FinansWatch

Flere bolighandler ender i forsikringskonflikter

Siden 2011 er andelen af klager over ejerskifteforsikringer fordoblet, og ofte er det forbrugeren, der taber sagen, skriver Finans.

Arkivfoto.

Ankenævnet for Forsikring behandlede sidste år et rekordhøjt antal klagesager om ejerskifteforsikring. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Omkring 18 pct. af alle sager hos Ankenævnet for Forsikring handlede sidste år om konflikter mellem forsikringsselskaber og deres utilfredse kunder i forbindelse med skadesdækning ved nye boligkøb. Tendens har været stigende i de senere år, og i forhold til 2011 er der tale om en fordobling. Ofte taber forbrugeren sagen i ankenævnet.

"Det er en forsikringstype, der har en meget bred skadesformulering. En af årsagerne til klagerne er ofte, at forbrugernes forventningsafstemning til forsikringen ikke stemmer overens med, hvad den reelt dækker," siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen ved Forsikring & Pension.

Hun forklarer, at mange boligkøbere forventer, at de kan få udbedret generelle fejl og mangler via ejerskifteforsikringen, men her er ofte ingen dækning. Samtidig er der sælger, der skal præsentere køber for et tilbud på ejerskifteforsikring og tilbyde at betale det halve, og derfor falder valgte ofte på den billigste løsning, vurderer Anja Lintrup Sørensen.

 

Christian Sagild: Konkurs har forhåbentlig lært kunder at være skeptiske

Folketinget vedtager redningspakke for konkursramte forsikringskunder

Ejendomsmæglere sendte kunder videre til nu konkursramt forsikringsselskab

 

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Forsikring og pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere