• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Eik Banki

Se de seneste 100 artikler om Eik Banki.
Se alle artikler om Eik Banki fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Skarp kritik af myndigheder efter krak i Eik Bank

Flere år før krakket blinkede samtlige advarselslamper i Eik Bank, og allerede i sommeren 2007 advarede en daværende direktør om store problemer. Så sent som i 2009 burde færøske Eik Banks danske afdeling ifølge en redegørelse fra advokat Carsten Fode reelt være lukket. Alligevel fik banken i to omgange kapital fra staten, og det medfører nu massiv kritik af Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet.

Deloitte: Det bygger på en misforståelse

Ordførende direktør for revisionsfirmaet Deloitte er ked af, at selskabet nu bliver trukket i retten af Finansiel Stabilitet. Han mener dog ikke, at revisionsfirmaet kan stilles til ansvar.

Finanstilsynet inddrager advokatundersøgelse

Der bliver ikke lagt fingre i mellem i Carsten Fodes undersøgelse af Eik Bank Danmark og Eik Banki Danmark, der nu også vil blive inddraget i Finanstilsynets undersøgelse af sagen.

Eik-top risikerer milliardkrav

Ledelsen og den eksterne revision for Eik Bank risikerer et erstatningskrav på op mod 1 mia. kr. Det fremgår af redegørelsen fra advokat Carsten Fode.

Advokat: Eik Banks ledelse har undladt at nedskrive

Ledelsen i Eik Bank har som en af de mest graverende ting ikke nedskrevet på udlån til problemramte kunder, selv om alt pegede på, at de var i problemer. Det vurderer advokatfirmaet Kromann Reumert, der har gennemgået sagen.

Milliardtab på færøsk bankkrak

Den krakkede Eik Banki tabte over 3 mia. kr. alene i 2010, viser en ny ikke-offentliggjort opgørelse. Især den danske del af forretningen gav stor tab.

Banktop fredet trods milliardtab

Alt tyder på, at ledelsen i den krakkede Eik Banki undgår at få straffesager på halsen til trods for, at banken på blot få måneder tabte næsten 3 mia. kr. Den danske stat mister over 1 mia. kr.

Eik Banki-salg gennemført

Salget af Eik Banki til TF Holding er nu endelig gennemført, skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Ny bestyrelse klar til Eik Banki

Den endelige aftale om salget af 70 pct. af Eik Banki er blevet underskrevet, og en ny bestyrelse udnævnt. Det oplyser TF Holding.

Samlet Eik-regning overstiger 3,5 milliarder

Den samlede regning for Eik Bank-koncernens kollaps passerer 3,5 mia. kr. og kan ende over 4 mia. Heraf bidrager den danske del af forretning med klart det største tab. Det oplyser Finansiel Stabilitet til FinansWatch.

Staten garanterede 7,5 mia. til Eik Banki kort før kollaps

I månederne op til Eik Banki-koncernens kollaps sidste efterår godkendte Finansiel Stabiliet ikke mindre end otte gange, at den dødsdømte bankkoncernen lånte milliarder med den danske statskasse som sikkerhed. I alt lykkedes det banken at hente 7,5 mia. kr.

Eik-affære koster staten mindst 1,3 mia kroner

Efter sidste uges salg af den kuldsejlede Eik Banki står det nu klart, at den danske stat som minimum taber 1,3 mia. kr. på affæren alene på Færøerne. Omfanget af tabet er samtidig i fare for at vokse.

Bjerre-Nielsen: Hvad vi kunne blive enige om

Finansiel Stabilitet vil meget gerne sælge de 30 pct. af den færøske del af Eik, som selskabet sidder tilbage med efter at have solgt 70 pct. af banken til færøske TF Holding.

Eik Banki købt af forsikringsselskab

Den færøske forsikringskoncern TF Holding køber 70 pct. af den kollapsede Eik Banki. Finansiel Stabilitet vil dog stadig sidde på 30 pct. af aktierne.

Eik Banki-løsning fundet

Dramaet om Eik Banki skæbne ser ud til at være ovre. Ifølge bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen er der fundet en løsning, der nu alene mangler bestyrelsen godkendelse for at kunne træde i kraft

Eik Banki-skæbne afgøres nu

Finansiel Stabilitet forhandler i disse timer om Eik Bankis skæbne. Adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen befinder sig ifølge FinansWatchs oplysninger på Færøerne for at få et muligt salg på plads. Samtidig fjernede banken i går ved en ekstraordinær generalforsamling de sidste forhindringer for en lynafvikling

Eik Bank tabte milliarder på Færøerne

Tabene i den færøske Eik Banki skal tælles i milliarder. Dermed kan banken kollaps ikke alene tilskrives bankens enorme tab i det danske datterselskab Eik Bank.

Finansdrama om Eik Banki

Finansiel Stabilitet lægger nu maksimalt pres på den færøske finansminister for at finde en redning for Færøernes største bank. Det hidtil eneste bud på banken er ikke blevet accepteret.

Eik Bank ventes solgt i denne uge

I fredags var der frist for at afgive bud på Eik Bank Danmark, og bankens bestyrelsesformand forventer at kunne finde en køber i løbet af denne uge.

Budkrigen om Eik Bank spidser til

Otte pengeinstitutter har meldt sig som købere af Eik Bank Danmark, der inden jul skal sælges til højestbydende. Banken udmærker sig ved at have overskud af indlån.

Eik Bank i despreat manøvre

I et desperat forsøg på at undgå et markant tab har den krakkede Eik Bank parkeret en kæmpe ejendom i Ringsted hos den nødlidende matador Jens Schaumanns selskab.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449