FinansWatch

LD-chef bliver ny adm. direktør i Foreningen NLP

Foreningen NLP har ansat Lars Wallberg, finansdirektør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, til jobbet som administrerende direktør for foreningen (Opdateret).

Foreningen NLP, der består af 330.000 kunder i Nordea Liv & Pension, får ny topchef. Der er tale om Lars Wallberg, som siden 2011 har været finansdirektør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Det oplyser NLP i en pressemeddelelse.

"Vi glæder os til at drage nytte af Lars Wallbergs stærke kompetencer inden for finans- og økonomiområdet og hans solide erfaring med ledelsesopgaver fra pensionsverdenen. Vi står over for en spændende udvikling, og Lars Wallberg vil få en væsentlig rolle i at markere foreningen som en selvstændig aktør i den finansielle sektor," siger foreningens formand Peter Gæmelke i en meddelelse.

Lars Wallberg kommer til at få hovedansvaret for at administrere foreningens over 8 mia. kr. store formue, ligesom han kommer til at stå i spidsen for opbygningen af foreningens sekretariat, fremgår det af meddelelsen. Desuden bliver en af hans første opgaver at fastlægge en model for udbetaling af bonus til medlemmerne.

Lars Wallberg tiltræder jobbet i Foreningen NLP d. 1. juni.

Foreningen NLP blev stiftet d. 6. august 2015 med en formue på 8 mia. kr. ved en udspaltning fra Tryghedsgruppen. Foreningen NLP overtog pr. 1. januar 2017 25 pct. af Nordea Liv & Pension, og formand Peter Gæmelke har tidligere sagt til Børsen, at man er interesseret i mere:

"En aktiepost på 25 pct. var det, vi gerne ville have nu, men vi har en gensidig forkøbsret, hvor vi får det første tilbud, hvis Nordea vil sælge flere aktier. Prisen vil i så fald blive aftalt på det tidspunkt," sagde formanden i slutningen af 2016.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Forsikring og pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere