FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Radikale: Lad os nu komme med i bankunionen

Inden eurotopmødet i morgen, hvor Lars Løkke Rasmussen for første gang nogensinde sidder med sammen med eurolandene, lyder opfordringen fra Radikale, at Danmark bør få sig meldt ind i bankunionen hurtigst muligt. Ikke mindst fordi briterne nu er væk fra bordet, og ikke-eurolandenes stemme derfor er mindsket betragteligt.

Danske politikere uenige om hårde Basel-krav

Der er uenighed i Folketinget om, hvorvidt erhvervsministeren skal kæmpe imod det kapitalkrav, Basel-komitéen har lagt op til. Man skal passe på med den romantiske fortælling om dansk realkredit, lyder det blandt andet fra SF.

Tilsyn: Her er farerne ved nye finansteknologier

Mange af de nye teknologier, som finanssektoren i stigende grad benytter, rummer store potentialer, men har også en række iboende risici. Sådan lød det fra vicedirektør i Finanstilsynet på konference, hvor FinansWatch er medarrangør.

Pensionskassers kompetencer under lup

Er pensionskasserne kompetencemæssigt gearede til at poste stadig flere milliarder af danskernes opsparede kroner i store energiprojekter? Det spørgsmål vil Finanstilsynet have svar på, og tilsynet iværksætter nu en granskning af pensionskassernes organisationer – helt op til bestyrelsesniveauet.

Norske opkøbsmuligheder vender Tryg ryggen

Tryg har meldt ud, at forsikringsselskabet er på jagt efter opkøbsmuligheder i Norge, men to større finanskoncerner afviser, at deres skadeforsikringsselskaber er til salg.

Tilsyn: Næste cyberbølge bliver nok værre

Ifølge tilsynsmyndighederne er danske banker generelt fornuftigt rustet mod cyberangreb. Men da den næste bølge af it-kriminalitet formentlig bliver endnu mere avanceret og omfattende, har bankerne fortsat et arbejde at gøre, siger kontorchef.

Skattesnyd: Vi har kun set toppen af isbjerget

Inden en høring om de såkaldte Paradise Papers i eftermiddag i EU-Parlamentet har Finanswatch taget en snak med Jeppe Kofod (S), formand for skattesnyderudvalget om, hvordan man egentlig i EU kan forebygge skattesnyd, som mange medlemslande selv er dybt involveret i.

Afgørelsens time for frygtede nye kapitalkrav

NYHEDSANALYSE: Den 7. december står det klart, om Danmarks realkreditudlånere og store banker vil blive mødt med markant højere kapitalkrav. En del tyder på, at det kommer til at ske.

Danske Banks billige boliglån kan have startet stor irsk låneskandale

Tilbage i 2006 introducerede Danske Bank de irske låntagere for nogle særdeles billige boliglån, der for alvor satte gang i konkurrencen om kunderne blandt de irske banker. Med det træk satte Danske Bank gang i det, som er endt i en kæmpe låneskandale i Irland, fortæller nøglekilde i sagen til FinansWatch.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år blandt andet støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere