ANNONCE

Forsikring og pension

Kritik: ATP bruges til at blåstemple børsnoteringer

Selskaber, der vil på børsen, er ivrige efter at få ATP ind i ejerkredsen, fordi det giver troværdighed. Men det kan også gøre markedet mindre kritisk over for børsdebuttanten og dermed skade andre investorer, mener direktør i Dansk Aktie Analyse.

Nu kan rederier igen tegne forsikringer på Iran

Selvom sanktionerne mod Iran blev hævet for mere end et år siden, har det ikke været muligt for rederierne at skaffe fuld forsikring. Ifølge Danmarks Rederiforening og forsikringsselskabet Skuld er problemet nu løst.

Codan gør omstridt chatordning permanent

Efter en prøveperiode bliver det nu gjort permanent, at Codans mindre erhvervsdrivende kunder kan chatte døgnet rundt med forsikringsselskabet. Det sker på trods af, at der stadig ikke er fundet en endelig løsning på, hvordan medarbejderne skal aflønnes for at holde ordningen kørende.

Tryg vil overvåge sig til mindre skadesudgifter

Lønsomheden i Tryg skal i fremtiden et hak eller to op, fastslår topchef Morten Hübbe. Det skal mindre prisstigninger hjælpe på, og samtidig tester forsikringsselskabet en løsning i Sverige, der kan differentiere priserne på bilforsikringer ved at overvåge kundernes kørsel. Hübbe vil ikke afvise, at løsningen kommer til Danmark allerede i år.

Ufleksibelt koncept kostede LB forsikringsaftale

LB Forsikring mister 20.000 kunder til Tryg, som de danske motorejere har peget på som ny forsikringspartner grund af muligheden for mere fleksible produkter, fortæller FDM-direktør. Det vækker ærgrelse i LB Forsikring.

Grønne investeringer gavner miljøet og PKA's pengekasse

Energifonden Sustainsolutions vil med en alternativ finansieringsmetode gøre det mere attraktivt for særligt den offentlige og almene sektor at energirenovere ejendomme. Pensionsselskabet PKA har investeret et trecifret millionbeløb i fonden og har positive forventninger til afkastet.

Ny ATP-boss ville bygge broer i den tredje verden

Vejen ledte egentlig mod, at Christian Hyldahl skulle bygge broer i ulandene. Men et studiejob ved siden af ingeniørstudierne drog ham ind i finansverdenen, hvor han i dag kan kalde sig for direktør for hele Danmarks ATP. Vejen dertil bød på rygsækture til Asien og en betydelig lønreduktion.

Nordea Liv får tre påbud fra Finanstilsynet

Nordea Liv & Pension har ikke rapporteret på samtlige grænser for risikotagning eller på væsentlige risici. Ligeledes skal kontrolprocedurerne forbedres, lyder konklusionen fra Finanstilsynet efter endt inspektion.

Hyldahl: ATP skal holde fast i garantierne

ATP skal holde fast i at have garantier for at sikre, at selv dem, der ikke indbetaler til pensionen, har noget at leve af efter arbejdslivet, lyder det fra Christian Hyldahl. FinansWatch har talt med den nye ATP-direktør om blandt andet pensionskassens rolle i samfundet, dens udfordringer og investeringsrisici.

ATP-chef vil holde sig fra skattehandler

Christian Hyldahl vil som direktør for ATP oftest holde sig fra lignende handler, som dem han foretog for Nordea, og som har bragt ham i vælten de seneste måneder.

ATP-topchef undsiger millionbonus til Nets-bosser

Christian Hyldahl, direktør i ATP, vurderer, at de store millionbonusser, som ledelsen i Nets modtog i forbindelse med børsnoteringen, var over grænsen for, hvor langt incitamentsprogrammer bør gå. "Man kunne godt have nøjedes med mindre," siger han i et interview med FinansWatch.

Sampension: Vi skulle have været tydeligere

Efter flere års slagsmål om standardbreve, som var lige lovligt personlige, erkender Sampension efter dom i Byretten, at man skulle have formuleret sig anderledes. "Det er da klart, at vi hele tiden kan blive bedre, og det er vi også blevet på det her punkt," siger direktør.

Pensionskasser skruer ned for eksterne forvaltere

De danske pensionskasser hyrer i stort tal nye medarbejdere til sine investeringafdelinger. Det sker, da man i stigende grad føler, at man kan gøre det bedre end de eksterne kapitalforvaltere. Danmark er frontløbere på det her område, lyder det fra analysevirksomheden Kirstein.

Sampension taber sag om "personlige" omvalgsbreve

Sampension gik imod god skik i sag, hvor selskabet anbefalede alvorligt syg kunde at skifte pensionsordning. Det har Byretten i Lyngby vurderet, efter at Forbrugerombudsmanden tog sagen op. Dommen får nu betydning for andre kunder i samme situation. Opdateret

Stormråd på vej til at erklære stormflod i Syddanmark

Stormrådet vil senere torsdag melde ud, at der har været stormflod i det seneste døgn i dele af Syddanmark. Dermed ser det ud til, at dem, der er ramt af skader som følge af den kraftigt forhøjede vandstand, kan få erstatning. (opdateret)

Forsikringsselskaber går ram forbi ved stormflod

DMI advarer om, at et kraftigt blæsevejr er på vej. Det kan føre til forhøjet vandstand. Forsikringsselskabet Codan er klar til at hjælpe kunderne. Ved stormflod kan det blive Stormrådet, der dækker eventuelle skader.

Pensiondanmark åben for flere domhuse

Pensiondanmark har med købet af retsbygning igen lavet en ejendomsinvestering, hvor hovedgevinsten er en solid lejer. Og selv hvis lejeren smutter, kan pensionskassen sagtens finde en ny, mener Torben Möger Pedersen – også selv om det er i Sønderborg.

Sampension tavs om milliarderstatning

Sampension vil ikke kommentere den 7 mia. kr. store erstatning, som pensionskassen og en række andre investorer er blevet tilkendt fra den britiske storbank Royal Bank of Scotland.

Efter milliardhandel: ATP åben for at købe mere af Solstra

ATP Ejendomme har i partnerskab med Pensiondanmark købt Marriott Hotels ejendom i København. Skulle andre af BC Hospitality Groups hotelejendomme blive sat til salg, vil ATP Ejendomme se på muligheden for at købe, siger direktør til EjendomsWatch.

ATP og Pensiondanmark køber hotel for 1 mia. kr.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark har netop overtaget en af Københavns mest markante hotelejendomme, der huser Copenhagen Marriott Hotel. De to selskabers ejerandel er på hver 50 pct. og købesummen udgør ca. 1 mia. kr. Ejendommen er udlejet til BC Hospitality Group.

PFA intensiverer jagt på bankernes formuende kunder

PFA Pension går nu efter danskerens private opsparinger. Via PFA Bank tilbydes forvaltning uden handelskurtage og værdipapirgebyrer, ligesom kunderne kan få 1 pct. i rente på en såkaldt højrentekonto. Det skriver Finans.

Allan Polack vil fejre jubilæum med samfundsdebat

PFA's adm. direktør, Allan Polack, vil i anledning af pensionsselskabets 100 års fødselsdag næste år øge sin deltagelse i samfundsdebatten om, hvordan man sikrer danskerne frihed til at leve deres liv, som de ønsker. Det fortæller han i FinansWatch' juleserie.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449