• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Investor bekymret for Alm. Brands aktieløn

Alm. Brands lancering af et aktieoptionsprogram på et tidspunkt, hvor aktien er på et historisk lavt niveau, er bekymrende, lyder det fra SmallCap Danmarks analytiker. Han er også bekymret for manglen på en reel plan for den sunde del af Alm. Brand Bank.

Søren Boe
Foto: Thomas Tolstrup

16 ledende medarbejdere i Alm. Brand kan fremover se frem til at aktieoptioner bliver en fast del af deres løn. Det bekymrer aktieanalytiker i SmallCap Danmark Michael West Hybholt, som peger på, at aktien ligger i et historisk lavt niveau.

"Vi har altid den interesse, at ledelsen har samme interesse som aktionærerne, men det er lidt noget mærkeligt noget, at når det går allerværst, så er det lige der, man vil have en incitamentsordning. Der kommer noget moral hazard ind i det. Det virker som om, at det gælder om, at få alle dårlighederne frem og aktiekursen i bund, og så lave en incitamentsordning. Det er fint med sammenfaldende interesser, men det skal ikke være på ublu vilkår. Vi har et lidt ambivalent forhold til den forslåede ordning,” siger Michael West Hybholt til FinansWatch.

Alm. Brand giver aktieoptioner til ledelsen

Han repræsenterede SmallCap Danmark på Alm. brands generalforsamling, hvor der ifølge netmediet Børsen Finans også var flere andre bekymrede aktionærer på talerstolen. Det drejede sig blandt andet om Fundamental Fondsmæglerselskab, hvor direktør Michael Voss kritiserede ledelsen for ikke aktivt at arbejde for et salg af koncernen til for eksempel Gjensidige. Også Dansk Aktionærforening var på talerstolen for at påpege manglen på profitabel vækst i koncernen.

Sund bank problematisk

Hos SmallCap Danmark er Michael West Hybholt dog mere bekymret for manglen på overblik i forhold til den del af Alm. Brand Bank, som ikke skal afvikles. Driften er stadig dyr og underskudsgivende, og det er ikke holdbart i længden, understreger han over for FinansWatch.

"Vi har været aktionærer siden emissionen i december 2010, så vi var fuldt bekendt med den meget problematiske udlånsbog, da vi foretog vores investering. Det virker som om, at ledelsen i banken efterhånden er ved at få overblik over engagementerne og de værste nedskrivninger er taget. I den forbindelse mener vi, at det ville være passende, om Alm. Brand kom med en mere detaljeret forretningsplan for den fortsættende del af banken,” siger han.

Analytikeren mener, at Alm. Brand Bank er nødt til gennemtænke at tage et langt og grundigt blik på det overordnede forretningskoncept i banken heriblandt filialstrukturen.

”Jeg kan ikke se, at det er muligt at skabe en fornuftig egenkapitalforretning i banken med det nuværende forretningskoncept. Matematikken omkring at drive en bank med 11 filialer, 55.000 kunder og udlån på omkring DKK 3 mia. hænger simpelthen ikke sammen. Der er skal radikale omkostningsreduktioner til, og forretningsvolumen skal have forøges markant,” siger Michael West Hybholt.

 

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Seneste Alm. Brand Bank

Digitalisering hæver Alm. Brand Banks kundetilfredshed

Et vedvarende fokus på digitalisering i hele koncernen har givet resultater i Alm. Brand Bank. Blandt andet er det blevet lettere at udveksle kunder på tværs af forretningsområder, fortæller Michael Iversen, vicedirektør i banken.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

EKF skaber nydeligt plus trods forringet kreditkvalitet

Den statslige eksporthjælper har offentliggjort et årsregnskab, som, man mener, er tilfredsstillende, men EKF må også notere sig, at en forringet kreditkvalitet på en række investeringer har øget garantihensættelserne.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449