• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pensiondanmark møder fagforeninger i sag om underbetaling

I sagen om underbetaling på to britiske biomasseanlæg, som Pensiondanmark har investeret i, har pensionskassen i går holdt møde med britiske fagforeninger.

Jens-Christian Stougaard, direktør for Public Affairs & Responsibility i Pensiondanmark. Foto: PR

To af de største britiske fagforeninger, Unite og GMB, mødtes i går med Pensiondanmark for at diskutere en sag om underbetaling af kroatiske medarbejdere på to britiske biomasseanlæg, som pensionskassen har investeret i gennem Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Det skriver nyhedsmediet IPE.

"Vi har haft en meget behageligt møde i morges (i går, red.) med fire repræsentanter fra de britiske forbund. Når vi investerer - direkte eller igennem CIP - har vi blandt andet klausuler angående løn og arbejdsforhold, hvilket også gælder underleverandører. Selvfølgelig støtter vi ikke underbetaling," siger Jens-Christian Stougaard, direktør for Public Affairs & Responsibility i Pensiondanmark, til IPE.

Forforbundene mener, at det ene af de to biomasseanlæg i Rotherham har hyret medarbejdere gennem den kroatiske underleverandør Duro Dakovic, som har ignoreret overenskomster og betalt medarbejdere mindstelønnen på 7,20 pund (53,55 kr.) i timen, hvilket er under halvdelen af, hvad overenskomsten dikterer.

På det andet biomasseanlæg i Kent har man ifølge fagforbundene ikke tilladt forbundene adgang og afvist at følge overenskomsten.

Efter møderne har Bernard McAuley fortalt IPE, at Pensiondanmark vil vende tilbage til forbundene, og flere møder vil finde sted.

"Det vigtigste for os er, at de har lyttet, og jeg tror, at de vil gøre noget fremadrettet," siger han.

Unite og GMB har tilsammen omkring 2 mio. medlemmer i forskellige industrier i Storbritannien. overenskomster er lovmæssigt bindene i Danmark, men ikke i Storbritannien.

PensionDanmark og danske virksomheder beskyldes for underbetaling

CIP investerer i amerikansk landvindmøllepark

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste PensionDanmark
Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449