En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Amagerbanken

Amagerbanken var en af landets største banker, indtil den gik konkurs i februar 2011. En del af kunderne og filialerne blev efterfølgende solgt til færøske BankNordik, mens resterne nu er et datterselskab under Finansiel Stabilitet.

Se de seneste 100 artikler om Amagerbanken.
Se alle artikler om Amagerbanken fra 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Amagerbank-dom giver eksbankbosser håb

Amagerbankens tidligere ledelse slap i går for en dom med krav om erstatning på op til på 900 mio. kr., og sammen med dommen i Capinordic-sagen giver det håb for andre sagsøgte bankdirektører. Det skriver Børsen.

Ree trækker på skulderen over Amagerbank-dom

Men ifølge den tidligere storinvestor i Amagerbanken, Karsten Ree, bærer Jørgen Brændstrup og N.E. Nielsen skylden for bankens deroute – også selv om de i dag er blevet frikendt for uansvarlig ledelse. Det skriver Børsen.

Ejendomsspekulants udtalelser belaster Amagerbankens ledelse

Ejendomsspekulanten Henrik Ørbekker mener, at Amagerbanken spekulerede i hans og to andre storkunders navne på et tidspunkt, hvor de økonomisk var sendt til tælling. Det fortalte han fredag til Retten i Lyngby, hvor Finansiel Stabilitet har stævnet den krakkede banks tidligere ledelse. Det skriver Finans.

Nu starter retssagen mod Amagerbankens tidligere ledelse

I dag starter retssagen mod Amagerbankens tidligere ledelse, hvor Finansiel Stabilitet kræver 900 mio. kr. i erstatning. I et interview i Berlingske Business undrer den bankens tidligere formand, advokat N.E. Nielsen sig over, at mange andre finansielle aktører, der tabte penge under krisen går fri.

Spekulant kaster bombe i Amagerbank-sag

Spekulanten Henrik Ørbekker mener, at Amagerbanken reelt set gennemførte store valutahandler for egen regning. De handler har nu ført til sigtelse af 11 personer.

Privatinvestor politianmelder Amagerbank-top

Den private aktionær Jens Hintze har politianmeldt den tidligere ledelse i Amagerbanken med Steen Hove og Niels Heering i spidsen for ikke at oplyse om det massive nedskrivningsbehov. Det skriver Berlingske Business.

Gribbe bød på resterne af Amagerbanken

Flere amerikanske fonde, der tjener penge på at købe krakkede selskaber for en slik, bød på de røde dele af Amagerbanken. Politisk kunne et sådan salg dog ikke retfærdiggøres, forklarer den tidligere formand.

Amagertop angriber aktionærforening

I et kronik i dagbladet Børsen angriber den tidligere ledelse i Amagerbanken Dansk Aktionærforening, som har varslet et søgsmål mod ledelse, Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet. Der er ikke noget at komme efter, er budskabet.

Amagerdirektør fik 1 mio. om måneden

Den tidligere direktør i den FS-overtagne del af Amagerbanken Steen Hove sad kun som direktør i årets første tre måneder. Det fik han 3 mio. kr. for.

Kræver Amager-erstatning - ved ikke fra hvem og for hvad

Dansk Aktionærforening vil samle tidligere aktionærer i Amagerbanken til et gruppesøgsmål, der skal munde ud i erstatning. Formanden ved dog endnu ikke, hvor pengene skal komme fra eller hvad anklagen lyder på - men staten ligner det klareste mål.

Ree udløste lånekaos i Amagerbanken

Rigmanden Karsten Ree udløste uden sit vidende de såkaldte change of control-klausuler, da han købte 30 pct. af Amagerbanken. Over for Børsen Finans kalder han det 'svineri' at kan ikke var blevet informeret om konsekvenserne af købet

Regnskab: Overskud i Amagerbanken

Nedskrivningerne i Amagerbanken var større, end det har vist sig nødvendigt, og banken, der administreres af FS, har i første halvår tilbageført nedskrivninger for 156 mio. kr. Det er sammen med købesumsregulering med til at give sorte tal på bundlinjen

Kurator forgyldes i Amagerbank

Kammeradvokaten har fået et honorar på 20 mio. kr. for det første års arbejde i den krakkede Amagerbanken.»Der skal have været en del advokater på fuld tid for at berettige så stort et salær,« mener en professor.

Amageraktionærer vil føre sag

Aktionærforeningen overvejer gruppesøgsmål mod myndighederne, efter at kurator igen har varslet flere penge til kreditorerne i Amagerbanken.

Avis: Staten går efter N.E. Nielsens strube

Ifølge Børsen har staten via Finansiel Stabilitet særligt den tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen i kikkerten, når det retslige efterspil i kølvandet på Amagerbankens krak begynder.

Karsten Ree: De har løjet for mig

Den tidligere storaktionær i Amagerbanken Karsten Ree mener, at bankens tidligere ledelse har givet ham usande oplysninger, da han valgte at skyde penge i den trængte bank.Karsten Ree var bl.a. blevet lovet, at der var styr på bankens problemfyldte ejendomskunder, som i sidste ende endte med at koste banken livet.

Overskud på 128 mio. kr. i Amagerbanken

Resterne af Amagerbanken får et overskud, der ifølge en pressemeddelelse flugter med det lovbestemte afkastkrav som Finansiel Stabilitet skal have af den indskudte egenkapital.

Amagerbanken tilbagekøber gæld for 5,1 mia. kr.

Amagerbanken af 2011 indfrier statsgaranterede obligationer for 5,1 mia. kr. Tilbage står fortsatte udstedelser for 3,4 mia. kr. Steen Hove forventer flere indfrielser i takt med at ejendomme sælges fra. (Opdateret)

Ny Amager-direktør forventer store udfordringer

Preben Mullit tiltræder som ny direktør i afviklingsselskabet for Amagerbanken på mandag. Han ser frem til de store udfordringer, der er i at få lukket ned for de mange, komplicerede engagementer.

Amagerbanken får ny direktør

Konkursboet efter Amagerbanken, Amagerbanken af 2011, får ny direktør. Preben Mullit afløser på mandag Steen Hove i direktørstolen.

Krisefirma fik opsigtsvækkende aftale med Amagerbanken

Logistikvirksomheden Scan Global har de senere år kæmpet voldsomt med konsekvenserne af en aggressiv ekspansion. Men takket være en opsigtsvækkende afviklingsaftale med Amagerbanken ser firmaet indtil nu ud til at være reddet.

Avis: Kreditvurdering overhørtes i Amagerbanken

Ledende embedsmænd gennemtrumfede ifølge B.T. en statsgaranti til Amagerbanken uden at læse centrale dokumenter. Den danske stat tabte 2,1 milliarder kroner på gulvet, da Erhvervs- og Vækstministeriet med Brian Mikkelsen (K) i spidsen gennemtrumfede en statsgaranti til den nu konkursramte Amagerbanken.

Milliardkrav mod Amagerbanken

Godt 1.700 kreditorer har indtil nu anlagt krav mod den konkursramte Amagerbanken for mere end 3 mia. kr.Også flere aktionærer har lagt erstatningskrav for deres aktietegning i banken.

Det vigtigste var slippe af med Amager

Hovedmålet med den proces, der endte med at give Amagerbanken 13,5 mia. statsgaranterede kr., var at få sparket banken levende ud af Bankpakke I, med de risici, der derefter måtte komme. Sådan lyder det nu fra Finansiel Stabilitet.

Camphausen: Ikke tilsynets fejl men en systemfejl

"Der var grundlæggende fejl i reguleringen omkring den individuelle statsgaranti, og hele konstruktionen af ansvarsfordeling mellem Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet var uheldig," siger Michael Camphausen til Berlingske Business. (Opdateret 08.34)

Amagerbanken forsvinder

BankNordiks overtagelse af Amagerbanken bliver nu snart fuldstændig synligt for bankkunderne.

Amagerbanken tæt på milliardsalg

Den statsejede Amagerbanken er tæt på at sælge 826 nybyggede lejligheder omkring København, der tidligere var ejet af en række kriseramte kunder.Også det skandaleramte Østerfælled-byggeri kan meget vel være solgt om kort tid.

Amagerbank-udbetaling slået fast

Dividenden til de seniorgældsholdere og andet godtfolk i Amagerbanken er nu endelig, melder Finansiel Stabilitet, efter banksektoren har opgivet sin retssag. Opdateret.

Statsbank giver spekulanter millionrabat

Den statsejede Amagerbanken har været tvunget til at barbere op mod 56 mio. kr. af to direktørers gæld alene for at slippe af med dem. Bankens tidligere ledelse havde stort set ikke fået nogen former for sikkerhed i udlånene til de to direktører.

Amager-chef: Vi oplever stor sympati

Banknordik arbejder på højtryk for at få Amagerbanken helt integreret i forretningen. Vi er på plads inden årets udgang, lyder forventningen fra adm. direktør Janus Petersen.

Roskilde mister 200 bankjobRoskilde Bank blev i forsommeren omdannet til FS Finans. Dengang blev der lagt vægt på, at banken fortsat ville være placeret i Roskilde. Det er nu ændret.

Ugebrev: Amagerbanken konkurs på papirtyndt grundlag

Nedskrivningerne i Amagerbanken ved overførslen til Finansiel Stabilitet i februar 2011 var hele 6,7 mia. kr. større end den nye opgørelse, som blev fremlagt af Finansiel Stabilitet 29. juni. Det skriver Økonomisk ugebrev.

Amagerbanken fyrer 40 procent

Den 'gamle' del af Amagerbanken, der drives af Finansiel Stabilitet, fyrer 60 medarbejdere. Det er næsten 40 pct. af medarbejderne. (Opdateret 10.56)

Sådan døde banken - og derfor er det ikke vores fejl

Det var reglerne, der haltede i Finanstilsynets lange opgør med Amagerbanken - ikke tilsynet selv. Sådan lyder bedømmelsen fra tilsynets direktør Ulrik Nødgaard, der mener tilsynet gjorde alt hvad man kunne for at undgå at bankens ende blev så drastisk som tilfældet var.

Tilsyn på vej med anmeldelse mod Amager-ledelse

Finanstilsynet var i fuld gang med at få skubbet Jørgen Brændstrup ud af banken, med en ny lov som løftestang, da direktøren pludselig forlod banken med et kæmpe gyldent håndtryk. Tilsynet vil nu politianmelde den tidligere ledelse.

Amagerbanken fyrer topadvokatAmagerbankens nye ledelse har smidt topadvokaten Henrik Sjørslev ud som formand for en række af selskaber, der er kontrolleret af banken.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Senior manager/Manager for the Banking, Insurance and Capital Markets - KPMG
Systemudvikler til team Rating Data - BEC
Bankrådgiver til Amager afdeling - Jyske Bank
Vi søger en IT-ansvarlig til hovedkontoret i Hvidbjerg - Hvidbjerg Bank
Souschef til København afdeling - Nordjyske Bank
Finansiel Stabilitet søger kreditspecialist
Key Account Manager, Vendor Finance, Nordea Finans Danmark
Project manager i Transaction Banking & Infrastructure, Sydbank Erhverv
Landbrugsrådgiver til Landbrugscenter Grindsted - Den Jyske Sparekasse
Intern revisor - Skandia
Business Analytiker - Fynske Bank
Client Manager – CSD Services - VP Securities
Landbrugskundechef til spændende opgaver i organisation i vækst - Vækstfonden
Handelsbanken i Esbjerg søger ny direktør
Intern revisor til bankens hovedkontor i Nørresundby - Nordjyske Bank
Privatrådgiver til Frøstrup - Sparekassen Thy
Privatrådgivere - Sparekassen Thy
AML officer til forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering - AML afdelingen - Arbejdernes Landsbank
Senioranalytiker til Business Management i Markets - Nykredit
Økonomer til likviditetsteam - Finanstilsynet
Jurist og økonom til tilsyn med mindre pengeinstitutter - Finanstilsynet
Jurist til Finansiel Stabilitet
Watch Medier søger redaktør
Motivated Sales Executive to join a leading Nordic investment bank - Pareto Securities
Kunderådgiver – Lokal Erhverv til Sydbank i Haderslev
Økonom til tilsynet med SIFI-banker
Visionær og fagligt stærk vicedirektør til Forsikring & Pension
Er du vores nye erhvervsrådgiver - GrønlandsBANKEN
Senior Erhvervsrådgiver til Center Aalborg - Nykredit
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Revisor til Intern revision - Sparekassen Kronjylland
Risk manager/Analytiker til Sparinvest Property Investors
Legal Counsel, Group Data Management Office - Nordea
Group Leader - Origination Infrastructure, Transportation & Telecom Sector - NIB
Controller / Business Manager - Pareto Business Management
Senior-/Chefanalytiker til validering af markedsrisikomodeller - Nykredit
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Senioranalytiker til Business Management i Markets - Nykredit
Finansanalytiker til Sydbanks Merchant Bank i Aabenraa
Erhvervsrådgiver til center Herning - Nykredit
Kreditchef til Møns Bank
Erfaren jurist med interesse for finansielle forhold - Erhvervsministeriet
Forretningsudviklere til Sydbank Erhverv, Aabenraa
Filialdirektør til Slagelse afdeling - Sparekassen Sjælland
Finansiel controller med godt overblik - PenSam
Nyt hold til Sparekassen Thy Viborg
Erhvervsrådgivere - Sparekassen Thy
Spar Nord søger persondatarådgiver
Blev en del af vores Robotics Team - PensionDanmark
Erhvervscenter Fyn søger erhvervsrådgiver til Svendborg - Andelskassen
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383