• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Log ind
ANNONCE

Forsikring og pension

PFA: Køb af skibskredit var en sjælden mulighed

Der er langt mellem, at pensionsselskabet PFA får mulighed for at lave en investering som den, selskabet har foretaget sammen med PKA og Axcel i Danmarks Skibskredit. Det fortæller koncernfinansdirektør Anders Damgaard.

FA vil have et mere fleksibelt pensionssystem

I et debatindlæg slår adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Mariane Dissing, til lyd for, at det skal gøres mere attraktivt at spare op til pensionen. Mere fleksible rammer for deltidspensionister samt en oprydning af de såkaldte samspilsproblemer skal bane vejen for, at flere sparer op til alderdommen.

Sampension i historisk kundekup

De kommercielle pensionskasser har med en hidtil uset kundekapring fået en ny konkurrent i skikkelse af Sampension. Her er man klar til at bruge den nye aftale som muskelmasse i kamp med branchen.

Pensionskasse går uden om japanske aktier og virksomhedsobligationer

Pædagogernes Pensionskasse skriver i en analyse, at man fravælger virksomhedsobligationer og japanske aktier. Sidstnævnte er ifølge pensionsselskabet båret af en meget lempelig pengepolitik fra Bank of Japan, og det tør man ikke sætte sin lid til fortsætter i det lange løb.

Enorme tab undervejs til obligationsinvestorer

Hvis centralbankerne begynder at hæve renterne, vil det føre til store kurstab for obligationsinvestorer. Fredagens udmelding fra to Fed-medlemmer har øget markedets forventning til, at der kan komme en renteforhøjelse i næste uge, skriver Børsen.

Fremtidens bilforsikring bliver datadeling

Kunder skal ikke have en ansvarsforsikring, når de ikke længere kører bilen. Det mener Forsikringsforeningen. I stedet skal kunden dele kørselsdata for at bevise, at uheldet skyldes bilens teknologi, ikke kundens kørsel. Det er ifølge Forbrugerrådet meget problematisk.

If får dansker i koncernledelsen

Forsikringskoncernen If har udpeget en ny leder af forretningsområdet Industri, og de har valgt en dansker til posten. Han bliver dermed den første dansker i koncernledelsen.

Tryg bekræfter at ville sælge sit hovedsæde

Der er både danske, norske og internationale investorer i spil til at købe en stribe ejendomme af Tryg. Blandt andet vil Tryg sælge sine hovedsæder i Danmark og Norge, oplyser selskabet.

Topdanmark steg 2,3 pct. på opkøbstilbud

Der var massiv omsætning i Topdanmark-aktien i dag, efter storaktionæren Sampo valgte at opkøbe så mange aktier, at der nu er blevet udløst et pligttilbud til de øvrige aktionærer.

Topdanmark: "Dette er et non-event"

Hos Topdanmark forventer man ikke, at købstilbuddet fra Sampo får nogen nævneværdig betydning. "Det har ingen betydning for den daglige drift," lyder det fra kommunikations- og IR-direktør Steffen Heegaard.

Sampo sætter skruetvingerne på Topdanmarks aktionærer

NYHEDSANALYSE: Den finske forsikringsgigant Sampo tilbyder nu at købe samtlige aktier i Topdanmark, men vil ikke give en krone i budpræmie. Dermed kan Sampo holde ryggen fri i forhold til fortsat at øge ejerandelen i Topdanmark uden at virke specielt interesseret i at overtage det danske forsikringsselskab. Reelt er det i høj grad et psykologisk spil, der er sat i gang.

Sampension: Vi er i en usund periode

I øjeblikket styrer centralbankerne i overvejende grad udviklingen i aktier og obligationer. Det giver en usund tilstand, mener Sampensions investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen, der i stigende grad ser mod alternative investeringer.

Regnskab: Stigende antal udbetalinger hos LD

Efter et 2015 med udskudte udbetalinger har flere medlemmerne hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond fået udbetalinger i første halvår. Mange medlemmer har valgt at fastholde deres opsparing hos LD. (rettet)

Kraftig vækst i brugen af Pensiondanmarks sundhedsordning

Pensiondanmarks sundhedsordning slog i første halvår ny rekord med 125.000 behandlinger til medlemmerne. Det glæder pensionsdirektør Torben Möger Pedersen, der har et mål om, at udgifterne til sundhedsordningen i fremtiden kan finansieres af lavere udgifter til førtidspension.

Regnskab: SEB Pension vinder på brexit-reaktion

Afkastene for første halvår i SEB Pension så bedre ud, end da selskabet aflagde regnskab for første kvartal alene. Det skyldtes blandt andet det, selskabet selv kalder "en vellykket afdækningsstrategi" i forbindelse med brexit-afstemningen.

Det er der sket i ATP under Stendevad

ATP har haft udskiftning i ledelseslagene og omlagt sin investeringsstrategi under den afgående direktør, Carsten Stendevad. Mens han har været direktør, er medlemmernes formue vokset med 35 pct.

ATP-chef: Flere år med høj aktievægt

Det lave renteniveau betyder, at ATP i de kommende år forventer at have en større aktieeksponering end pensionskassens langsigtede pejlemærke tilsiger. Det skriver Børsen.

Ny Codan-direktør afklapset af verdensstjerner

Codans nye skadedirektør er først lige trådt ind i rampelyset i den danske finansverden. Men som tidligere professionel fodboldspiller er han vant til at være badet i spotlight foran rullende kameraer og brølende klapsalver.

Alka-chef: Vi tjente alt for mange penge sidste år

Alkas adm. direktør forklarer, hvorfor han er mere end tilfreds med en flad udvikling i præmieindtægterne og en halvering af bundlinjen i første halvår. Og så varsler han fortsat krig om præmierne på privatmarkedet.

Uro om Danicas prestigeprojekt til 5 milliarder

Kritikken tager til af Hovedstadens hidtil største private byudviklingsprojekt, hvor Danica vil investere omkring 5 mia. kr. Debatten er unuanceret, siger Danica-direktør til EjendomsWatch.

Ny Alm. Brand-direktør skal gennemdigitalisere virksomheden

Når Alm. Brand fra oktober får en it- og digitaliseringsdirektør i koncernledelsen, bliver hans første opgave at skabe en strategisk vision for digitalisering af virksomheden. Kernesystemerne er klar til en gennemdigitalisering, lyder det fra adm. direktør Søren Boe Mortensen.

Topdanmark skal have færre medarbejdere

Lønomkostningerne hos Topdanmark skal skæres ned, lyder det fra adm. direktør Christian Sagild. Det betyder færre medarbejdere i forsikringskoncernen allerede næste år.

PKA åbner ny flanke i jagten på afkast

Pensionskassen PKA fortsætter sine satsninger på alternativer og udvider nu sine investeringer inden for energisektoren. PKA hælder 1,3 mia. kr. i biomassekraftværk

Topdanmark besætter tom direktørstol

Posten som erhvervs- og industridirektør i Topdanmark har været ledig siden foråret. Nu er afløseren fundet, og han takker blandt andet sin netop overståede MBA og en stædig brochuremand for den nye stilling.

Amerikanere overvurderer egen økonomisk forståelse

Modsætningsforholdet mellem egen opfattelse og reelt vidensniveau er stor, når det gælder amerikanerne og deres forhold til forståelse af økonomiske forhold, viser ny undersøgelse. Men faktisk mener danskerne også, at de er klogere på økonomi, end de reelt er.

Farvel til Pensam efter 30 år: Helen Kobæk vil rådgive om forebyggelse

Helen Kobæk har knap en uge tilbage som adm. direktør for Pensam. I dette interview med FinansWatch ser hun tilbage på sine 30 år i pensionskassen, der blandt andet har budt på udfordringer med medlemmer, som i højere grad end andre faggrupper endte på førtidspension – noget, der koster på opsparingsevnen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449