• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pengeinstitutter

Ny i sparekasse-bestyrelse glæder sig over Aristoteles

Bettina Jørgensen er til dagligt direktør, men nu skal hun også prøve kræfter med bestyrelsesarbejdet i en sparekasse. Hun har en kandidatgrad i filosofi, og hun glæder sig derfor over, at sparekassen har lånt lidt af den græske tænker Aristoteles.

Medie: Kunder fra hvidvasksag var i kontroversiel Nordea-afdeling

Selvom Nordea sidste år, da sagen om Pamana Papers kørte, sagde, at man allerede i 2009 havde strammet op på tingene, så lukkede banken først i 2014 sin International Branch-afdeling i København, der ifølge Berlingske Business huser flere af de kunder, som dukker op i de nye afsløringer om hvidvask.

Borgen om hvidvask: Vi omtaler kun ting af større karakter

Selvom Danske Bank allerede i 2014 opdagede hvidvask-problemer i Estland, informerede banken ikke sine aktionærer om sagen, der ifølge Berlingske Business omfatter hvidvask for 7 mia. kr. ”Vi omtaler kun ting af større karakter,” siger Danske Banks adm. direktør Thomas F. Borgen til FinansWatch.

Medie: Sydbank opdagede kunder fra hvidvask-sag og smed dem ud

Mens Danske Bank og Nordea i flere år lagde bank til overførsler fra en omfattende sag om hvidvask i Moldova, ­reagerede Sydbank omgående på mistænkelige transaktioner og indberettede ifølge Berlingske Business sagen til Bagmandspolitet. Ifølge mediet er også Jyske Bank og Vestjysk Bank involveret i sagen.

Danske Bank ignorerede røde advarselslamper i Estland

HVIDVASK: En gennemgang af Danske Banks egne tal for indlån og markedsandele viser, at indlånet i Estland gennem flere år steg massivt, samtidig med at udlånet faldt. En udvikling, der allerede begyndte i 2009. Først i 2015 reagerede banken og reducerede sit baltiske udlån med 10 mia. kr., eller 40 pct. Det ramte bankens usædvanligt høje indtjening i netop Estland.

Banklobby tavs om hvidvaskskandale

Bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, forholder sig tavs til nye afsløringer om, at Danske Bank og Nordea er rullet ind i stor sag om hvidvask af milliarder.

Norske og svenske banker trækkes ind i hvidvaskskandale

Det er ikke blot Danske Bank og Nordea, som er rullet ind i ny sag om hvidvask af milliarder. Også de svenske banker Handelsbanken, Swedbank, SEB og norske DNB dukker op i det nye læk af informationer, skriver Berlingske Business.

Politikere: Bankbosser skal straffes hårdere for hvidvask

Efter ny hvidvaskskandale kræver flere politiske partier, at Finanstilsynet får øgede beføjelser. Formanden for erhvervsudvalget, Morten Bødskov (S), mener, at tilsynet skal have lov til at afsætte direktører i banker, som har overtrådt hvidvaskreglerne. Også erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ønsker skærpede regler.

Borgen: Det har ikke været godt nok

Danske Bank har ikke gjort sit arbejde godt nok, lyder det fra topchef Thomas Borgen efter afsløringerne af massiv hvidvask gennem storbankens filial i Estland. Men der er rettet op på tingene nu, siger han til TV2 News.

Tilsynschef: Banker har ikke løftet opgave med at forhindre hvidvask

Direktøren for Finanstilsynet, Jesper Berg, understreger, at han ser med stor alvor på antallet og omfanget af sager, hvor danske banker tilsyneladende er blevet misbrugt til hvidvask. Udtalelsen kommer efter Berlingske Business har skrevet, at Danske Bank i Estland og Nordea i Danmark er blevet brugt til lyssky overførsler af mere end 7 mia. kr.

Saxo Bank: Behov for at kunderne gearer mindre

Saxo Banks adm. direktør og medstifter, Kim Fournais, har fået banken tilbage på sporet efter et forfærdeligt 2015. Han satser på at tilbyde blandt andet obligationshandel, fordi banken vil tilbyde et bredere produktudbud, og fordi der er behov for, at kundernes handler bliver mindre risikable.

Nichebank er sikrere end danske banker

Bank Norwegian vil for mange danskere være mere sikker at spare op hos end danske banker. Det skyldes, at nichebanken er omfattet af den norske indskydergaranti, som dækker mere end dobbelt så store indlån sammenlignet med, hvis en dansk bank går ned. Samtidig tilbyder banken klart den højeste indlånsrente, viser tal fra Mybanker.

Danske-formand mærker investorpres

Investorerne kræver dedikerede bestyrelsesformænd og er villig til at betale ekstra for dedikationen. Det oplever Ole Andersen også, siger han til Børsen.

Saxo Bank forbedrer bundlinjen med 1 mia. kr.

Saxo Bank kom stærkt igen i 2016 efter at være blevet ramt hårdt af den schweiziske devaluering i 2015. Bundlinjen endte på 302,4 mio. kr., hvilket er en forbedring på næsten 1 mia. kr.

ATP kritiserer Danske Banks vækstambitioner i Norge og Sverige

ATP havde en buket roser med til Danske Banks ledelse for resultaterne i 2016. Men pensionsgiganten stiller spørgsmålstegn ved, om banken har muskler nok til at skabe vækst i Norge og Sverige. Danske Bank siger dog, at der ikke er opkøb parat i skuffen.

Wahlroos: Nordea bliver i Skandinavien

Selv om Nordea har truet med at flytte hovedkvarteret ud af Sverige, så flytter banken det ikke ud af Skandinavien, understreger bestyrelsesformand Björn Wahlroos.

Kendt lokalt ansigt skal stå i spidsen for 30 filialer

Der er en ny områdedirektør på plads for Nordeas filialer på Sjælland. Hun bliver et vigtigt bindeled mellem topledelsen og filialerne i den forandringsrejse, Nordea har begivet sig ud på for at rette op på sit image. Vi er på rette vej, siger hun til FinansWatch.

Spar Nord-direktør: 60 er jo blot et tal

Han har siddet i bankens direktion i snart to årtier, og nu fylder han rundt. Men han har ingen planer om en pension. Med en tyrkertro skal banken drives ind i fremtiden, og hvad der bliver gjort i dag, skal gøres bedre i morgen, lyder det fra fødselaren.

Sparekasse-direktør holder vækst-speederen i bund

Dragsholm Sparekasses udlånsvækst i 2016 hæver toplinjen, men løfter også pegefingre i Finanstilsynet. Vi er nødt til at låne flere penge ud, siger direktøren, som dog forventer at holde sig inden for tilsynets rammer i år.

Lars Rohde: "Hvis man vil dø som en SIFI, skal man også leve som en SIFI"

Nationalbankdirektør Lars Rohde er uenig i finanssektorens oplæg til nye kapitalregler, siger han til FinansWatch. I modsætning til bankernes lobbyorganisationer mener Lars Rohde, at de mindre banker som udgangspunkt bare skal gå konkurs, hvilket gør dem betydelig mere usikre. Men hvis de vil fremstå som lige så sikre som de største banker, så må de polstre sig lige så godt som dem, så der er nok penge til at foretage en kontrolleret afvikling.

Regeringen kommer banker i møde: Parat til opgør med dansk særregel

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har netop offentliggjort sit lovforslag til den kommende betalingslov. Her fremgår det, at regeringen ændrer kurs og nu er parat til at lovliggøre, at banker og finansteknologiske virksomheder foretager målrettet markedsføring på baggrund af folks købshistorik.

Antallet af børneopsparinger bugner

Opsparing til de små er populært blandt forældre, og de danske pengeinstitutter bugner med et milliardbeløb i kassen, viser en ny undersøgelse fra Finans Danmark.

Hesalight-stifter slår tilbage mod Pensams formand

Lars Nørholt, stifter af konkursramte Hesalight, mener, at det er "utilgiveligt", at Pensams formand, Dennis Kristensen, i dag går i rette med hans kritik af pensionsselskabet. Det skriver Berlingske Business.

Derfor er gulvet ved at forsvinde under hårdere krav til dansk realkredit

NYHEDSANALYSE: Formanden for den magtfulde Basel-komité insisterer på, at der kommer nye og hårde kapitalkrav til de store banker, som kan gå hårdt ud over blandt andet dansk realkredit. Men om tre uger forsvinder den stærkeste fortaler for de hårde krav, hvilket gør stramninger langt mindre sandsynlige.

Nordea truer med at flytte hovedkvarter

Højere bankafgifter i Sverige kan med "stor sandsynlighed" få Nordea til at flytte hovedkvarteret ud af Sverige, siger topchef Casper von Koskull til svensk avis.

Nordea fyrer to topchefer i Markets

Nordea har uden varsel fyret to af de øverste chefer i Nordea Markets, erfarer FinansWatch. Fyringerne begrundes med øgede ambitioner for bankens markedsaktiviteter.

Storbanker skraber bunden i etik-måling

Nordea og Danske Bank mangler fokus på etik og bæredygtighed. Det viser en svensk og norsk bankguide, som rangerer de største nordiske bankers retningslinjer inden for ansvarlige investeringer og udlån.

Tysk shippingbank varsler endnu større tab

Bremer Landesbank, der siden nytår har været fuldt ejet af den anden tabsgivende tysk storbank i shipping, NordLB, kommer ud af 2016 med endnu større underskud end forventet pga. forværringen af shippingmarkederne.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449