En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pengeinstitutter

Så er den store Money20/20-konference i gang

MONEY20/20: Frem til og med onsdag er verdens fintechmiljø samlet i København, når den store Money20/20 Europe-konference løber af stablen i Bella Center. FinansWatch dækker løbende arrangementet og var med, da det blev skudt i gang mandag formiddag.

Mobilepay retter programkode efter advarsel

Betalingsløsningen Mobilepay har rettet sin programkode og udsendt en opdateret version af appen, efter at man er blevet advaret om flere sikkerhedsproblemer. Det skriver Version2.dk.

Jutlander er den mest velpolstrede bank imod direktørens vilje

Fire banker har en kapitaloverdækning på over ti procentpoint, mens en enkelt har under ét procentpoint, viser FinansWatchs gennemgang af kvartalsregnskaberne. Mest velpolstret er Jutlander Bank, men den førsteplads ville direktøren gerne være foruden.

Vestjysk Banks aktionærer inviteres til redningsaktion

Investorgruppen, der i sidste uge fremsatte købstilbud på Vestjysk Bank, håber at de eksisterende aktionærer vil takke nej til købstilbuddet og i stedet deltage i den efterfølgende kapitaludvidelse. Det skriver Børsen.

Nordea jagter corporate finance-talenter

Efter at en række markante medarbejdere har forladt Nordeas corporate finance-afdeling, har banken sat jagten ind på afløsere, fortæller Harald Grøn til InsideBusiness.

Danske banker har kurs mod svulmende bundlinjer

Optimismen spirer hos landets bankchefer. Ifølge en rundspørge lavet af Finanswatch vurderer et flertal af ledelserne i de største banker, at bankernes indtjening vil stige i andet halvår.

Tysk dom fra 2015 skaber dilemma for Finansiel Stabilitet

I 2015 fik Finansiel Stabilitet i et opgør med tyske HSH Nordbank landsrettens ord for, at mere end 30 store udlånsengagementer var i orden i Roskilde Bank i 2007. Det har Roskilde-ledelsens advokater forstået at udnytte i den nuværende erstatningssag mod Roskilde Banks tidligere ledelse og revisorer, skriver Berlingske Tidende.

Medie: Kunstfond tror på Vestjysk Bank

Det var overraskende, da Fonden bag kunstmuseet Davids Samling i sidste uge viste sig at være en af investorerne i den kriseramte Vestjysk Bank. Det skriver Berlingske Tidende.

Krisebank vil ikke anbefale købstilbud til aktionærer

Bestyrelsen i Vestjysk Bank, Danmarks 9. største bank, har i dag offentliggjort en redegørelse om et købstilbud på statens majoritetspost i banken. Bestyrelsen vil hverken anbefale eller fraråde aktionærerne at sælge deres aktier for 1 krone stykket til en investorgruppe anført af Nykredit.

Danskerne ser mere regulering som middel mod finanskriser

Et flertal i den danske befolkning mener, at mere regulering af bankerne kan forhindre nye finanskriser. Det er resultatet af en undersøgelse foretaget for FinansWatch, som kommer samtidig med udmeldinger fra bankerne, men også fra regeringen, om at skrue ned for unødige regelbyrder.

Danske Bank sidder på magten i erhvervslivet

Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, og formand, Ole Andersen, er blandt de mest magtfulde personer i det danske erhvervsliv. Det viser Berlingskes Magtanalyse 2017, hvori finanssektoren generelt set er velrepræsenteret.

Thomas Borgen elsker folkemødet

FOLKEMØDET: FinansWatch har mødt Danske Banks Thomas Borgen til en snak om, hvorfor han nu for fjerde år har taget et par dage ud af kalenderen for at deltage i Folkemødet på Bornholm.

Rekordhøje afkast fortsætter ind i 2017

En ny opgørelse viser, at bankerne over en bred kam leverede en særdeles høj forrentning af egenkapitalen i årets første kvartal. Kun to af de opgjorte banker var ikke i stand til at levere tocifrede afkast efter skat. Nationalbanken minder om kriseerfaringer.

Jyske Bank bortviser medarbejder

En medarbejder i Jyske Bank i Roskilde er blevet bortvist efter at have flyttet penge rundt mellem forskellige kunders konti, uden at de var klar over det. Det skriver mediet sn.dk.

Danske Bank-chef river sit eget glansbillede fra hinanden

En god rollemodel tør vise revnerne i glansbilledet, mener Danske Bank-chef, der for ti år siden udstillede sin personlige smerte på landsdækkende tv. Hun fylder 50 år og kan se tilbage på en karriere, hvor hun blandt andet har henvist kronprins Frederik til bagsiden af Berlingske.

Nordea henter kløgtig profil hos konkurrent

Danske Bank må afgive en topøkonom til Nordea, hvor han får mere ledelsesansvar. Indtil han starter i sit nye job, er han blevet sendt hjem, hvor han deler hus med hidsige vatbolde og menneskehedens største tænkere.

Her er den fremtidige værdi af Vestjysk Banks aktier

Vestjysk Banks aktiekurs ligger fortsat markant over det niveau, som staten er parat til at sælge sin majoritetspost til. Men en stor kommende aktieemission kommer til at rykke voldsomt på kursen. FinansWatch har regnet på tallene.

Derfor vil Maj Invest investere i Vestjysk Bank

Hvis købstilbuddet på statens majoritetspost i Vestjysk Bank bliver gennemført, så bliver det Maj Invest der på vegne af kapitalforvalterens kunder bliver den største aktionær i banken. Maj Invests chef for danske aktier fortæller FinansWatch om rationalet bag og planerne med investeringen.

Fed hæver renten som forventet

USA's centralbank hæver renten for fjerde gang siden 2015. Samtidig iværksætter Fed en ambitiøs plan, der skal reducere centralbankens bugnende mængder af kriseopkøbte værdipapirer.

Vagthund åbner nyt kontor til it-tilsyn

Tilsynet opretter nyt kontor, som skal styrke indsaten mod cyberkriminalitet og sammen med tilsynets øvrige funktioner hjælpe med at følge op på lovgivningen inden for it-sikkerhed og nye teknologiområder.

Tilsyn løfter pegefinger over for Saxo Bank

Saxo Bank har fået et enkelt påbud, efter at Finanstilsynet har foretaget en it-inspektion i banken. "Det tager vi naturligvis til efterretning," siger direktør, som generelt er tilfreds med inspektionen.

Banker frygter bagside af nye hvidvaskregler

En ny lov om hvidvask betyder, at danske banker grundlæggende skal skifte metode i den måde, som de rapporterer mistænkelige transaktioner på. Intentionerne er gode, lyder det fra flere aktører, som dog frygter for den praktiske udmøntning af loven.

Vestjysk Bank retter sig efter tirsdagens nyrestød

Aktien i Vestjysk Bank retter sig mærkbart på børsen onsdag efter det voldsomme kursskred tirsdag, da det kom frem, at staten vil afhænde sin ejerandel på 81,5 pct. i banken til en pris på blot 1 kr. per aktie.

Vild uenighed om værdien af Vestjysk Bank

Professionelle investorer og private aktionærer er fundamentalt uenige om værdien af Vestjysk Bank. Den ene side mener, at bankens aktier er 1 kr. værd pr. styk, mens den anden side mener, at de er mere end det ti-dobbelte værd.

Jysk bankdirektør ranker ryggen efter ny aftale med investorgruppe

Vestjysk Bank har med ny aftale udsigt til en langt større polstring end den snævre overdækning, som den kriseramt bank har nu. Direktør Jan Ulsø Madsen mener, at banken som følge af aftalen kommer til at stå langt stærkere i kampen mod de nærmeste konkurrenter.

Den stilfærdige redningsmand af to mishandlede banker

Vestjysk Banks bestyrelsesformand, Vagn Thorsager, har reelt været den helt dominerende hovedkraft bag redningen af såvel Aarhus Lokalbank som Vestjysk Bank. Han var helt uden skyld i de to bankers massive problemer, men fik slidt sig igennem at finde en løsning, som gør, at Danmarks niendestørste bank stadig består.

Derfor er Danmarks niendestørste bank kun 151 mio. kr. værd

Kl. 17 i går var Vestjysk Bank knap 2,3 mia. kr. værd, men 40 minutter senere, var bankens markedsværdi reelt reduceret til 151 mio. kr. Det koster skatteyderne et tab på 1,4 mia. kr., men til gengæld får banken nu en reel overlevelsesmulighed.

Amagerbank-dom giver eksbankbosser håb

Amagerbankens tidligere ledelse slap i går for en dom med krav om erstatning på op til på 900 mio. kr., og sammen med dommen i Capinordic-sagen giver det håb for andre sagsøgte bankdirektører. Det skriver Børsen.

Nets fik de største stryg i C20

Blandt C20-aktierne faldt Nets aktien mest i dag. "Markedet har været præget af en del usikkerhed omkring it-sektoren i USA, som har haft en afsmittende effekt til det danske aktiemarked," vurderer afdelingsdirektør for aktier i Sydbank.

Direktør tror på overlevelse: "Vi mener selv, vi har en fremtid"

Situationen er meget alvorlig i J.A.K. Andelskasse Østervrå, medgiver direktøren, efter han i fredags måtte vinke med det hvide flag i forhold til at opfylde solvensbehovet. Men han tror på overlevelse, og det samme gør Folkesparekassen, der har penge i klemme.

Ree trækker på skulderen over Amagerbank-dom

Men ifølge den tidligere storinvestor i Amagerbanken, Karsten Ree, bærer Jørgen Brændstrup og N.E. Nielsen skylden for bankens deroute – også selv om de i dag er blevet frikendt for uansvarlig ledelse. Det skriver Børsen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Direktør, Spar Nord Lillebælt
Vi søger en erhvervsrådgiver til erhvervsafdelingen for storkunder - Den Jyske Sparekasse
Castellum Danmark søger Asset Manager til Hovedstadsområdet
Porteføljemanager til valutareserven - Danmarks Nationalbank
Kunderådgiver til København afdeling - Nordjyske Bank
Manager, Finance Processes - Fritz Hansen
Privatrådgiver til Sydbank Dragør
Privatrådgiver til center Svendborg - Nykredit
Lollands Bank søger kreditmedarbejder til kreditafdelingen i Nakskov
Analytiker til Regnskabsgrundlag, Koncernøkonomi i Nykredit
Vikar til Middle Office - Skandia
Kunderådgiver til Rønde - Djurslands Bank
Controller – Sygeforsikringen ”danmark”
AP Pension søger aktiechef til nyoprettet stilling
Privatrådgiver til Totalbanken
Funktionschef til Regnskabsgrundlag, Koncernøkonomi i Nykredit
Finansiel controller i Nuuk - GrønlandsBANKEN
Kontorchef til nyoprettet kontor for teknologianvendelse og IT-tilsyn - Finanstilsynet
Privatrådgiver, Skjern Bank Ribe
Jurist til Sparekassen Sjælland-Fyn
Erfaren koncernjurist - Sampension
Credit Risk Analyst - DLR Kredit
Vi søger 2 ambitiøse privatrådgivere med overblik til filialen i Grindsted - Den Jyske Sparekasse
Thorco Bulk is hiring a new head of finance with responsibility for risk management, treasury and accounting
Forretningsorienteret Erhvervschef til Sydbank i Århus
Ejerlederrådgiver til center Roskilde - Nykredit
Privatrådgiver til Sydbank i Vejen
Projektudviklingschef i BOKIS med stærk kendskab til digitale betalinger
Afdelingsdirektør, Storkunde Salg - Spar Nord
Senior Quantitative Trader, Nordea Markets
Privatrådgiver i Sydbank
Spar Nord Holstebro søger privatrådgiver
Erfaren udvikler til Data Warehouse i Sydbank
Erhvervsrådgiver til center Hillerød - Nykredit
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449