• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

BankNordik

Den færøske bank Føroya Banki skiftede navn til BankNordik i 2010, efter banken havde købt ti filialer fra Sparbank. Siden har banken købt den grønne del af Amagerbankens konkursbo.

Se de seneste 100 artikler om BankNordik.
Se alle artikler om BankNordik fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Dårligt knæ sparkede gang i bankkarrieren

Filialdirektøren i Banknordik i Kolding fylder 60 år. Hans drøm var egentlig at blive maskinmester, men et dårligt knæ sendte ham imod en bankkarriere i stedet. Før Banknordik blev det til 38 år i Danske Bank.

Banknordik skruer op for den danske forretning

Efter frasalg, nedlukning af erhvervsforretninger og en strategisk kovending ser banknordiks formand nu tre år frem. Fremtiden står på dansk og grønlandsk vækst samt en kommende digital satsning.

Regnskab: Fremgang til Banknordik trods faldende indtjening

Banknordik kommer ud af andet kvartal med en markant fremgang på bundlinjen. Finanskoncernen fortæller også, at salget af et islandsk forsikringsselskab vil frigøre ca. 300 mio. kr. i kapital, som forventes at blive udloddet til aktionærerne.

Stor købsinteresse i Banknordik-aktien

Finanskoncernen Banknordik har den seneste tid været ombejlet på Fondsbørsen, hvor aktiekursen siden midten af maj er steget knap 14 pct. under usædvanlig stor omsætning.

Banknordik-frasalg til ære for aktionærerne

Der skal skabes mere værdi for aktionærerne, og derfor vil Banknordik sælge det islandske forsikringsselskab Vørdur. Selvom selskabet som følge af restriktioner skal sælges i to etaper, er det klart mest sandsynligt med en køber, fortæller adm. direktør Janus Petersen.

Private banking-chef i BankNordik: "Vi har meget travlt"

BankNordik har fået mange nye private banking-kunder de seneste måneder, fortæller private banking-chef John Michael Jensen. Banken vil trække flere velhaverkunder til ved hjælp af en gennemsigtig prisstruktur og bredspektret formuerådgivning.

BankNordik får kold skulder af kunderne

Færøske BankNordik er den bank, der samlet får den dårligste bedømmelse af kunderne i Bankanalysen 2014. Direktør Janus Petersen er utilfreds med placeringen, men den kommer ikke som nogen overraskelse.

BankNordik: Nu bliver det sjovt

Efter et år med fyringsrunder, omstruktureringer og integrationen af den tilkøbte Amagerbanken er BankNordik endelig på plads. Nu skal der konkurreres om kunderne, lyder det fra direktør Janus Petersen.

BankNordik fri af Moody's

Moody's har fra dags dato ophørt med at rate færøske BankNordik, skriver bureauet i en meddelelse

Regnskab: Nedjustering i BankNordik

BankNordik kom ud af halvåret med et forbedret driftsresultat. Nedskrivninger er dog fordoblet på grund af tilsynets nye regler og meromkostninger til integrationen af Amagerbanken koster en lille nedjustering. Opdateret.

BankNordik: Nationalbanklån bedre end indlån

Billige lån skal man ikke kimse ad, heller ikke selvom man som BankNordik har et indlånsoverskud på 1,3 mia. kr. Derfor overvejer banken stærkt at benytte sig af Bernstein lånefacilitet, der åbner 30. marts.

BankNordik: Nu skal kunderne have ro og opmærksomhed

De sidste to års overtagelser af Sparbank og Amagerbanken har gjort det svært at koncentrere sig om at servicere kunderne. Det skal der laves om på nu, understreger direktør i bankNordik Janus Petersen, der samtidig afviser flere opkøb.

Nu skal der spares i BankNordik

Overtagelsen af Amagerbanken er på plads og nu er det tid til at se på omkostningerne og spare hvor der spares kan, lyder det fra direktøren i BankNordik Janus Petersen, som dog ikke vil diskutere fyringer.

BankNordik dropper Moody's

Købet af Amagerbankens sunde kunder har givet BankNordik så stort et indlånsoverskud, at en rating ikke længere er nødvendig. Derfor dropper banken nu samarbejdet med Moody's.

Banknordik har fundamentet på plads

Amagerbankens kunder giver den bundlinjevækst, som Banknordik har savnet. Nu har banken det strategiske grundlag for vækst på plads, siger direktøren.

Regnskab: Banknordik hæver indtjeningen

Gennem 2011 er basisindtjeningen steget fra 28 mio. kr. i første kvartal til 62 mio. kr. i tredje kvartal. Integrationen af Amagerbanken følger planen. Opdateret.

BankNordik i stort kursfald

I skrivende stund er Banknordik-aktien nede med 15,79 pct. Det sker to dage efter et halvårsregnskab med en mindre tilbagegang.

Banknordik: 2011 er et overgangsår

Den færøske bank er ikke tilfreds med bundlinjen i første halvår, men har et langsigtet fokus. Banken forventer at høste goderne fra de 90.000 kunder fra Amagerbanken allerede i 2012.

Regnskab: Banknordik utilfreds med overskuddet

Et overskud på 49 mio. kr. før skat er ikke nok for færøske Banknordik. Amagerbanken forventes at koste 30 mio. kr. i integrationsomkostninger samt sænke solvensen fra 20,3 pct. til 14,5 pct.

Banknordik lander ny kapital

Banknordik meddeler, at den planlagte styrkelse af den ansvarlige kapital i kølvandet på købet af Amagerbanken er på plads. Staten bidrager med hver anden krone af de 600 mio., som banken har hentet.

Analytiker: Banknordiks køb giver mening

Banknordik og direktør Janus Petersens køb af de sunde dele af Amagerbanken passer godt til Banknordiks nuværende situation. Det vurderer aktieanalytiker Michael West Hybholt.

Banknordik trimmer filialnetværk

Banknordik lukker fem filialer og fyrer i både Danmark og på Færøerne. Det skal sikre et moderne filialnet, der passer til den moderne bankkunde, lyder det fra bankdirektør John Rajani.

BankNordik: Amagerbanken passer perfekt til os

Banknordik-direktør Janus Petersen forventer en hurtig afklaring på, om den færøske banks bud på den grønne del af Amagerbanken vinder. Han ønsker ikke at løfte sløret for investorerne bag buddet.

BankNordik: Vi er bundsolide

Overskud i et fusionsår, gode økonomiske udsigter på hjemmemarkedet, en overstået IT-konvertering - og et meget solidt kapitalfundament. BankNordiks topchef, Janus Petersen, erklærer sig fuldt ud tilfreds med 2010.

Banknordik sætter sig i brudgommens sted

En ny reklamekampagne, hvor Banknordik sætter sig i kundens sted, skal øge kendskabet til Banknordik. På sigt er målet flere kunder, lyder det fra landedirektør i Banknordik, Jan Ulsø Madsen.

Ulsø: Nu er vi klar til markedet

Den ny landedirektør i BankNordik, Jan Ulsø Madsen, er klar til for alvor at gøre BankNordik til en synlig bank i markedet. Banken vil være synlig og opsøgende.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449