• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Log ind
ANNONCE

Forsikring og pension

Regnskab: SEB Pension vinder på brexit-reaktion

Afkastene for første halvår i SEB Pension så bedre ud, end da selskabet aflagde regnskab for første kvartal alene. Det skyldtes blandt andet det, selskabet selv kalder "en vellykket afdækningsstrategi" i forbindelse med brexit-afstemningen.

Det er der sket i ATP under Stendevad

ATP har haft udskiftning i ledelseslagene og omlagt sin investeringsstrategi under den afgående direktør, Carsten Stendevad. Mens han har været direktør, er medlemmernes formue vokset med 35 pct.

ATP-chef: Flere år med høj aktievægt

Det lave renteniveau betyder, at ATP i de kommende år forventer at have en større aktieeksponering end pensionskassens langsigtede pejlemærke tilsiger. Det skriver Børsen.

Ny Codan-direktør afklapset af verdensstjerner

Codans nye skadedirektør er først lige trådt ind i rampelyset i den danske finansverden. Men som tidligere professionel fodboldspiller er han vant til at være badet i spotlight foran rullende kameraer og brølende klapsalver.

Alka-chef: Vi tjente alt for mange penge sidste år

Alkas adm. direktør forklarer, hvorfor han er mere end tilfreds med en flad udvikling i præmieindtægterne og en halvering af bundlinjen i første halvår. Og så varsler han fortsat krig om præmierne på privatmarkedet.

Uro om Danicas prestigeprojekt til 5 milliarder

Kritikken tager til af Hovedstadens hidtil største private byudviklingsprojekt, hvor Danica vil investere omkring 5 mia. kr. Debatten er unuanceret, siger Danica-direktør til EjendomsWatch.

Ny Alm. Brand-direktør skal gennemdigitalisere virksomheden

Når Alm. Brand fra oktober får en it- og digitaliseringsdirektør i koncernledelsen, bliver hans første opgave at skabe en strategisk vision for digitalisering af virksomheden. Kernesystemerne er klar til en gennemdigitalisering, lyder det fra adm. direktør Søren Boe Mortensen.

Topdanmark skal have færre medarbejdere

Lønomkostningerne hos Topdanmark skal skæres ned, lyder det fra adm. direktør Christian Sagild. Det betyder færre medarbejdere i forsikringskoncernen allerede næste år.

PKA åbner ny flanke i jagten på afkast

Pensionskassen PKA fortsætter sine satsninger på alternativer og udvider nu sine investeringer inden for energisektoren. PKA hælder 1,3 mia. kr. i biomassekraftværk

Topdanmark besætter tom direktørstol

Posten som erhvervs- og industridirektør i Topdanmark har været ledig siden foråret. Nu er afløseren fundet, og han takker blandt andet sin netop overståede MBA og en stædig brochuremand for den nye stilling.

Amerikanere overvurderer egen økonomisk forståelse

Modsætningsforholdet mellem egen opfattelse og reelt vidensniveau er stor, når det gælder amerikanerne og deres forhold til forståelse af økonomiske forhold, viser ny undersøgelse. Men faktisk mener danskerne også, at de er klogere på økonomi, end de reelt er.

Farvel til Pensam efter 30 år: Helen Kobæk vil rådgive om forebyggelse

Helen Kobæk har knap en uge tilbage som adm. direktør for Pensam. I dette interview med FinansWatch ser hun tilbage på sine 30 år i pensionskassen, der blandt andet har budt på udfordringer med medlemmer, som i højere grad end andre faggrupper endte på førtidspension – noget, der koster på opsparingsevnen.

PKA investerer i svanemærket boligejendom

Pensionsselskabet sætter trecifret millionbeløb i bæredygtigt byggeri i Hillerød. En række gunstige faktorer gør den utraditionelle ejendom interessant, lyder det fra PKA.

Sløj norsk økonomi trækker ned i Trygs præmier

Trygs norske præmieindtægter er faldet med knap 15 pct., siden olieprisen i sommeren 2014 begyndte at falde. Den lavere aktivitet mærkes især på erhvervsforsikringerne, forklarer koncernchef Morten Hübbe.

Succesfuldt makkerpar: Teamet er klar til at gå ud og skabe afkast

Danicas nye investeringsdirektører, Jesper Langmack og Poul Kobberup, der kom fra PFA, er efter seks måneder tæt på at være på plads med porteføjlen - alene i år er der investeret for 2 mia. kr. direkte i danske og nordiske virksomheder, der netop skal være med til at fremtidssikre pensionsopsparernes afkast.

PFA hyrer ny erhvervsdirektør

Pensions-selskabet ansætter Jesper Steensen som ny direktør for erhverv med ansvar for salg og kontakt til PFA Pensions virksomheds- og organisationskunder.

Tryg og Codan taber kunder til Alka og GF

Forsikringsselskabet Alka er blandt de selskaber, der tager markedsandele, og det sker blandt andet på bekostning af Tryg og Codan. Det skriver onlinemediet InsideBusiness.

FinansWatch ydmyget af ny Topdanmark-direktør

Topdanmarks nyeste direktionsmedlem er ambitiøs og målbevidst. Det fik FinansWatch at føle, da hun gav en sagesløs journalist en ordentlig omgang ketsjerprygl. Den nye direktør har oplevet lidt af hvert, blandt andet mistede hun engang Bill Gates i en elevator.

Sampension: Vi holder øje med kronen

Sampensions investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen, holder skarpt øje med den danske krone og overvejer, om han skal gå imod markedet for at tage gevinst.

Rockefeller: Revolution undervejs i grønne finansprodukter

Der er i øjeblikket et stærkt momentum for grønne, socialt ansvarlige finansielle produkter som tørke-forsikringer og sociale obligationer. Det mener prominente investorer fra den amerikanske finansverden, som samtidig ser et behov for flere instrumenter.

Iværksættervirksomheder skal smitte af på Tryg

Kigger man frem i tiden, står forsikringsselskabernes kerneforretning til at skrumpe. Trygs udviklingsfolk skal fremover dele kontorer med iværksættervirksomheder, som skal inspirere dem til at tænke nyt.

Tryg inviterer iværksættere indenfor

Forsikringsselskabet vil have mellem 20 og 30 iværksættervirksomheder til at leje sig ind i sit hovedkvarter. Det skal være med til at fremtidssikre selskabet, der oplever pres på toplinjen.

Tryg falder ud af C20

Medicinalvirksomheden Lundbeck har skubbet Tryg ud af C20-indekset. Dong må til gengæld vente et halvt år.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449