ANNONCE

Pengeinstitutter

Investor jagter kæmpeafkast på kryptovaluta og blockchain

Ventureinvestor har smidt stort millionbeløb efter kryptovalutaen bitcoin og teknologien bag blockchain, der ses som en konkurrent til bankerne. I et interview med FinansWatch fortæller han, hvorfor bitcoin er kommet af med de værste børnesygdomme, og hvilke områder teknologien bag den digitale valuta kan forandre.

Danske Bank: Nye iværksættere skal gå udenom banken

En rundspørge fra Dansk Iværksætter Forening viser, at det er blevet sværere for iværksættere at få et lån i banken. Det skriver nyhedsmediet Finans. Ifølge Danske Bank bør risikovillig kapital som udgangspunkt komme fra investorer.

Bankernes akilleshæl står til milliardgevinst

De danske bankers helt store udfordring i de senere år, landbruget, forventes i 2016 at vende samlet underskud til plus. Det skriver Børsen. Mange landmænd kæmper dog stadig med store gældsbyrder.

Flere firmaer gik ned i 2016

Antallet af konkurser hos i dansk erhvervsliv steg betydeligt i 2016, viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Deloitte er der tendens til, at bankernes forsigtighed fremskynder konkurser.

Topchef i SEB trækker sig efter 11 år

Efter næsten 30 år i den svenske storbank SEB, heraf 11 år som adm. direktør, har Annika Falkengren besluttet sig til at sige op for at gå til den schweiziske kapitalforvalter Lombard Odier. (Opdateret).

Bankbosser gik fri - nu rammer det andre

Den amerikanske regering fik kritik, da topchefer på Wall Street gik fri og slap for fængselsstraffe i forbindelse med den globale finanskrise. Nu er kursen lagt om, skriver Politiken.

Digitale tiltag hjælper på storbanks kundetilfredshed

Danske Bank kommer ind på en førsteplads i ny Voxmeter-opgørelse af kundernes syn på bankernes digitale tilbud. Det gør, at banken bevæger sig en anelse væk fra sidste års bundplacering i samlet kundetilfredshedsmåling. Mens banken er populær hos de unge kunder, er kundetilfredsheden hos de ældre kunder stagnerende. (Opdateret)

Bankdirektør forventer tilfreds Henrik Lind

Rigmand og storaktionær i Skjern Bank, Henrik Lind, har tidligere været godt gnaven over bankens afkast. Men efter dagens opjustering af forventninger til 2016 har Skjern Banks direktør "svært ved at se, at nogen kan være utilfreds," siger han.

Skjern Bank opjusterer forventningerne til 2016

Skjern Bank opjusterer forventningerne til årets basisresultat og begrunder det med en solid forretningstilgang. Med opjusteringen er Skjern Bank på vej mod det bedste resultat i bankens 110 årige historie. (opdateret)

Mobilepays vækst bremser op

Danske Banks forventninger til antallet af transaktioner blev ikke indfriet i 2016, mens omsætningen på betalingsappen blev højere end ventet. Et udtryk for forudsigeligheden for et nyt produkt, lyder forklaringen.

Kunderne giver Nordea dumpekarakter

Nordea tager sammen med Banknordik bundkarakteren i Voxmeters årlige undersøgelse blandt kunderne i landets 20 største banker. Topplaceringen er ikke overraskende i forhold til tidligere. Se hele listen over, hvordan bankerne klarer sig her.

Banker langer ud efter tilsynet i ny rapport

Bestyrelsesmedlemmer og direktører i danske banker revser Finanstilsynet i ny rapport. Et flertal i bankledelserne mener blandt andet, at tilsynet har benyttet muligheden for at indføre danske særregler til at stramme reguleringen for meget. Tilsynsdirektør minder om erfaringerne fra finanskrisen (Rettet).

To anholdt for cyberangreb på ECB-chef

ECB-direktør Mario Draghi har været blandt ofrene for et større cyberangreb i Italien, hvor to italienske statsborgere nu er blevet anholdt. De to bliver nu beskyldt for spionage.

Politisk flertal klar til at hjælpe pressede banker

Finanstilsynet pålægger banker med statslige hybridlån fra Bankpakke 2 en unødig byrde og overimplementerer EU-regler. Det mener et flertal i Folketinget, og dermed er der pres på erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der i øjeblikket overvejer situationen.

Finansdanmark fyrer 20-25 ved fusion

Sammenlægningen af brancheorganisationerne i finanssektoren betyder, at der skal spares omkring 20 pct. af det samlede budget i de tre foreninger, lyder det nu fra Finansdanmark.

Store spillere kæmper om køb af grøn investeringsbank

Den grønne, britiske investeringsbank Green Investment Bank skal privatiseres, og en række store investeringselskaber og pensionskasser er med i opløbet. Vinder australsk investeringsbank, kan det udløse brandudsalg af havvindmølleparker.

Ny prisportal for boliglån fyldt med fejl

I weekenden lancerede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en ny prisportal, der skal gøre det nemmere for danske boligejere at sammenligne priserne på boliglån. Men selv om prisportalen har været flere år undervejs og har både Erhvervsministeriet og Finanstilsynet i ryggen, er den fyldt med fejlagtige og mangelfulde oplysninger om den reelle pris på boliglån.

Fortsat højt niveau af underretninger om hvidvask

Der er i de seneste år sket en stigning i antallet af underretninger om mulig hvidvask til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. De seneste tal viser, at 2016 også tegner til at lande på et højt niveau.

Anders Dam tavs om Basel-konsekvenser for boliglån

Ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, har ingen kommentarer til, hvad Basel-komitéens udsættelse af forslag til kapitalkrav har for bankens gebyrer på boliglån. Cheføkonom i bankens realkreditselskab siger dog, at udsættelsen ikke ændrer på den hidtidige prispolitik.

Tilsyn hudfletter norsk Saxo-partner

Det norske finanstilsyn har besluttet at tilbagekalde fondsmæglerselskabet Nordic Securities' tilladelse til at yde investeringsrådgivning. Selskabet, der er en af Saxo Banks partnere, har ifølge tilsynet begået alvorlige brud på værdipapirhandelsloven. Saxo Bank vil ikke kommentere på de konkrete forhold.

Nyt firma ser god forretning i konkursaktier

Selskabet Konkursaktier.dk køber aktier i krakkede selskaber, så sælgerne kan realisere tabet for trække det fra i skat. En nødløsning, mener Dansk Aktionærforening, som gerne ser reglerne ændret.

Redning af italiensk bank kan have lange udsigter

Det kan tage flere måneder for italienske Monte dei Paschi di Siena at få godkendt sin redningsplan hos EU-kommissionen, og det kan true bankens overlevelse. En af knasterne er EU's relativt nye mekanisme for nødlidende banker.

Ny dansker i Nordeas topledelse skal gøre det umulige

Nordea får en idealistisk kvinde i bankens absolutte topledelse, når Finanstilsynets tidligere vicedirektør nu bliver forfremmet til global risikochef. Hun får blandt andet ansvaret for Nordeas omtalemæssige risici, men det er umuligt at regne på, fortæller hun.

Lokal konkurrent napper direktør i Danske Bank

Den tidligere filialdirektør i Danske Bank i Nibe måtte se sin chefstilling smuldre væk, efter storbanken lukkede ned i byen. Nu får hun igen chancen som direktør denne gang hos en lokal konkurrent.

Tre pressede banker klarer kapitalkrav uden kriselån

Mens både Østjydsk Bank og Vestjysk Bank lige før nytår måtte opgive at opfylde nye kapitalkrav, fortæller de tre andre pressede banker, der stadig har statslige hybridlån fra Bankpakke 2, at de når i mål med kravene.

Her er finansanalytikernes favoritaktier

Blandt nordiske finansvirksomheder er der tæt kamp om at være analytikernes favoritaktie. En stor dansk bank er ifølge analytikerne den mest attraktive aktie blandt de store finansvirksomheder, viser en opgørelse baseret på data fra finanstjenesten Bloomberg. Svensk storbank indtager bundplaceringen hos analytikerne.

Nye Basel-kapitalregler bliver skudt til hjørne

Forhandlingerne om nye kapitalkrav til banker og realkredit er gået så meget i hårdknude, at den magtfulde Basel-komité har været nødt til at udsætte forslag til endelige retningslinjer på ubestemt tid. Dermed er der fortsat massiv usikkerhed om, hvor hårde kapitalkrav Danmarks største banker og realkreditkoncerner skal leve op til i fremtiden.

Disse bankaktier klarede sig bedst i 2016

2016 endte med at blive et godt år for danske bankaktier. To landbrugsbanker var de absolutte højdespringere på listen over de banker med den bedste aktieudvikling i det forgangne år. Blandt de nordiske storbanker klarede svenske Swedbanks aktie sig bedst.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449