• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Forsikring og pension

Finanssektoren ældes: "Yngre kræfter kan godt være 52 år"

Antallet af finansansatte under 45 år er på kort tid dykket med over en femtedel, mens antallet over 45 år stiger. I Middelfart Sparekasse er direktøren glad for den høje gennemsnitsalder, mens Finansforbundet frygter, at sektoren mangler unge.

Sampension vil vinde kunder på lave priser

Sampension har fortsat mod på at hente nye kunder ind i folden både ved at konkurrere med de kommercielle selskaber om firmaordninger og ved at blive administrator for andre pensionskasser. Men det skal være en fordel for Sampensions eksisterende kunder, siger adm. direktør Hasse Jørgensen i et interview med FinansWatch.

Tusinder kan droppe pensionsindbetalinger og holde ferie gratis

Flere af de nye overenskomster gør det muligt at droppe pensionsindbetalingerne til fordel for en måneds ferie i de sidste fem år inden pension. Og det kan vise sig særdeles attraktivt, da det for flere danskere ikke kan betale sig at spare op til pensionen i sidste år på arbejdsmarkedet. Det skriver Insidebusiness.

Pensionskasse: Milliardfond til shipping er kun den første

Den nye maritime investeringsfond med over 300 mio. dollars i kapital vil sandsynligvis blive efterfulgt af flere, siger adm. direktør i Pension Danmark, Torben Möger Pedersen, og forklarer om pensionskassens interesse for shipping lige nu.

Pensionskasser skyder milliarder i ny shippingfond

Pensiondanmark, Danica og investeringsselskabet Navigare Capital Partners med tidligere Maersk-folk skyder 300 mio. dollars, to mia. kroner, i ny fond, der skal investere i skibe. Fonden skal ledes af Henrik Ramskov, tidligere Maersk Broker.

AP Pension får første underskud i seks år

Hensættelser på 600 mio. kr. til de næste to års tab på syge- og ulykkesforsikringer bringer AP Pensions bundlinje i minus for første gang siden 2010. Flere andre selskaber hensætter kun for et år, lyder forklaringen fra direktøren.

AP Pension byder bryllupsmoden pensionskasse velkommen

Begge ingeniørpensionskasser, DIP og ISP, er velkommen til at blive administreret af AP Pension, hvis de fusioneres, som ingeniørforeningen IDA lægger op til. Det fortæller adm. direktør i AP Pension, Bo Normann Rasmussen, der vil være ærgerlig over at miste ISP.

AP-bestyrelse betalte 16 mio. kr. til afgående direktør

Søren Dal Thomsen fik i alt tre års lån og pension i forbindelse med sin fratrædelse fra posten som adm. direktør i AP Pension – og det på trods af, at han efter selskabets og eget udsagn selv valgte at gå. "Det er fuldstændig efter det, der står i kontrakten," siger bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen til FinansWatch.

Akademikerkasser skyder milliarder i ny CIP-fond

JØP, DIP og Lægernes Pension investerer igen et stort milliardbeløb i en ny fond under Copenhagen Infrastructure Partners. Denne gang er fondens investeringfokus dog udvidet, fortæller Mikkel Svenstrup fra JØP og DIP til FinansWatch.

Sampension: Vi er ok med KMD’s bonusprogram

Trods en stor ejerandel har Sampension tidligere afvist at kommentere på et incitamentsprogram til ledelsen i KMD ved kommende børsnotering. Men det er der en god forklaring på, fortæller direktør Hasse Jørgensen i interview til FinansWatch, hvor han fortæller, at bonusprogrammet rammer inden for skiven.

Danica-chef: Overgang til pension skal være en "non-event"

Kun omkring hver tredje dansker ser frem til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Heri ligger en kæmpe opgave for pensionsselskaberne, skriver Lars Ellehave-Andersen, kommerciel direktør i Danica Pension, i ny klumme på FinansWatch.

Er der penge i deleøkonomien for forsikringsbranchen?

Mikroforsikringer vinder frem blandt de kommercielle forsikringsselskaber, men hvordan ser indtjeningen på produkterne ud, og er selskaberne digitale nok, spørger Jacob Tovborg, nordisk direktør for forsikring i Accenture, i ny klumme på FinansWatch.

Pensionsselskaberne slipper for hånd på kogepladen med markedsrenteprodukter

Der skal gøres noget ved, at det i dag er de danske pensionsopsparer og ikke pensionselskaberne, der sidder med hele risikoen for fremtidens pension. Selskaberne har ikke lægere hånden på kogepladen, når de investerer, lød det fra Finanstilsynets formand, Henrik Ramlau-Hansen, der på konferencen "Pension når garantierne forsvinder" opfordrede branchen til at tage del i ansvaret.

Finansbosser er mænd – kvinder dominerer laveste løntrin

Der er over tre gange så mange mandlige topledere i finanssektoren, end der er kvindelige. Til gengæld sidder kvinderne tungt på de lette poster i bunden af lønskalaen. Men det går i den rigtige retning, mener både arbejdsgivere og fagforbund.

Forca misser forventninger og halverer udbytte

PKA, Lærernes Pension og Pædagogernes Pensionskasse modtager kun halvdelen af, hvad de fik i udbytte sidste år fra administrationsselskabet. Det sker efter et 2016, som ikke levede op til de udmeldte forventninger, men hvor omkostningsarbejdet nåede i mål.

Finansvirksomheder vil frasælge ejendomme for 2,6 mia. kr.

Forsikringsselskabet Alm. Brand og Danske Banks pensionsafdeling Danica arbejder i øjeblikket på at sælge henholdsvis en centralt beliggende ejendom for godt en halv milliard og en større mængde kontorbygninger rundt om København til 2 mia. kr. Det skriver Insidebusiness.

Storkunder skifter fra Nets til Mobilepay

Mens Nets' aktiekurs sætter nye bundrekorder, springer storkunderne Alka og SEAS-NVE over til Mobilepays nye løsning for abonnementsbetalinger. Flere kan være på vej til samme skifte.

ATP henter millioner ud af Dong-investering

Pensionsselskabet har reduceret sin ejerandel af det børsnoterede energiselskab, men ATP ejer stadig aktier nok til at sikre de danske lønmodtagere et gyldent Dong-udbytte for 2016. Udbyttet kan dog allerede blive overgået i 2017.

Læs alt om pensionerne uden garantier

Hovedparten af danskernes pensionsindbetalinger ryger i dag ind i markedsrenteprodukter og er dermed ikke i samme grad som for blot få år siden omfattet af garantier. Få overblikket over FinansWatchs artikler om enmet.

Danskerne vil have sikkerhed for deres pensionsudbetaling

På trods af en bevægelse fra gennemsnitsrenteprodukter med garanti mod markedsrenteprodukter vil danskerne stadig have stor sikkerhed for, hvor meget de får udbetalt hver måned, når de går på pension. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Wilke har foretaget for FinansWatch. Også de helt unge vil have sikkerhed for den fremtidige månedlige pensionsudbetaling.

Ny udbyttefest i danske virksomheder

De store danske virksomheder skruer atter op for udbyttebetalingerne. Det viser en gennemgang, som Berlingske Business har foretaget. Virksomhederne tøver med at investere, selvom ATP hellere ser dette frem for udbytter.

ATP henter presserådgiver i Coloplast

ATP har ansat den 34-årige Maria Lindeberg som ny presse- og kommunikationsrådgiver. Hun kommer fra en stilling som pressechef i Coloplast, og har tidligere arbejdet i Nordea og som journalist på flere medier.

Chef i Sampension bliver kulturambassadør i Nordea

Der er en kulturtransformation på vej i Nordea. Banken henter derfor en chef fra Sampension, som sammen med bankens ledelse skal redefinere Nordeas DNA. Der skal nytænkes, for bankens platform brænder, lyder det fra den nye kulturambassadør.

Alm. Brand-direktør vil have gang i pensionsvæksten

Alm. Brands pensionsforretning skal vokse meget mere, end de vækstrater Alm. Brand Liv og Pension oplever nu. Adm. direktør, Søren Boe Mortensen, fortæller her i et interview med FinansWatch, at en ny strategi skal være med til at sparke gang i væksten.

Alka fortsatte massiv kundetilvækst i 2016

Forsikringsselskabet Alka har godt momentum på kundetilvæksten og forøgede sin kundeportefølje med 17.000 kunder i 2016. Alkas adm. direktør har planer om at accelerere væksten, fortæller han til FinansWatch.

PBU indleder offensiv inden for boligejendomme

Et projekt med 64 boliger i Nyborg er kun første resultat af et nyt makkerskab mellem projektudvikleren Kuben og pensionskassen PBU. Kuben har 10-12 andre boligprojekter i sin pipeline, siger direktør.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449