FinansWatch

Nordea Liv vil investere milliarder i unoterede virksomheder

Nordea Liv & Pension lancerer den første af flere fonde, der skal investere i unoterede virksomheder sammen med kapitalfonde. Investeringsdirektør regner med årligt afkast på 12-14 pct.

Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension.

Nordea Liv & Pension skyder 100 mio. euro (744 mio. kr.) ind i ny fond, mens der kommer lige så mange penge ind i fonden andre steder fra Nordea-koncernen samt en mindre dansk pensionskasse. Fonden er den første af tre, der skal co-investere i unoterede virksomheder sammen med kapitalfonde, således at de kommer op og fylder 25 pct. af Nordea Livs investeringer i kapitalfonde. Det skriver Børsen.

Nordea Liv & Pension har mange års erfaring med investeringer i kapitalfonde, hvor omkostningerne dog er høje, Derfor vælger man altså nu i stedet at investere sammen med kapitalfondene.

"Når noget bliver en co-investering, er det, fordi kapitalfonden har identificeret en virksomhed, som falder ind under deres mandat, men som er så stor, at den vil fylde for meget i deres fond," siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension, til Børsen.

En almindelig investering i en kapitalfond vil typisk have omkostninger på 4 pt., mens en co-investering med kapitalfonden har pomkostninger på 2 pct., fortæller Anders Schelde. Han regner med, at det forventede årlige afkast af fondene efter omkostninger bliver på 12-14 pct. I alt skyder Nordea Liv & Pension 2 mia. kr. ind i fondene.

Nordea Liv & Pension: Pensionskunder lever i fortiden

Nordeas passive pensionsprodukt slår de fleste aktive konkurrenter

Forsiden lige nu

Kendt Nordea-analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Nordea Liv & Pension

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere