FinansWatch

Mobilepays overmand i Norge vil ikke afvise dansk entre

Det er ikke umuligt, at den norske mobilbetalingsløsning Vipps går ind i Danmark og Sverige, fortæller topchefen til Børsen.

Onsdag droppede Nordea samarbejdet med Danske Banks mobilbetalingsløsning Mobilepay i Norge og for i stedet at gå sammen med norske Vipps. Det fik Mobilepay til at melde ud, at man lukker ned i Norge. Nu siger Vipps til Børsen, at nordmændene ikke vil afvise at gå ind i Danmark.

I et interview med Vipps-boss Rune Garborg fortæller han, at der er en forventning fra kunderne om betalingsløsninger, der går udover landegrænser, og på spørgsmålet om, hvorvidt han kan se for sig, at Vipps går ind i andre lande, som f.eks. Sverige og Danmark, svarer han:

"Vi kan ikke udelukke, at vi går ind på andre markeder. Men vores primære fokus er at gøre Vipps tilgængelig i alle betalingssituationer i Norge, hvor vi vil lancere i fysiske butikker om nogle måneder, samtidig med at vi arbejder på at øge antallet af netbutikker fra 1000 i dag. Derudover ser vi et stort potentiale på fakturabetalinger fremadrettet."

Vipps blev oprindeligt etableret af den norske bank DNB, men i dag står en lang række andre norske banker også bag.

Mobilepay fastholder nordisk ambition trods exit i Norge

Danske Bank om Mobilepay i Norge: "Vi skulle måske have stoppet noget før"

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Danske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere