ANNONCE

Forsikring og pension

Pensionssektoren foretrækker gulerod frem for pisk

Står det til brancheorganisationen Forsikring og Pension er den bedste måde at få flere til at spare op til deres alderdom ikke en tvungen pensionsopsparing, men at gøre det mere attraktivt at spare op.

Norli Pension indgår aftale med Forca

Det nye pensionsselskab, som Bjarne Graven Larsen er bestyrelsesformand for, har indgået en administrationsaftale med Forca. Selskabet er desuden i dialog om at købe flere pensionsporteføljer.

Pensionsskifte koster medarbejdere kassen

Det kan være en dyr fornøjelse, når virksomheder vælger nyt pensionsselskab på medarbejdernes vegne. Det må medarbejderne i Lego, Gyldendal og William Demant sande.

Danske Bank varmer op til at trække milliarder ud af Danica

Selv om Danica Pension er bundsolid, så er pensionskæmpen nu i gang med at udbyde et ansvarligt lån på 3,7 mia. kr. Det hænger sandsynligvis sammen med udløbet af en 25 år gammel aftale med daværende finansminister Henning Dyremose (K), der skulle forhindre at egenkapital blev trukket ud af Danica.

Borgen: Danica-revolution var nødvendig

Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, har skiftet voldsomt ud blandt de ledende medarbejde. "Nødvendigt," lyder det fra såvel bestyrelsesformand som ekspert.

Stor vækst i præmieindtægterne hos Topdanmark Liv

Bruttopræmierne i Topdanmark Liv er en tredjedel højere, end de var i første halvår sidste år, og det skyldes blandt andet, at selskabet får mange nye kunder, fortæller adm. direktør Brian Rothemejer Jacobsen.

ATP-chef er bekymret for afkast-crash

Når aktiernemarkederne rammer en nedtur er der normalt hjælp at hente fra obligationerne. Sådan var det ikke, da de globale markeder fredag og mandag fik et gevaldigt fur - og det kan være et varsel om noget nær en perfekt storm, mener ATP-chef Carsten Stendevad.

ATP tror på længere levetid hos medlemmerne

Mens ATP glæder sig over gode afkast på sin investeringsportefølje, er den samlede værdiskabelsen på niveau med sidste år. Bonuspotentialet er faldet en smule, og det skyldes blandt andet en forventning om, at vi lever i længere tid.

ATP's reserver står i stampe

ATP fik i første halvår et resultat på 4,7 mia. kr. Men det betyder blot, at pensionskassens reserver er tilbage, hvor de var i juni sidste år (Opdateret).

Markant stigning i pensionsselskabernes risici

Nye regler for opgørelse af risiko var sammen med faldende renter og stigende aktiemarkeder med til at få risikoen til at stige i de danske pensionsselskaber sidste år, viser en opgørelse fra Finanstilsynet.

Tilsynet retter skarp kritik mod Bankpension

Bankpension, der varetager pensionsaftaler for ansatte i finanssektoren, modtager massiv kritik af Finanstilsynet efter pensionskassen har været igennem en kritisk gennemgang.

Alm. Brand: Væksten skal komme fra banken

Forsikringsforretningen har stået for indtjeningen i Alm. Brand, men nu skal banken til at støtte op om væksten og forrentningen af kapitalen, lyder det fra direktøren.

Klumme: Ny teknologi kan bekæmpe forsikringssvindel

Svindel er et milliardproblem for forsikringsselskaberne, men der er efterhånden flere og flere nye løsninger på problemet, skriver Thomas Djursø, der er landechef for it-virksomheden Cognizant i Danmark, i en klumme.

F&P afviser kritik af pensionsprognoser

Pensionsselskabernes prognoser er lavet af Danmarks førende økonomer i både ind- og udland, siger brancheforeningen Forsikring & Pension, der afviser, at selskabernes prognoser skulle være for optimistiske.

Forsikringsselskab advarer imod prisportaler

I en prissammenligning kom Købstædernes Forsikring ud med forkerte priser. Det får nu selskabet til at opfordre forbrugerne til at være forsigtige med at bruge sammenligningsværktøjer. Kritikken bliver dog afvist af prisportalen.

Danica-chef afviser omgåelse af konkurrenceklausul

Danica Pension har ansat en tidligere direktør, Lars Ellehave-Andersen, i PFA Pension i Norge i et år, inden han kommer til Danmark. Det skyldes, at Danica skal have ny direktør i Norge, siger adm. direktør Per Klitgård, der afviser, at selskabet forsøger at omgå Lars Ellehave-Andersens konkurrenceklausul.

Stendevad i samspil med de største

ATP-direktørens samarbejde med nogle af verdens tungeste investorer smitter af på landets største pengetank, der bl.a. har fået adgang til ellers utilgængelige investeringer.

Optakt til ballade om milliardformue

Tryghedsgruppens repræsentanter er uenige om, hvem der skal have gavn af de 8 mia. kroner som står til fordeling efter splittelsen af den enorme pengetank.

Pensionsmæglere i tvivl om NLP-milliarder

Den kommende forening for medlemmer af Nordea Liv og Pension skal diskutere, hvordan pengetanken på 8 mia. kr. skal forvaltes. Pensionsmæglere ser flere mulige løsninger.

PFA salgsdirektør skal til Danica i Norge

PFA’s salgsdirektør, Lars Ellehave-Andersen, har valgt at sige op for at blive ansat i ærkerivalen Danica. Og en konkurrenceklausul i PFA’s direktørkontrakt vil ifølge FinansWatch’ oplysninger ikke komme i spil, fordi Lars Ellehave-Andersen ansættes hos Danica i Norge.

PFA slår konkurrenter på afkast

I årets første seks måneder var PFA bedst og AP Pension dårligst, når man sammenligner afkastet på de populære markedsrenteprodukter.

PFA helt tavs om direktør-exit

Pensionsselskabet har ingen kommentarer til sine medarbejdere om, hvorvidt direktør Lars Ellehave-Andersen forlader selskabet eller ej.

Codan og FDM tager en tur i landsretten

Forsikringsselskabet vil ikke erstatte en stjålen Mercedes, fordi den var udstyret med startspærre. Efter nederlag til Codan i byretten, skal landsretten nu tage stilling til sagen.Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch A/S

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449