• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Forsikring og pension

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt

Med en investering på en kvart milliard sætter Lærernes Pension gang i endnu et boligprojekt i Aalborg-området med en forventning om et afkast på over 6 pct. Området er et kraftcenter, siger finansdirektør i Lærernes Pension til EjendomsWatch.

Kan du huske ugens nyheder?

Har du fulgt ordentligt med i finanssektoren i den seneste uge? Prøv vores ugentlige quiz og få chancen for at vinde en iPad Mini.

PKA oplever stor interesse for produktionsklare vindmøller

Når først de største risici er taget i forhold til at opsætte havvindmøller, er interessen for at købe de køreklar projekter stor. Det oplevede PKA, da de for nogle måneder siden solgte pensionskassens andel af en tysk havvindmøllepark.

Sampension venter på mulighed for at springe på havvind

Sampension har endnu ikke investeret direkte i havvindmølleparker, men håber at der opstår en attraktiv mulighed i fremtiden. Læs her FinansWatch' interview med Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension, om hans syn på investeringsmulighederne i havvindmølleprojekter.

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

Pensionskasserne mærker, at der er mindre afkast at hente på nye havvindprojekter, end man var vant til for bare to-tre år siden. Der er dog større afkast at hente, hvis man er klar til at tage risikoen ved at være blandt de første, der går ind i havvindmarkederne i USA og Taiwan. PKA ser allerede på konkrete projekter i de nye markeder.

PFA lancerer nyt stressprodukt

Pensiosnselskabet PFA lancerer 1. april et nyt stressprodukt til sine virksomhedskunder. Det skriver Børsen. Tiltaget er en del af selskabets nye sundhedsstrategi.

Lave afkast skræmmer pensionskasser væk fra havvind

Pensionskasserne oplever, at afkastene er blevet for små i forhold til risikoen ved at investere i havvindmøller. Industriens Pension kan ikke se sig selv i nye offshore-projekter, mens PKA har sagt nej til flere projekter på grund af for lavt afkast.

Sampo holder igen med langsigtet Topdanmark-plan

Der er intet at se her. Det er meldingen fra Sampo, der holder igen med at fortælle om sin langsigtede plan med Topdanmark, hvor finnerne i dag har krævet ny bestyrelsesformand. Formandskandidaten vil hellere tale om et Topdanmark, der "går en spændende fremtid i møde."

Analytikere: Naturlig reaktion fra Sampo

Det er ikke overraskende, at finske Sampo vil have flere repræsentanter i Topdanmarks bestyrelse, vurderer to analytikere. Men den langsigtede plan hos finnerne er sværere at gennemskue.

Sampo strammer grebet om Topdanmark

Sampo vil øge sin repræsentantion i Topdanmarks bestyrelse og indstiller til, at Topdanmark stopper sit opkøbsprogram af egne aktier. Topdanmarks nuværende formand vælger derfor ikke at genopstille, og bestyrelsen indstiller nu til, at Sampo-repræsentant bliver ny formand. (Opdateret).

Polack: Hele branchen sidder på lur efter PFA's kunder

Konkurrenternes interesse for PFA's store kunder er stor, lyder det fra PFA's adm. direktør Allan Polack. Han afviser dog at være særligt nervøs for konkurrencen fra Danica, der har overtaget vigtige nøglefolk efter Polacks tiltrædelse.

ATP stopper med "kreativ løsning" i Luxembourg

Igennem en investeringsforening i Luxembourg har ATP siden 2008 investeret i aktiver, der ikke var tilladt for ATP i Danmark. Men ATP er ved at afvikle ordningen, som ATP-chef Christian Hyldahldet over for Berlingske Business kalder en "kreativ løsning".

PKA-bestyrelser får nye medlemmer

Ulrik Nødgaard, tidligere direktør i Finanstilsynet og nuværende direktør i Finans Danmark, er en ud af tre nye medlemmer i PKA-pensionskasserne.

Inflationsforsikring trækker ned i ATP's afkast

ATP-koncernen har fået et lidt mindre afkast for sine investeringer end sidste år, hvilket især skyldes et negativt afkast fra ATP's langsigtede forsikringsstrategier mod stigende inflation. (Opdateret)

Flere pensionskasser på vej ind i shipping

Det London-baserede Marine Capital er på vej med et nyt investeringsprojekt inden for shipping i 2017 med kapital fra institutionelle pensionskasser, fortæller CEO Tony Foster. Projektet kan blive på over en halv mia. dollars.

Danica udbetaler årets overskud til Danske Bank

Danica-koncernen lander et overskud efter skat på 1,8 mia. kr., men sender med det samme overskuddet videre til moderselskabet Danske Bank. Overskydende kapital kan lige så godt ligge i moderselskabet som hos os, lyder det fra Danicas adm. direktør.

Pensionskæmper kaster sig over risikable byggelån

Pensionskasser giver milliarder i friske lån ud til ejendomsprojekter, som kostede bankerne milliarder. Det sker i kølvandet på, at bankerne har neddroslet deres risikovillighed. Udviklingen giver hævede øjenbryn hos Finanstilsynet.

Danica flytter alle investeringer til Danske Bank

Danske Bank gennemfører i dag en markant organisationsændring, hvor Danica Pensions investeringshold vil blive integreret i Danske Bank Asset Management. Ændringen betyder, at flere markante chefprofiler fratræder, mens en ny institutionel salgschef hentes ind fra SEB.

Codan har leveret løsningsforslag til chat-sag

I sagen, hvor Codan yder en chatløsning uden for normal arbejdstid, har forsikringsselskabet leveret et udspil til, hvordan det overenskomstmæssigt kan lade sig gøre at lade medarbejderne arbejde i aften- og weekendtimerne.

Pensionskasser satser milliarder på hoteller

Hotelboom i København tiltrækker institutionelle investorer med bugnende pengetanke. Pensionkasser som ATP, Pensiondanmark og PFA jagter stabile afkast af danskernes pensionsmidler.

Direktør forfremmet halvanden uge efter orlov i autocamper

Alm. Brands seneste skud på direktør-stammen vil ikke gå på kompromis med familielivet. Det understregede han ved at rive tre og en halv måned ud af arbejdskalenderen for at rejse i autocamper med sin familie. Halvanden uge efter han kom tilbage, blev han tilbudt stillingen som direktør.

Nordea Liv & Pension går 17 pct. frem på præmierne

Både de løbende indbetalinger, men især indskuddene er steget pænt for Nordea liv & Pension. Stor tilgang af nye firmakunder samt en historisk lav afgang af eksisterende kunder ligger bag væksten på toplinjen.

Quiz: Hvor godt kender du Danske Bank?

Hvad er det for enhed i Danske Bank, som skal fokusere på digitale iværksættere? Og hvor mange af bankens ansatte var det nu, der tog imod en frivillig aftrædelsespakke sidste år? Prøv vores særquiz om landets største bank og få chancen for at vinde en iPad Mini.

Quiz: Hvor godt kender du Nordea?

Hvad hedder Nordeas nye globale risikochef, og hvorfor fik den nordiske storbank sidste år en amerikansk indianerstamme på nakken? Prøv vores nye særquiz om Nordea og få chancen for at vinde en iPad Mini.

Kritik: ATP bruges til at blåstemple børsnoteringer

Selskaber, der vil på børsen, er ivrige efter at få ATP ind i ejerkredsen, fordi det giver troværdighed. Men det kan også gøre markedet mindre kritisk over for børsdebuttanten og dermed skade andre investorer, mener direktør i Dansk Aktie Analyse.

Nu kan rederier igen tegne forsikringer på Iran

Selvom sanktionerne mod Iran blev hævet for mere end et år siden, har det ikke været muligt for rederierne at skaffe fuld forsikring. Ifølge Danmarks Rederiforening og forsikringsselskabet Skuld er problemet nu løst.

Codan gør omstridt chatordning permanent

Efter en prøveperiode bliver det nu gjort permanent, at Codans mindre erhvervsdrivende kunder kan chatte døgnet rundt med forsikringsselskabet. Det sker på trods af, at der stadig ikke er fundet en endelig løsning på, hvordan medarbejderne skal aflønnes for at holde ordningen kørende.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449