En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

FIH Erhvervsbank

FIH Erhvervsbank blev stiftet i 1958 som "Finansieringsinstituttet for Industri og Håndværk A/S" for at dække danske virksomheders behov for mellemlang finansiering. Var fra 2004 ejet af islandske Kaupthing Bank indtil den dennes krak i 2008.  I september 2010 indgik et konsortium bestående af ATP, PFA Pension, Folksam og CPDyvig en aftale om at overtage FIH Erhvervsbank. De seneste artikler om banken finder du herunder.

Se de seneste 100 artikler om FIH Erhvervsbank.
Se alle artikler om FIH Erhvervsbank fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

FS slipper fra FIH-lån uden tab

Det næste logiske skridt i afviklingen af FIH Erhvervsbank er, at sætte porteføljen til salg, fortæller adm. direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen.

FIH lukker: Nekrolog for erhvervslivets bank

Ejerne bag FIH Erhvervsbank har besluttet at kaste håndklædet i ringen, og vil nu afvikle banken. Dermed slutter en næsten 60-årig epoke, ikke kun i banksektoren, men også i finansieringen af dansk erhvervsliv.

Graven: Vi er færdige om fem år

I 2019 vil afviklingen af kunder være færdig og FIH en saga blot. Men langt de fleste kunder vil være ude af vagten allerede om et år eller to, siger direktør Bjarne Graven.

Graven: Vi kunne ikke tjene nok penge

På trods af en gennemgribende oprydning i porteføljen lykkedes det aldrig FIH at komme til et sted, hvor helt almindelig bankdrift kunne blive en vedvarende god forretning. Historier om dårlig behandling af kunder har heller ikke hjulpet, erkender direktøren.

FIH og staten lynbarberer drilsk ejendomsportefølje

Der er blevet afviklet ejendomslån i et rasende tempo under Finansiel Stabilitet. Det betyder, at FIH-ejernes eventuelle delsalg af banken ikke bliver påvirket af Finansiel Stabilitets transaktionen, ligesom tabsgaranti ikke bliver fuldt udnyttet.

FIH lover stabilitet og driftsoverskud i 2014

2013 var præget af store ekstraordinære udgifter og indtægter, men driften er på rette spor, lyder det fra direktør Bjarne Graven, der lover overskud og stabilitet på den fortsættende del af forretningen i 2014.

EU-afgørelse koster FIH 425 mio. kr.

FIH slap alt for billigt, da de solgte de likviditetsbelastende ejendomslån til statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet. Det mener EU-Kommissionen, som derfor har krævet en efterbetaling på 425 mio. kr. samt sat nye grænser for FIH's forretningsdrift.

Grundlægger forlader FIH partners

En af de personer som har været med i flest virksomhedstransaktioner i Danmark det sidste årti, har forladt FIH Partners, som han var med til at grundlægge i 2006, erfarer FinansWatch.

FIH gør sig klar til salg

FIH Erhvervsbank er for lille til at være lønsom på lang sigt. Større banker betegnes som oplagte købere – pensionskasser er også en mulighed.

EU trækker pinen ud for FIH

EU-Kommissionen har endnu ikke besluttet sig for, hvor meget ekstra det skal koste FIH Erhvervsbank at sende sine dårlige ejendomslån over til Finansiel Stabilitet.

FIH opgiver salg af Pandora-aktier

Selvom den udgør en betydelig risiko, har FIH nu mere eller mindre opgivet at sælge sin andel af kapitalfonden Axcel III, der primært indeholder den børsnoterede aktie Pandora.

Handelsindtægter svigter og giver nedjustering i FIH

Selvom FIH ifølge eget udsagn fortsatte de gode takter fra første kvartal ind i andet med et positivt resultat indenfor såvel de fortsættende som ophørende aktiviteter, så indeholder regnskabet en nedjustering af bankens konkrete forventninger.

Lagkage og genopretning på menuen for FIH

FIH har i dag tilbagebetalt de sidste statsgaranterede lån, som har holdt banken fast på tilsynets skærpede opsynsliste. Nu skal nye kunder overbevises om, at banken er solid og til at stole på, lyder det fra direktør Bjarne Graven.

FIH afviser risiko for statslige milliardtab

Økonomisk Ugebrev skriver i dag, at staten risikerer at tabe milliarder, efter at FS har overtaget FIH's ejendomsportefølje og nedskrevet stort. Det afviser direktør Bjarne Graven.

Avis: FIH brugte hemmeligt selskab som stråmand

FIH har ifølge Berlingske brugt et anonymt selskab til - på bankens vegne - at opkøbe ejendomme på tvangsauktion og videresælge dem uden at oplyse relationen. Nu har Finansiel Stabilitet afgjort, at selskabet er et datterselskab.

FIH: Stævning handler overhovedet ikke om swap-lån

Det er forkert, når Ekstra Badet skriver, at FIH Erhvervsbank er blevet stævnet i en sag om renteswaps, som kan føre flere lignende sager med sig. Sagen handler om noget helt andet, siger direktør Henrik Sjøgreen.

Ejendomsselskab: FS tvinger os til at lukke

Finansiel Stabilitet har hævet renten på et ejendomsselskabs lån markant og nægtet at refinansiere gæld fra renteswaps optaget i FIH. Derfor kaster selskabet nu håndklædet i ringen.

FIH klar til både opkøb og sammenlægning

Det er ikke afgørende, om FIH er det fortsættende eller det opslugte institut i den konsolidering, som bankens ledelse mener er nødvendig, lyder det fra FIH's formand Christian Dyvig.

Formand roser FIH-direktørers aktiekøb

Det er kun godt og sundt, når en banks direktører selv køber aktier i butikken, mener FIH's formand Christian Dyvig og peger på, at direktører i børsnoterede banker har præcis samme muligheder.

Graven: Vi har været helt åbne om ejerskab

Direktør i FIH Bjarne Graven forstår ikke den pludselige kritik af hans og Henrik Sjøgreens medejerskab af banken. Det har været lagt frem fra første færd, understreger han.

FIH Erhvervsbank klar til fusion

Bestyrelsesformand i FIH Erhvervsbank Christian Dyvig melder i dagens udgave af Børsen FIH Erhvervsbank klar til at slå sig sammen med en anden bank.

Avis: Politikere vil undersøge FIH-tops aktiekøb

Ifølge Børsen kommer det bag på politikere fra både højre og venstre, at direktørerne i FIH Erhvervsbank som medejere af banken står til en stor gevinst, hvis banken bliver solgt med fortjeneste. Det var ikke meningen, lyder det.

Sænket barre sikrer bonus til FIH-ansatte

Bestyrelsen i FIH Erhvervsbank har ændret kravene til, hvor meget banken skal tjene, før der kan udbetales bonus. I Q4 skal der tjenes 12 mio. kr. - før nedskrivninger - så er målet nået.

FIH ændrer bonusvilkår efter frasalg

Efter frasalget af bankens ejendomsportefølje til Finansiel Stabilitet ændrer FIH Erhvervsbank nu sine regler for, hvornår der kan udbetales bonus til ledelsen og andre udvalgte medarbejdere.

Cheføkonom vil væk fra rampelyset

Væk fra den daglige kontakt med medierne og ind i maskinrummet med hånden på kogepladen. Det er målet for Nordeas nye investeringsstrateg, der skifter fra konkurrenten FIH.

FIHs ejendomskunder kan beholde gunstige vilkår i FS

Aftaleretten har forrang for kravet om, at Finansiel Stabilitet skal give deres kunder markedets dårligste vilkår. Specifikke aftaler om renteniveau og lånevilkår, som er bedre end FS' vilkår, kan ikke laves om, bekræfter Henrik Bjerre Nielsen.

FIH: Vi hiver ikke stikket på nogen

Det er et selskabs bestyrelse og ikke banken, der beslutter, om der skal indgives konkursbegæring, fastslår direktør i FIH Erhvervsbank Henrik Sjøgreen, og afviser at banken er skyld i Proark Golfs konkurs.

FIH: Moody's ser på hullerne i osten

FIH's udfordring med at tilbagebetale statslånet på de 50 mia. kr. er løst, men alligevel fastholder Moody's sit meget negative syn på banken. Ærgerligt men forventeligt, mener direktør Bjarne Graven.

Kun få tab på renteswaps i FIH

Mens andre banker har måttet tage betydelige nedskrivninger på deres kunders renteswaps, efter tilsynet strammede reglerne, har FIH næsten ikke nedskrevet på disse ellers meget populære derivater.

FIH: Snart slut med høje indlånsrenter

På bare et halvt år har FIH Erhvervsbank hentet 3 mia. kr. i nye indlån ved at tilbyde markant højere renter end andre banker. Nu er hullet dog lukket, og der vil blive skruet ned for de høje renter, lover direktøren

FIH: Nu skal vi tjene penge

Med refinansieringsproblemet løst via salget af ejendomslån til Finansiel Stabilitet skal FIH nu vise, at de kan tjene penge. Inden for to år skal banken gøres klar til vækst, fortæller Bjarne Graven

FIH's bankdrift bløder

Selv uden tabsgivende investeringsejendomme har FIH Erhvervsbank svært ved at tjene penge på at drive bank. Resultatet for bankforretningen er et minus på 119 mio. kr.

FS slækker ikke i linjen over for gamle FIH-kunder

Finansiel Stabilitets datterselskab, der skal afvikle ejendomslån fra FIH Erhvervsbank, har ikke tænkt sig at lægge en blødere linje over for de kunder, der bliver overdraget til afviklingsselskabet.

FIH presser fynsk ejendomsmatador til udsalg

FIH Erhvervsbank har bedt ejerne af et fynsk ejendomsimperium i milliardklassen om at finde en ny bankforbindelse. Det har presset koncernen til at sælge ejendomme for over en halv milliard.

FIH holder igen med genbesættelser

De 35 fyresedler, der i dag blev annonceret i FIH Erhvervsbank, skal ses i samspil med en række stillinger, der ikke bliver genbesat efter naturlig afgang.

35 fyresedler i FIH

Efter frasalget af ejendomsdivisionen og nedlæggelsen af Private Equity-delen vil FIH Erhvervsbank skære forretningen yderligere til og fokusere på kerneområdet. Det betyder 35 fyresedler.

FIH-storkunde på desperat jagt efter ny bank

FIH's største kunde, Victoria Properties, er i desperat kamp for at finde nye lånemuligheder inden nytår. Ledelsen har været i gang siden sidste sommer, hidtil uden held, og bliver nødt til at bede aktionærer om flere penge samt sælge ejendomme for at nå i mål.

Ejendomskunder flygter fra FIH

Staten kommer til at overtage ejendomme for mindre end 17 mia. kr.Ejendomsmarkederne i Tyskland og Sverige er fremkommelige. Danmark er et problembarn.

Tilsyn øger FIH's nedskrivninger med 145 pct.

FIH fik efter et tilsynsbesøg besked på at forøge nedskrivningerne fra 59 mio. kr. til 145 mio. kr. på de lån som ikke skal over til Henning Kruse og Co. Ejendomsnedskrivningerne blev ligeledes forøget med ca. 30 pct. efter besøget

Regnskab: Underskud på 186 mio. i FIH

FIH Erhvervsbank taber fortsat stort på ejendommene, som dog snart læsses over i Finansiel Stabilitet. Fraregnes disse er underskuddet 2,8 mio. kr. før skat Opdateret.

FIH dropper lån til kapitalfonde

Den tidligere guldåre med lån til kapitalfonde og deres selskaber lukkes stille ned. En enkelt kapitalfond melder om afpresningsfølelse.

Kruse afviser FIH-gevinst

Ejerkredsen bag FIH skal ikke sætte næsen op efter store gevinster på FIH's ejendomslån, siger formanden for Finansiel Stabilitet.

Avis: FIH gøres klar til salg

Jyllands-Posten skriver, at FIH's ejere har fejlvurderet den turn-around opgave, der fulgte med købet. ATP's Lars Rohde siger, at man skal være klar til at se på, hvad der måtte dukke op af muligheder.

FIH: Højere renter på vej til ejendomskunder

En del kunder kommer til at betale mere i rente, når de ryger under Finansiel Stabilitets administration. Men det ville de have fået alligevel, understreger direktør i FIH, Henrik Sjøgreen

FIH-frasalg positivt for rating

Statens vilje til at overtage FIH's ejendomsportefølje er positivt for bankens rating-udsigter. Direktør Bjarne Graven håber, at FIH bliver den første bank, der bliver opgraderet under krisen

FIH beholder gevinst fra ejendomslån

Den danske stat får kun 25 pct. af gevinsten, hvis det lykkes at gøre de overtagne ejendomslån til en god forretning. Det er også FIH selv, der skal stå for administrationen af de frasolgte lån

Avis: Finanssektor rasende over FIH-manøvre

Den danske finanssektor er frustreret over, hvad der ligner særbehandling af FIH Erhvervsbank. Reglerne - og ikke mindst mulighederne, må være ens for alle, lyder det, ifølge dagbladet Børsen

FIH måtte agere da kernekunderne stod for skud

FIH’s arbejde med at få rykket erhvervsudlån for 15 mia. kr. over i Finansiel Stabilitet hænger bl.a. sammen med, at banken stod over for, at skulle skubbe også de sunde kernekunder ud af banken. (Opdateret)

FIH bekræfter spaltning af banken

FIH sælger ejendomsudlån for 15 mia. kr. til Finansiel Stabilitet. Bjarne Graven og co. bekræfter, at der føres forhandlinger om at overføre ejedomsrelaterede udlån til Finansiel Stabilitet. (Opdateret)

Avis: Staten vil splitte FIH Erhversvbank op

Børsen skriver, at staten er langt i forhandlingerne med FIH, Finansiel Stabilitet og Nationalbanken om en plan for at skubbe ejendomsudlån ud af banken og over i et statsligt selskab. (Opdateret)

Trefjerdedele af FIH's lån er af dårlig kvalitet

FIH Erhvervsbanks store reduktion af udlånet har betydet, at en stor del af de gode kunder er forsvundet fra banken. Ifølge bankens egne tal har kun knap 28 pct. af bankens udlån en kvalitet, der ligger over middel. "Vi tjente ikke penge på de gode kunder," lyder det fra direktør Bjarne Graven

FIH afviser garanti-forlængende fusion

En fusion med et nødlidende pengeinstitut som en smutvej til en forlængelse af de individuelle statsgarantier er ikke på bordet, lyder det fra direktør i FIH Bjarne Graven, der dog roser den justerede ordning.

»Jeg vil ikke rate ratingbureauer«

Bjarne Graven vil hverken dømme bankpakker, regeringen eller ratingbureauerne. Han nøjes med at konstatere, at bankernes forsøg på at mindske ejendomsporteføljer kan presse ejendomspriserne længere ned.

FIH vil af med Pandora

Børskatastrofen Pandora skal ud af FIH's balance, så snart det kan lade sig gøre. Om FIH vil sælge sin andel i kapitalfonden Axcel eller vente på, at Axcel sælger sin andel i Pandora er dog endnu usikkert, lyder det fra FIH direktør Bjarne Graven Larsen.

FIH: Rating skræmmer indlånere væk

De store institutionelle investorer har vendt ryggen til FIH efter banken blev nedgraderet af ratingbureauet Moody's. Det har kostet gevaldigt på indlånssiden, erkender direktør Bjarne Graven Larsen

Erhvervsejendomme i vakuum

FIH frygter, at der alene herhjemme er ejendomme for 100 mia. kr., der skal skifte ejer inden for den nærmeste fremtid. På sigt kan det medføre et voldsomt prispres i den danske ejendomsbranche.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Finanstilsynet søger medarbejdere til ny enhed med fokus på alternative investeringer
Privatkunderådgiver til Spar Nord Roskilde
Økonomi Business Partner til Koncernøkonomi - Nykredit
Private Banker til Private Banking Sjælland Midt - Nykredit
Konsulent til pensions- og investeringsområdet, Spar Nord
Projektudviklingschef i BOKIS med stærk kendskab til digitale betalinger
Spar Nord søger formuerådgiver til Formuecenter Syd
Projektkonsulent til systemopsætning i Sydbank, Aabenraa
International rådgiver med interesse for den europæiske energisektor - Energinet
Spar Nord søger finansøkonomer til praktik i januar 2018
Kontorchef til nyoprettet kontor for teknologianvendelse og IT-tilsyn - Finanstilsynet
Stedfortræder - Kunderådgiver Lokal Erhverv til Hellerup, Sydbank
Kunderådgiver, Nordea Liv & Pension, Ballerup
Erfaren koncernjurist - Sampension
Afdelingsdirektør, Aarhus - Nordjyske Bank
Ejerlederrådgiver til center Glostrup - Nykredit
Finanstilsynet søger en medarbejder med aktuarmæssige kompetencer til kontoret for pensionskasser
Local Reward Expert, Copenhagen - Nordea
Erhvervskunderådgiver til Erhvervscenter Aalborg - Jutlander Bank
Vikariat - Porteføljemanager til Nykredit Portefølje Administration A/S
Erhvervsrådgiver til Horsens - Sparekassen Kronjylland
Private Banker til Sydbank i Kolding
Nyoprettede stillinger til Finanstilsynets nye Fintech Lab og til arbejdet med betalingstjenester
Er du økonom og vil være med til at føre tilsyn med banker? - Finanstilsynet
Trader til aktieteam - Sparinvest
Jurist til Sparekassen Sjælland-Fyn
Credit Risk Analyst - DLR Kredit
Bankrådgiver Erhverv, Lyngby - Nordea
Finansiel controller i Nuuk - GrønlandsBANKEN
Stærk kompetence til Asset Allocation og balancerede fonde - Sparinvest
Investeringsrådgiver til private banking i Aarhus - Ringkjøbing Landbobank
Senior Relationship Manager - Danske Bank
Private Banker til Private Banking i Herning - Nykredit
Systemansvarlig til Front Arena handelssystem - Maj Invest
Souschef til Viborg - Sparekassen Kronjylland
Forretningsudvikler/Compliance - medarbejder med erfaring fra fonds-/kapitalmarkedsområdet, Ringkjøbing Landbobank
Risk Managers, Corporate & Business Banking og Personal Banking, København - Nordea
Client Executive til SEB Asset Management
Senior Analyst with quantitative capabilities, Nordea Digital Markets
Teamleder til Bolig Support i Nordea, Høje Taastrup
Kunderådgiver til København afdeling - Nordjyske Bank
Erhvervsmedarbejder til Sydbank i Næstved
Client Service Assistant within Asset Management - Capital Four
Opsøgende kunderådgivere til Rønde og Hornslet - Djurslands Bank
Er du vores nye privatkunderådgiver? - GrønlandsBANKEN
Europapolitisk Direktør til Finans Danmark
Finanstilsynet søger en jurist til kontoret for pensionskasser
Landbrugskundechef med passion for at pleje en spændende portefølje - Vækstfonden
Privatkunde- rådgiver til Kongelundsvej, BankNordik
Erhvervsrådgiver til Sydbank i Næstved
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449