FinansWatch

Forsikringslobby: Nye EU-regler kommer til at koste branchen trecifret millionbeløb

Mens lovforslaget, der skal implementere EU's direktiv for forsikringsformidling, peger på, at det kommer til at koste branchen 10 mio. kr. at leve op til loven, mener Forsikring & Pension, at den samlede regning løber op i et trecifret millionbeløb.

Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension.

EU's direktiv om forsikringsformidling, det såkaldte IDD, som træder i kraft 23. februar, har sat selskaberne på overarbejde for at nå at implementere reglerne inden deadline. Det skriver Inside Business.

Desuden er det ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension dyrt for selskaberne at implementere, uden at der er nogen analyse af, hvor meget det hjælper de danske forbrugere. Bl.a. skal der udvikles nye it-systemer, forretningsgange og politikker, der sikrer, at selskaberne lever op til kompetencekravene, der følger med IDD.

"Det her bliver dyrt at implementere. I lovforslaget forventes 10 mio. kr. til administrative omkostninger. Det er skudt helt ved siden af. Det kommer til at koste et trecifret millionbeløb at implementere reglerne for bare forsikringsselskaberne. Og det er forsikringsselskaberne og dermed deres kunder, der rammes hårdest, fordi de er den største distributør af forsikringer," siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Inside Business.

Torben Weiss Garne er især kritisk overfor, at Finanstilsynet nu skal blande sig i selve tilblivelsen af nye forsikringsprodukter. Et ekstra kritikpunkt er, at det er meget fordyrende, at selskaberne meget sent bliver bekendt med de regler, som de skal leve op til.

Finanslobby ønsker klarhed om forsikringsformidling

Forsikringslobby tavs om dataregler

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Forsikring

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere