• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Regnskab: Fortsat pres på indtægterne i Topdanmark

Præmieindtægterne i Topdanmarks skadeforsikring faldt både i fjerde kvartal og for hele 2015, når man sammenligner med året før. (opdateret)

Foto: Topdanmark billedarkiv

Mens Topdanmarks skadesforretning har oplevet tilbagegang på toplinjen, er der til gengæld vækst i livsforsikringsforretningen. Det fremgår af forsikringsselskabets årsregnskab for 2015.

Præmieindtægterne i skadesforsikring faldt til 2.103 mio. kr. i fjerde kvartal af 2015 mod 2.146 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år. I skadesforsikring steg præmierne omvendt til 1.749 mio. kr. mod 1.087 mio. kr. året før.

”Topdanmark fokuserer på små og mellemstore virksomheder, men vi har også store virksomheder i porteføljen. Vi vokser på markedet for virksomheder med under 75 ansatte, men i 2015 var det ikke nok til at fylde det hul på toplinjen, som er skabt af afgang på markedet for store virksomheder. På erhvervsmarkedet har vi i 2015 introduceret en række nye produkter til små og mellemstore virksomheder. Det fortsætter i 2016 og kan bidrage til, at vi på sigt igen kan få vækst på erhvervsmarkedet,” siger adm. direktør Christian Sagild i en pressemeddelelse.

Det forsikringstekniske resultat for skadesforsikring faldt i fjerde kvartal til 196 mio. kr. fra 386 mio. kr., mens det tekniske resultat af livsforsikring steg til 24 mio. kr. fra minus 19 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år.

Stormen Gorm driller

Investeringsafkastet i Topdanmark steg til 961 mio. kr. i fjerde kvartal mod 572 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2014, og dermed faldt resultatet før skat til 368 mio. kr. fra 404 mio. kr.

Nøgletallet combined ratio, der viser forholdet mellem driftsomkostningerne og præmieindbetalingerne, blev i fjerde kvartal opgjort til 91,6, hvilket kan sammenlignes med 83,6 året før.

"I forhold til fjerde kvartal 2014 var combined ratio i fjerde kvartal 2015 påvirket af vejrligsrelaterede skader svarende til en påvirkning af combined ratio på 5,9 pct.point," fremgår det af regnskabet.

Hvis man kigger på combined ratio eksklusiv afløbsresultat, som er forskellen mellem de hensættelser, selskabet har gjort til skader, og de faktiske udgifter, ligger den dog på 97,1 mod 87,5 året før.

"I 2015 havde vores kunder flere vejrligsskader end i 2014 og også flere end i et normalår. Det var primært decemberstormen Gorm, som bidrog til det," siger Christian Sagild i pressemeddelelsen.

Forsat negativ vækst

Topdanmark har dog planer om at skære en del af sine omkostninger ned.

"De nominelle omkostninger er faktisk reduceret en analyse, men når vi samtidig har mindre omsætning går omkostningsprocenten i vejret. Det vil naturligvis hjælpe, hvis omsætningen stiger lidt. Vi skal imidlertid også drive forretning mere effektivt, end vi gør i dag," siger Christian Sagild i pressemeddelelsen.

Han peger her på, at besparelserne blandt andet vil komme, fordi kunderne i stigende grad benytter sig af tekniske muligheder, når de anmelder skader.

I 2016 regner Topdanmark med at få en combined ratio før afløb på 91, mens resultatet forventes at ligge i niveauet 800-900 mio. kr. Selskabet regner dog med negativ toplinjevækst igen i år.

"Vi må konstatere, at vækstprognoser er behæftet med stor usikkerhed i et marked, der er præget af intens konkurrence. I vores prognose for hele 2016 forudsætter vi imidlertid fortsat, at væksten vil være negativ, men så længe det skyldes prisfald, er det jo gode nyheder for kunderne," fortæller topchefen i pressemeddelelsen.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste TopDanmark

Pram: Mærkelig opførsel fra SEB

Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen undrer sig over, at SEB Asset Management er gået til pressen med sin kritik af If's bestyrelsespost i Topdanmark kun få timer før et møde med Topdanmarks ledelse.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449