En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Pengeinstitutter

Tilsynet banker bunden ud af bundlinjen i andelskasse

Merkur Andelskasse får et alvorligt slag af Finanstilsynet, der sender resultatet i første halvår langt ned i minus, mens kapitalprocenten kommer under pres. Vi skal stramme op på en række af vores procedurer, lyder det fra direktøren.

Mobilepay giver penge tilbage til brugerne

Betalingsappen Mobilepay laver nyt markedsføringstiltag for at øge brugerbasen. Tilfældigt udvalgte brugere vil de næste to måneder opleve at få penge tilbage, når de betaler i butikker.

Nordea henter morgenfrisk og velsoigneret Handelsbanken-chef

Den tidligere kommunikationschef i Handelsbanken skal hjælpe Nordeas nye danske topchef, Frank Vang-Jensen, med at forbedre kundetilfredsheden. Han møder ind "nogenlunde morgenfrisk og rimelig velsoigneret," skriver han vittigt på Linkedin.

Arbejderbank lander solidt halvårsregnskab

Arbejdernes Landsbank leverer en bundlinje på over 400 mio. kr. og kan især glæde sig over lave nedskrivninger og medvind på markederne. Topchefen tror dog, at medvinden på markederne løjer af i efteråret (Opdateret).

Hvidbjerg-direktør stolt af fredsommeligt regnskab

Direktøren for Hvidbjerg Bank er både glad og stolt over regnskabet for første halvår, der da også viser både vækst og bedre bundlinje. Det eneste, der går den forkerte vej, er kapitalprocenten, men det er helt bevidst, siger direktøren.

Spar Nord forventer markant lavere udlånstab

Udlånsbogen i Spar Nord er i væsentlig bedring, og det er hovedklaringen på, at bankens bundlinje vokser pænt i årets andet kvartal. I sit halvårsregnskab oplyser banken desuden, at man reviderer sin udbyttepolitik og kapitalmålsætning. (Opdateret)

Britiske banker fortsætter lukning af filialer

Øget brug af bankforretningerne på internettet og via mobilen koster nu flere fysiske bankfilialer livet i Storbritannien. Barclays følger andre bankers tidligere udmeldinger og lukker 54 filialer.

Nordea indgår fintech-samarbejde

Et samarbejde med en fintech-virksomhed giver Nordea et ekstra tilbud i skuffen. Løsningen skal hjælpe erhvervskunderne med at få give dynamiske rabatter til dem, der betaler fakturaen hurtigt.

Nordea: Bagmandspolitiet har foretaget hvidvask-ransagning

Den nordiske storbank Nordea oplyser over for Fondsbørsen, at Anklagemyndigheden har indledt en undersøgelse af bankens overtrædelse af hvidvasklovgivningen. Myndighederne vil undersøge, om der kan rejses en straffesag mod Nordea for at overtræde loven. (Opdateret)

Sparekasse indkasserer stort tilsynspåbud for øget risiko

Dronninglund Sparekasse tager for mange chancer, mener Finanstilsynet, der derfor skælder ud. "Omfanget af påbud er stort, hvilket afspejler fortsatte betydelige mangler i sparekassens risikostyring," skriver Finanstilsynet efter en inspektion.

Fagforening ærgerlig over Nordeas spareplaner

Nordea skal spare et stort trecifret millionbeløb ved indgangen til 2018, skriver erhvervsmediet Inside Business. Det ærgrer Finansforbundet, der ikke mener, at det vil være hensigtsmæssigt for banken at fyre.

Djursland-direktør: Uhyggeligt krav til vækst

Der er kommet 10 pct. flere privatkunder i Djurslands Bank det seneste år, men pres på rentemarginalen og et fald i erhvervsudlånet lægger en dæmper på de positive tendenser. Direktøren er dog rigtig godt tilfreds med halvåret, der resultatmæssigt slår rekord (Rettet).

Finansankenævn får nyt fælles sekretariat

I kølvandet på dannelsen af den fælles lobbyorganisation Finans Danmark bliver sekretariatet bag Realkreditankenævnet og Pengeinstitutankenævnet nu samlet i ét kontor. Samtidig bliver to sekretariatschefer til en.

Detailgigant åben for ny betalingsleverandør

Coop holder døren åben for tech-selskaber, der som følge af ny regulering kan håndtere supermarkedskædens betalingstransaktioner i stedet for betalingsformidlere som Nets. På sigt overvejer Coop selv at håndtere transaktionerne som led i at spare penge.

Nordea dropper at have kommunikationschef i Luxembourg

Nordeas kommunikationschef i Luxembourg skifter til anden stilling i koncernen. Stillingen som kommunikationschef i Luxembourg – der sidste år spillede en central rolle i forbindelse med bankens indblanding i den såkaldte Panama Papers-skandale – droppes nu helt, erfarer FinansWatch.

Djurslands Bank fordobler bundlinjen

Første halvår af 2017 har været godt for Djurslands Bank, der næsten fordobler bundlinjen. Der er gang i boligudlånet, men først og fremmest tilbagefører banken nedskrivninger, viser regnskabet (Opdateret).

Butikskæmper presser banker og Nets på betalinger

Landets største netbutik Saxo.com ser et stort besparelsespotentiale som følge af ny regulering, der åbner op for at køre betalinger direkte mellem kunderne og forretningen. Det kan spare butikkerne for at betale gebyrer til banker og betalingsformidlere som Nets. Også detailgiganten Coop ser muligheder.

Jyske Banks afgående oberst om forsvar, fusion og fremtiden

Kampen for demokrati og frihedsrettigheder satte gang i Sven Blombergs karriere, der startede i Forsvaret og kulminerede, da han i 2014 blev næstkommanderende i Jyske Bank. Nu venter pensionen med mere fritid til familien og klubben Den Grå Olie.

Arbejderbank mister hel lokal ledelse

Både chefen og souschefen stopper i Arbejdernes Landsbank i Kalundborg, skriver den lokale avis, som forgæves har prøvet at finde ud af, hvad der ligger bag. Vi har ingen kommentarer, lyder det korte svar fra hovedpersonerne.

Bank sigter efter hurtigt exit fra EU-lænker

Vestjysk Bank øjner mulighed for at komme ud af de restriktioner, som EU-Kommissionen har lagt ned over banken, allerede ved udgangen af næste år, selvom restriktionerne reelt løber frem til udgangen af 2019. Det kræver dog, at banken leverer på særligt ét parameter.

Hollandsk bank mindsker hensættelser i andet kvartal

Den hollandske bank ABN Amro har nedskrevet mindre på transportporteføljen, som shipping og offshore hører under. Det er dog stadig i den høje ende, og olieindustrien er skrøbelig på grund af manglende investeringer, skriver banken.

Krisebank på vej tilbage på sporet

Vestjysk Bank kommer ud af årets første halvdel med et "efter omstændighederne" tilfredsstillende resultat. Udlånstabene er faldende, og banken kan se frem til at få styrket sin kapitalsituation.

Udlånet til virksomheder falder

Alt imens konkurrencen inden for erhvervsudlån er stigende, falder udlånet til de personligt ejede virksomheder, viser nye tal fra Nationalbanken.

IFB-direktør stopper efter fusion med Finans Danmark

Få måneder efter fusionen med Finans Danmark har IFB's direktør Anders Klinkby valgt at skippe jobbet og søge nye udfordringer. "Jeg mener bare ikke, at jeg på sigt er den rigtige til jobbet," siger han til FinansWatch. (opdateret)

Fatal kreditkrise har jubilæum

I dag er det ti år siden, at den franske bank BNP Paribas satte gang i, hvad der blev en verdensomspændende kreditkrise. Noget, der ikke er gået ubemærket hen i medierne.

Hidsigt slagsmål om kunder presser bankernes indtjening

Konkurrencen mellem bankerne er så hård, at rentemarginalen har taget et markant dyk nedad det seneste år, viser nye tal fra Nationalbanken. Derfor bliver et af de store temaer i bankernes halvårsregnskaber, hvem der formår at kapre nye kunder.

Stor uenighed om gevinst af Mifid II for bankernes småkunder

Trods intentionen om gennemsigtighed om priser vil Mifid II efterlade de mindre investorer tilbage uden investeringsrådgivning, mener Bankinvests direktør Lars Bo Bertram. Forbrugerrådet Tænk forudser derimod langt flere muligheder for investorer, der ikke har millioner, men blot tusinder at investere for.

Minister afviser skrap hvidvaskkritik

Kritik af Danmarks indsats på hvidvaskområdet får erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at rette opmærksomheden mod, at regeringen allerede har igangsat flere initiativer for at komme hvidvask til livs. Tiltag, som en ny kritisk rapport ikke har for øje, udtaler ministeren over for FinansWatch.

Bank giver softwarefejl skylden for tusindvis af lovovertrædelser

Ikke mindre end 53.700 overtrædelser af en lokal lov mod hvidvask og terrorfinansiering har fået de australske tilsynsmyndigheder til at sagsøge en af landets storbanker. Banken peger på en softwarefejl som årsag i sagen, der kan ende med at koste en betydelig milliardbøde.

Tilsynet gennemtrumfer omstridt krav til banker

Trods flere indvendinger fra de danske banker har Finanstilsynet valgt at ændre pejlemærket for likviditeten i bankerne, så bankerne fremover skal have likviditet nok til at klare tre måneders stress.

Quiz: Hvor godt kender du Jyske Bank?

Hvad sagde topchef Anders Dam om bankpakke 3? Hvad skete der, da Jyske Bank købte BRF Kredit? Og hvor mange ansatte er der egentlig i koncernen? Prøv vores nye særquiz om landets næststørste bank og få chancen for at vinde en iPad Mini.

Livstruet bank: Tilsynet blokerer for ny andelskapital

Andelskassen i Østervrå sender ny bredside mod Finanstilsynet. Ifølge formanden spænder tilsynet med urimelig lang sagsbehandlingstid ben for, at andelshavere kan få lov til at tilføre livsvigtig kapital. Den påstand bliver dog pure afvist af tilsynet.

Rangvid: Italienske bankers afvikling bekymrer

Der er både positive og mindre positive elementer i EU's bankunion. Det skriver Jesper Rangvid i kronik i forbindelse med regeringens undersøgelse om fordele og ulemper ved en dansk deltagelse i Bankunionen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Kunderådgiver til Skadeafdeling - Nordea
Souschef til Erhvervscenter Nord/Vest (Holbæk) - Sparekassen Sjælland
Bankrådgiver Erhverv, Lyngby - Nordea
Senior Analyst with quantitative capabilities, Nordea Digital Markets
Nordjyske Bank søger investeringsspecialist/-trainee
Privatrådgiver søges til Hanstholm - Sparekassen Thy
Product Owner til Privat og Private Banking - Bolig og Kredit
Erhvervsrådgiver til ErhvervsCenter Frederikshavn - Nordjyske Bank
Administrationsansvarlig til ATRIUM Kapitalforvaltning
Senior Compliance Officer, Asset Management, Copenhagen - Nordea
Seniorprivatrådgiver til center Birkerød - Nykredit
Vurderingsspecialist til Nordea Kredit i Aarhus eller Kolding
Bankrådgivere til Jyske Bank i Roskilde
Privatrådgiver søges til Holstebro - Sparekassen Thy
Landbrugsrådgiver til Djurslands Bank i Grenaa
Stærk kompetence til Asset Allocation og balancerede fonde - Sparinvest
Portfolio Manager – Wealth Management, Carnegie Investment Bank
Fund Manager / Fondsspecialist - BankInvest
Chefanalytiker/senioranalytiker til Kreditsekretariatet i Kredit - Nykredit
Senior / Service Operations Officers to Asset Services DK, Taastrup - Nordea
Alsidig investeringsspecialist med pionerånd - Norliv
IT-Tekniker med DBA kompetencer til Sydbank
Direktør, Spar Nord Lillebælt
Leder til Lolland Falster Erhverv - Jyske Bank
Privatrådgiver til Sydbank i Vejen
Seniorrådgiver til Public Affairs - Finans Danmark
Controller – Sygeforsikringen ”danmark”
Product Owner til Privat og Private Banking - Bolig
Afdelingsdirektør, Storkunde Salg - Spar Nord
Direktør for Investering og opsparing i Finans Danmark
Spar Nord søger finansøkonomer til praktik i januar 2018
Kundemedarbejder til Lyngby - Sparekassen Kronjylland
Finansanalytiker til Merchant Bank i Sydbank
Legal Advisor til Vækstfondens juridiske afdeling
Souschef - Østjydsk Bank
Organisations- og Projektkoordinator, Den Jyske Sparekasse
Bankrådgiver Erhverv, København - Nordea
Senior Business Controller to Capital Markets IT, Copenhagen - Nordea
Senior Project Manager, Settlement and Services IT - Nordea
Investeringsrådgiver til Roskilde - Middelfart Sparekasse
Erhvervsrådgiver til center Kalvebod - Nykredit
Manager, Finance Processes - Fritz Hansen
Privatrådgiver til Nykredit Direkte®, Viby J
Digital konsulent til udvikling af lærings- og kommunikationsløsninger - Nykredit
Skjern Bank i Hellerup søger erhvervsrådgiver
Privatrådgivere til Merkur København
Privatrådgiver søges til Holstebro - Sparekassen Thy
Økonomer/Analytikere til finansiel stabilitet - Danmarks Nationalbank
Jurist til PenSam
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383