ANNONCE

Forsikring og pension

Christian Hyldahl ikke overrasket over at få jobbet

Den nye ATP-direktør er ikke selv ret overrasket over at få jobbet, da han selv har søgt stillingen. Med tiden vil det være underligt, hvis jeg ikke kommer til at sætte et fingeraftryk hist og pist, siger han.

Nordnet kan sagtens finde ofre ved Nets-bonusser

Per Hansen fra Nordnet kan modsat Carsten Stendevad sagtens se problemer i, at Nets-ledelsen fik millionstore bonusser i forbindelse med betalingsformidlerens børsnotering. Han mener desuden ikke, at ATP som mindretalsaktionær kan sige sig fri fra en del af ansvaret for bonusordningen.

ATP-chef forsvarer millionbonusser til Nets-ledelsen

Den afgående direktør for ATP, Carsten Stendevad, ser ikke et problem i, at ledelsen i Nets er blevet belønnet med adskillige millioner i forbindelse med børsnoteringen. Han kalder det for en del af præmissen for at gå ind i selskaber som Nets og fokuserer på den indtjening, salget har skabt for pensionskassens medlemmer.

PFA vil have svar fra Maersk om skrotning

PFA vil ligesom Nordea Wealth Management have Maersk til at forklare, hvorfor rederigruppen har meldt ud, at den ikke nødvendigvis vil følge EU's regler om ophugning, der træder i kraft næste år. SF indrager nu spørgsmålet i det kommende samråd om ophugning.

Nordea reducerer anbefaling på Tryg

Nordea har reduceret sin anbefaling på Tryg til neutral. Samlet set er der ifølge analytikernes kursestimater ikke rigtigt noget at komme efter for investorerne i den danske forsikringsaktie.

SEB lancerer ny etisk fond

SEB har lavet en ny etisk fond, der giver investorerne mulighed for at gå uden om investeringer i tobak, alkohol, spil, pornografi, kul, våben og militær.

Tryg-direktør har et år til at nå vigtigt mål

Selvom Tryg kommer ud af tredje kvartal med et godt resultat, halter det stadig med at få vækst på toplinjen. Og det bliver ikke let at nå målet om en samlet vækst i 2017, siger Trygs topchef.

Tryg: Kunder bliver længere og køber mere

Trygs danske forsikringskunder er blevet mere tilfredse og loyale, og det har øget indtjeningen på den danske privatforretning, fortæller selskabets direktør, Morten Hübbe.

Firmapensionskasser går samlet set i plus

Danske firmapensionskasser fik ifølge Finanstilsynet et samlet resultat på 0,7 mia. kr. i 2015 mod et resultat på minus 0,9 mia. kr. i 2014. Det er det bedste resultat i fem år. Til gengæld falder investeringsafkastet betydeligt.

PFA lukker ned i Grønland

Efter 16 år lukker PFA nu sit grønlandske selskab. To faktorer gjorde omkostningerne for høje, lyder det fra direktøren.

AP Pension åben for investering i kæmpe svineproduktion

Skal AP Pension med i en stor, fælles investering i dansk svineproduktion er det altafgørende, at der bliver skabt en model, der kan afføde et afkast. Det siger direktøren, som samtidig appellerer til at ændre fokus i udlægningen af sektoren.

PFA: Køb af skibskredit var en sjælden mulighed

Der er langt mellem, at pensionsselskabet PFA får mulighed for at lave en investering som den, selskabet har foretaget sammen med PKA og Axcel i Danmarks Skibskredit. Det fortæller koncernfinansdirektør Anders Damgaard.

FA vil have et mere fleksibelt pensionssystem

I et debatindlæg slår adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Mariane Dissing, til lyd for, at det skal gøres mere attraktivt at spare op til pensionen. Mere fleksible rammer for deltidspensionister samt en oprydning af de såkaldte samspilsproblemer skal bane vejen for, at flere sparer op til alderdommen.

Sampension i historisk kundekup

De kommercielle pensionskasser har med en hidtil uset kundekapring fået en ny konkurrent i skikkelse af Sampension. Her er man klar til at bruge den nye aftale som muskelmasse i kamp med branchen.

Pensionskasse går uden om japanske aktier og virksomhedsobligationer

Pædagogernes Pensionskasse skriver i en analyse, at man fravælger virksomhedsobligationer og japanske aktier. Sidstnævnte er ifølge pensionsselskabet båret af en meget lempelig pengepolitik fra Bank of Japan, og det tør man ikke sætte sin lid til fortsætter i det lange løb.

Enorme tab undervejs til obligationsinvestorer

Hvis centralbankerne begynder at hæve renterne, vil det føre til store kurstab for obligationsinvestorer. Fredagens udmelding fra to Fed-medlemmer har øget markedets forventning til, at der kan komme en renteforhøjelse i næste uge, skriver Børsen.

Fremtidens bilforsikring bliver datadeling

Kunder skal ikke have en ansvarsforsikring, når de ikke længere kører bilen. Det mener Forsikringsforeningen. I stedet skal kunden dele kørselsdata for at bevise, at uheldet skyldes bilens teknologi, ikke kundens kørsel. Det er ifølge Forbrugerrådet meget problematisk.

If får dansker i koncernledelsen

Forsikringskoncernen If har udpeget en ny leder af forretningsområdet Industri, og de har valgt en dansker til posten. Han bliver dermed den første dansker i koncernledelsen.

Tryg bekræfter at ville sælge sit hovedsæde

Der er både danske, norske og internationale investorer i spil til at købe en stribe ejendomme af Tryg. Blandt andet vil Tryg sælge sine hovedsæder i Danmark og Norge, oplyser selskabet.

Topdanmark steg 2,3 pct. på opkøbstilbud

Der var massiv omsætning i Topdanmark-aktien i dag, efter storaktionæren Sampo valgte at opkøbe så mange aktier, at der nu er blevet udløst et pligttilbud til de øvrige aktionærer.

Topdanmark: "Dette er et non-event"

Hos Topdanmark forventer man ikke, at købstilbuddet fra Sampo får nogen nævneværdig betydning. "Det har ingen betydning for den daglige drift," lyder det fra kommunikations- og IR-direktør Steffen Heegaard.

Sampo sætter skruetvingerne på Topdanmarks aktionærer

NYHEDSANALYSE: Den finske forsikringsgigant Sampo tilbyder nu at købe samtlige aktier i Topdanmark, men vil ikke give en krone i budpræmie. Dermed kan Sampo holde ryggen fri i forhold til fortsat at øge ejerandelen i Topdanmark uden at virke specielt interesseret i at overtage det danske forsikringsselskab. Reelt er det i høj grad et psykologisk spil, der er sat i gang.

Sampension: Vi er i en usund periode

I øjeblikket styrer centralbankerne i overvejende grad udviklingen i aktier og obligationer. Det giver en usund tilstand, mener Sampensions investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen, der i stigende grad ser mod alternative investeringer.

Regnskab: Stigende antal udbetalinger hos LD

Efter et 2015 med udskudte udbetalinger har flere medlemmerne hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond fået udbetalinger i første halvår. Mange medlemmer har valgt at fastholde deres opsparing hos LD. (rettet)

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449