ANNONCE
fredag 1. august 2014
Saxo Bank tinkoff bank cykel.jpg
Log ind Opret login

Skybrudsregning nærmer sig 5 mia.

Af MATHIAS BENCKE FREMMEN
Offentliggjort 18.04.12 kl. 13:39

Regningen for sommerens skybrud lyder på 4,9 mia. kr., viser en optælling fra Forsikring & Pension. Langt det meste blev dog dækket af genforsikring.

skybrud2

Foto: HELLE ARENSBAK, Jyllands-Posten

Siden det ekstreme skybrud over København d. 2. juli 2011 er regningen til forsikringsselskaberne vokset støt. Det er endt med at være historiens dyreste skybrud på dansk grund med en samlet regning på 4,9 mia. kr. indtil videre.

"Sidste sommers skybrud blev historisk dyre, og skybruddet over København den 2. juli satte helt nye standarder. Det adskiller sig blandt andet ved, at det gik langt hårdere end normalt ud over erhvervsdrivende med dyrere skader og store driftstab til følge," siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension i en pressemeddelelse.

Regningen kan stige

Den samlede regning bliver dog i væsentlig omfang dækket af genforsikringskontrakter. Derfor kunne langt de fleste forsikringsselskaber også fremvise pæne bundlinjer i årsregnskaberne. Andre - som Købstædernes Forsikring - havde ikke tilstrækkeligt med genforsikring og måtte se bundlinjen bliver blodrød.

Regnskab: Storm, brand og forsikring plager Købstæderne  

Købstæderne forventer forsikringstab igen i 2012  

Når det har taget så lang tid at gøre regningen op, skyldes det i høj grad de mange følgeskader, der opstod. Mangel på affugtere og håndværkere har betydet forværring af skaderne med eksempelvis angreb af skimmelsvamp. Samtidig er mange sager endnu ikke afsluttet, fordi der ikke har været nok ledigt fagpersonale til at udbedre skaderne.

På den baggrund sagde adm. direktør i Alm. Brand og næstformand i F&P Søren Boe Mortensen i dag på en pressebriefing, at det ikke ville overraske ham, hvis regningen endte med at blive endnu større.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste forsikring og pensionblå pil finanswatch logo
Forsiden lige nu blå pil finanswatch logo

DLR vil byde private kunder velkommen

Realkredit:

DLR Kredit vil kapre kunder fra især Nykredit og BRFkredit ved at slå på selskabets uafhængighed af banker. Direktøren siger indirekte, at han håber, at Nykredit taber voldgiftssagen til Jyske Bank. Så kan han nemlig vokse sin forretning. Læs artikel
nøgle
Læsning af denne artikel kræver log ind

Statslige søgsmål mod krakbanker i slæbegear

HenrikBjerreNielsen03.JPG
Finansnyt:

I alt 61 tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer, revisorer og et enkelt revisions-firma fra syv krakkede banker er sagsøgt af statens finansielle skraldespandsselskab. Advokater og sigtede raser over , bl.a. kræftsyg tidligere medlem af formandsskabet i Løkken Sparekasse. Læs artikel
nøgle
Læsning af denne artikel kræver log ind

Del artiklen


Finansjob blue pin

Nyhedsbreve tilmeld nyhedsbrev

Modtag gratis FinansWatchs nyhedsbreve
Søg søg
Søg i alle FinansWatch artikler

FinansWatch - St. Regnegade 12, 2., 1110 København K - Tlf: +45 70 777 449 - E-mail: finanswatch@finanswatch.dk - Copyright © JP/Politikens Hus 2010