• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Ny lov vil presse Jyske Banks boliglån

Ny lov, der skal gøre det lettere for forbrugerne at skifte boliglån, vil give markante fordele til realkreditten, mens de ellers populære bankboliglån fra Jyske Bank vil blive presset, lyder det fra flere sider.

Et lovforslag, som i den kommende tid skal falde endeligt på plads, skal gøre det nemmere for forbrugere at skifte fra et realkreditselskab eller en bank, som skruer op for prisen på realkreditlån og bankboliglån. Men som forslaget ligger nu, vil det give store fordele for realkreditten, skriver Finans.

I forslaget er der således lagt op til, at kunderne som hovedregel har lov til at indfri et lån gratis, hvis der skrues op for bidragssatsen på realkreditlån eller rentetillægget på bankboliglån. Dog gælder det, at hvis der foretages en obligationshandel i forbindelse med indfrielsen, må selskabet opkræve halvdelen af omkostningerne hos kunden. Det vil der i praksis altid være for et realkreditinstitut modsat banklånene.

Mens forslaget forsvares af erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K), så er der ikke overraskende kritik fra Jyske Bank, som har haft stor succes med billige bankboliglån:

"Konsekvensen af den kommende lov kan blive, at vi bliver nødt til at lukke for de mest populære af vores lån. Dermed forsvinder de lån, som de seneste tre år har gavnet forbrugerne mest ved at skabe en historisk hård konkurrence," udtaler Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, der bakkes op af blandt andet Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Jyske Bank
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449