ANNONCE

Forsikring og pension

Nordea Liv udvider direktionen

Stigende regulering og krav til compliance har fået Nordea Liv & Pension til at udvide direktionen med en Chief Operating Officer. Hun er hentet i moderbanken.

Udfordringer i Nordea Liv: Flere kunder og større krav

Nordea Liv og Pension "BAG MURENE": Nordea Liv & Pension oplever i øjeblikket en stor tilstrømning af kunder. Det er direktør Steen Michael Erichsen glad for, men med de mange nye kunder følger også flere krav til digitale løsninger.

Robotterne har endnu ikke slået rådgiveren af kød og blod

Nordea Liv & Pension "BAG MURENE": Selvom digital selvbetjening vinder frem i den finansielle sektor, vil der fortsat være behov for personlig rådgivning. Efterspørgslen er nu så stor, at Nordea Liv & Pensions kunderådgivere skal have mere uddannelse i ryggen.

I aktuariatet ved de, hvornår du dør

Nordea Liv og Pension "BAG MURENE": Aktuarerne i Nordea Liv & Pension lever af at beregne, hvor lang tid danskerne lever. Men det er også deres job at sikre, at kundernes har nok penge når de går på pension – også når de lever længere end beregnet.

PFA napper ny direktør fra Nordea

PFA Pension bekræfter at have hentet centralt placeret chef fra Nordeas kapital- og formueforvaltningsdivision ind som ny koncerndirektør.

PKA optrapper rolle som klimaduks

PKA vil øge finansieringen af den grønne omstilling fra de nuværende 13-14 mia. kr. til 20 mia. i 2020. Pensionskæmpen er i fuld gang med at indlede en mangestrenget klimastrategi, som skal presse olie- og kulindustrien.

1160 danskere ringede ind på Pensionsdagen

De største 10 pensionsselskaber fik omtrent 1160 opkald søndag, hvor flere holdt ekstraordinært åbent på grund af Pensionsdagen. Et selskab fik også besøg af fire kunder.

Pensionsdagen har vokseværk

Søndag løber pensionsbranchens arrangement 'Pensionsdagen' af stablen. Antallet af selskaber, der deltager, er vokset kraftigt siden sidste år.

Tryg vil udstede obligationer i Norge

Forsikringsselskabet vil hente ansvarlig kapital i norske kr., og det skal afløse et eksisterende lån. To selskaber er udpeget til at hjælpe med udstedelsen.

PFA: Prisstigninger vil være markedskonforme

Hvis Bankpensions kunder får højere priser på pension og forsikring hos PFA, vil prisstigningen kun være i tråd med, hvad der ellers sker af prisstigninger i pensionsmarkedet, siger PFA's topchef.

ATP henter CRO i Sampension

Pensionskæmpen har fået ny Chief Risk Officer, som har mange års erfaring fra den finansielle sektor. Senest har han arbejdet i Sampension.

EU jager danske pensionsformuer

Danske pensionsbosser er omsværmet af EU, der gerne vil have de danske pensionskasser til at investere i EU-Kommissionens Juncker-plan. Både ATP og Pensiondanmark har været til møder i Bruxelles.

Talentet Ann Sofie fravælger chefkarrieren

Ann Sofie Tecza Kunin er i sit es, når hun får mulighed for at arbejde sig ned i tallene, mens hun tjekker pengestrømme i ATP. Her er hun med i et talentudviklingsprogram for specialister.

Klumme: Deleøkonomi giver nye forsikringstyper

Deleøkonomien har taget fart, og det skaber muligheder for forsikringer, der ligger i grænselandet mellem privat- og erhvervsforsikring, skriver Thomas Djursø, der er landechef i Cognizant Danmark, i en klumme.

Pensionssektoren foretrækker gulerod frem for pisk

Står det til brancheorganisationen Forsikring og Pension er den bedste måde at få flere til at spare op til deres alderdom ikke en tvungen pensionsopsparing, men at gøre det mere attraktivt at spare op.

Norli Pension indgår aftale med Forca

Det nye pensionsselskab, som Bjarne Graven Larsen er bestyrelsesformand for, har indgået en administrationsaftale med Forca. Selskabet er desuden i dialog om at købe flere pensionsporteføljer.

Pensionsskifte koster medarbejdere kassen

Det kan være en dyr fornøjelse, når virksomheder vælger nyt pensionsselskab på medarbejdernes vegne. Det må medarbejderne i Lego, Gyldendal og William Demant sande.

Danske Bank varmer op til at trække milliarder ud af Danica

Selv om Danica Pension er bundsolid, så er pensionskæmpen nu i gang med at udbyde et ansvarligt lån på 3,7 mia. kr. Det hænger sandsynligvis sammen med udløbet af en 25 år gammel aftale med daværende finansminister Henning Dyremose (K), der skulle forhindre at egenkapital blev trukket ud af Danica.

Borgen: Danica-revolution var nødvendig

Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, har skiftet voldsomt ud blandt de ledende medarbejde. "Nødvendigt," lyder det fra såvel bestyrelsesformand som ekspert.Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch A/S

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449