• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Forbrugerrådet Tænk bekymret over forsikringsbranchens nye tiltag

Danske forsikringsselskaber arbejder i høj grad med at udnytte kundernes data til at skabe individuelle priser og produkter. Brugen af data kan føre til overvågning af kunderne, advarer Forbrugerrådet Tænk

Hvor langt må forsikringsbranchen gå, når de i fremtiden vil skabe individuelle priser og produkter på baggrund af dataindsamling?

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er branchens øgede fokus på data problematisk. Tænk mener, at de nye metoder både kan udelukke grupper af kunder og skabe øget overvågning, som kan føles ubehagelig for forbrugerne.

Det skriver Børsen.

"Forsikringsbranchen herhjemme er rigtig godt i gang med at skabe muligheder for at få adgang til kunderne på en helt ny måde, for eksempel via apps på telefonen. Og jeg synes, vi i den grad bevæger os i den forkerte retning, hvis et selskab begynder at gå så langt ned i detaljerne, at de ser på, hvordan folk bevæger sig i løbet af en dag. Det er jo dejligt for dem, der træner, at de kan bruge en skridttæller og få en rabat, men hvad med dem, som ikke løber halvmaraton, eller hvor GPS'en viser, at de ofte besøger fastfood-kæder? Er det rimeligt, at de skal betale en større præmie?," siger Lea Markersen, som er jurist i Forbrugerrådet Tænk og desuden sidder i Ankenævnet for Forsikring.

Tryg, Topdanmark og Alka er nogle af de selskaber, som laver forsøg med dataindsamling i kundernes biler og hjem for at skræddersy forsikringer.

Hos Tryg kigger man i øjeblikket på, om det er muligt at registrere, hvor langt bilister kører, hvor hurtigt de accelererer og hvor hårdt, de bremser op. Tallene skal benyttes i en algoritme, som giver bilisten en karakter, der bestemmer prisen på forsikringen, og samtidig giver en respons på, hvordan kørslen kan forbedres.

Rapport: Data bliver forsikringsselskabernes nye guldgrube

Forsikringsselskaber vil have indblik i smartwatches og apps

Global rapport: Cyberforsikringer runder 50 mia kr i 2020

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Forsikring

Kundejede forsikringer snører sig sammen til et selskab

Danske Fiskeres Forsikring og Dansk Fartøjsforsikring fusionerer til et selskab. Det sker for fortsat at kunne modstå presset fra de store forsikringsselskaber. Begge selskabers direktører fortsætter i det fortsættende forsikringsselskab.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449