• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Investeringer kan drille pæn forsikringsdrift i Topdanmark

Mens præmieindtægterne går frem vil investeringsresultatet trække ned i Topdanmarks regnskab for fjerde kvartal 2016, lyder vurderingen fra analytikerne.

Foto: Topdanmark billedarkiv

Et forventet godt resultat af forsikringsaktiviteterne i Topdanmark kan meget vel blive ødelagt af et dårligt investeringsresultat i fjerde kvartal 2016.

For året som helhed er det dog udsigt til fremgang - også på afkastet fra Topdanmarks pengetank.

Det er vurderingen blandt analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, forud for regnskabet torsdag middag.

Analytikerne regner med en lille vækst i præmieindtægterne og en pæn fremgang i det forsikringstekniske resultat, mens investeringsresultatet i fjerde kvartal ventes at blive mere end halveret.

Præmieindtægterne vil ifølge analytikerne stige til 2231 mio. kr. fra 2217 mio. kr. i fjerde kvartal 2015. Det ventes, at det forsikringstekniske resultat stiger til 248 mio. kr. fra 195 mio. kr.

Jyske Bank venter stadig intens konkurrence i det industrielle segment, da kendskabet til medlemsbonusordningen fra Tryghedsgruppen er blevet et positivt salgsparameter for konkurrenten Tryg.

Men banken vurderer, at konkurrencepresset fra rivalen Protector er faldet efter nogle større tab på enkelte danske kunder i andet og tredje kvartal.

I en optakt skriver analytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank, at vejrskader formentlig kun vil påvirke erstatningsprocenten beskedent.

"I fjerde kvartal var vejret roligt i Danmark bortset fra stormen Urd, som dog var en forholdsvis mild storm sammenlignet med tidligere storme," skriver han.

Derimod er han opmærksom på et stigende antal skader i motorsegmentet.

Han venter en combined ratio på 86,4 og et teknisk resultat på 303 mio. kr., hvilket er i den høje ende i forhold til forventningerne hos analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

I kvartalet venter de en combined ratio på 89,2. Kort fortalt bliver combined ratio anvendt til at sætte erstatningsudgifter i forhold til præmier, og hvor et lavt tal er godt.

Mens obligationsmarkederne har klaret sig skidt i fjerde kvartal, har det været bedre med aktiemarkederne.

Analytikerne venter et investeringsresultat på 51 mio. kr. mod 124 mio. kr. i fjerde kvartal i 2015. Spredningen er dog stor, da forventningerne går fra minus 10 mio. kr. til plus 83 mio. kr.

(e) = medianestimat baseret på estimater fra op til ti analytikere indsamlet af Ritzau Estimates.

Blandt ni analytikere, der har oplyst deres anbefaling af Topdanmark-aktien, er der tre købsanbefalinger, tre med "hold" og tre salgsanbefalinger. Det gennemsnitlige kursmål er 179 kr.

Topdanmarks regnskab bliver offentliggjort torsdag ved middagstid.

 

/ritzau/FINANS

Storinvestorer sælger ud af Topdanmark-aktien

Sampo strammer grebet om Topdanmark

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste TopDanmark

Pram: Mærkelig opførsel fra SEB

Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen undrer sig over, at SEB Asset Management er gået til pressen med sin kritik af If's bestyrelsespost i Topdanmark kun få timer før et møde med Topdanmarks ledelse.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449