• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Forsikringsselskaber scorer på færre indbrud

Antallet af indbrud og dermed også erstatningerne er faldet drastisk. Men kun et af de fire store forsikringsselskaber har sænket prisen på indbo.

Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand. Foto: PR

Antallet af indbrud er ifølge tal fra Danmarks Statistik faldet med knap 30 pct. siden 2011. Det har lunet hos forsikringsselskaberne. Ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension er indtægterne på familieforsikring, som blandt andet dækker indbrud, steget fra 4,5 mia. kr. i 2011 til 4,9 mia. kr. i 2015. I samme periode er bruttoerstatningerne faldet fra 4,8 til 3,4 mia. kr. Det skriver Børsen.

Hverken Alm. Brand, Tryg eller Codan har dog valgt at foretage større prisændringer de sidste år. Hos Alm. Brand forklarer skadesdirektør Brian Wahl Olsen, at det skyldes, at der er to modsat rettede effekter, der rammer erstatningsudgifterne.

"Vi er hele tiden opmærksomme på at stille den rigtige pris, men der er to ting, som kører i hver sin retning. Det ene er indbrud, der falder, og det andet er vejrlige skader, som stiger," siger han til Børsen.

Topdanmark har som det eneste af de fire store forsikringsselskaber valgt at sætte prisen på indboforsikring ned. Sidste år sænkede selskabet prisen med 8 pct. Ifølge kommunikationschef Jens Langergaard har Topdanmark ikke aktuelle planer om at sænke prisen yderligere, men vil genoverveje prisen, hvis erstatningsudgifterne fortsætter ned.

Forsikringsselskaber nyder godt af lavere genforsikringspriser

Trygs kloakmestrer skal vende skadestrend

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Forsikring

Kundejede forsikringer snører sig sammen til et selskab

Danske Fiskeres Forsikring og Dansk Fartøjsforsikring fusionerer til et selskab. Det sker for fortsat at kunne modstå presset fra de store forsikringsselskaber. Begge selskabers direktører fortsætter i det fortsættende forsikringsselskab.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449