pressechef som erstatning for Martin Kjærsgaard Nielsen, der selv valgte at sige op i januar, henter Nordea nu en pressechef fra interne rækker.

Nordea og Danske Bank: Kampen om rige kunder er intensiveret

Danske Bank og Nordea snupper hver sin førsteplads i ny kåring af de bedste til private banking. Begge banker har samlet kræfterne på tværs af Norden, fordi både lokale og internationale konkurrenter vil have fat i de velhavende kunder. Konkurrencen er så hård, at Finanstilsynet har undersøgt området.

Nordea har solgt ud af kulselskaber – langt fra i mål med ambitioner

Nordea har strammet sine kriterier for investeringer, når det gælder virksomheder, der tjener penge på kul. Det har ført til et frasalg for et trecifret millionbeløb. Men investeringsbeslutningen har kun fjernet det værste, erkender Sasja Beslik, der er chef for Nordeas ansvarlige investeringer.

Kundeflugt bremser Nordeas lukning af filialer

Siden 2011 er antallet af Nordea-filialer i Danmark halveret, hvilket har kostet mange kunder. Det skal der nu sættes en prop i, lyder det både fra bankens topchef og den danske direktør for privatkunder.

Nordea tilbagefører nedskrivninger i Danmark

Nordea kunne i fjerde kvartal netto tilbageføre nedskrivninger på det danske privatudlån. Til gengæld skulle der hensættes en del på rederier, olie og offshore-aktiviteter samt den russiske bankforretning.

Måling: Nordea hårdt ramt af kundeflugt

Den store årlige kundemåling i finanssektoren viser, at Nordea har tabt tusindvis af kunder, mens kundetilfredsheden styrtdykker. Kunderne er i fokus i 2017, bedyrer Nordeas bankdirektør. Imens fortsætter ærkerivalen Danske Bank opturen og kundejagten.

Nordea henter ny kommunikationschef i Maersk

Den nordiske storbank laver rokade i kommunikationsafdelingen og henter ny leder af Group Communications hos Maersk Transport & Logistics Division. Samtidig oprettes der ny enhed for bæredygtighed.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449