ANNONCE

Redaktøren anbefaler

Ny ATP-boss ville bygge broer i den tredje verden

Vejen ledte egentlig mod, at Christian Hyldahl skulle bygge broer i ulandene. Men et studiejob ved siden af ingeniørstudierne drog ham ind i finansverdenen, hvor han i dag kan kalde sig for direktør for hele Danmarks ATP. Vejen dertil bød på rygsækture til Asien og en betydelig lønreduktion.

Techguru jagter finansinvesteringer

Ventureinvestor og tidligere Skype-direktør har lagt telebranchen på hylden og jagter nu investeringer i digitale produkter, der kan forandre finanssektoren. Det siger han i dette interview med FinansWatch, hvor han også fortæller, hvorfor de finansielle mellemmænd går en svær fremtid i møde.

Politisk flertal klar til at hjælpe pressede banker

Finanstilsynet pålægger banker med statslige hybridlån fra Bankpakke 2 en unødig byrde og overimplementerer EU-regler. Det mener et flertal i Folketinget, og dermed er der pres på erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der i øjeblikket overvejer situationen.

Anders Dam tavs om Basel-konsekvenser for boliglån

Ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, har ingen kommentarer til, hvad Basel-komitéens udsættelse af forslag til kapitalkrav har for bankens gebyrer på boliglån. Cheføkonom i bankens realkreditselskab siger dog, at udsættelsen ikke ændrer på den hidtidige prispolitik.

Sampension: Vi skulle have været tydeligere

Efter flere års slagsmål om standardbreve, som var lige lovligt personlige, erkender Sampension efter dom i Byretten, at man skulle have formuleret sig anderledes. "Det er da klart, at vi hele tiden kan blive bedre, og det er vi også blevet på det her punkt," siger direktør.

Nykredit skuffet over Basel-udsættelse

For Nykredit skaber det forlænget usikkerhed i forhold til realkreditkæmpens børsnotering, at Basel-komitéen i dag har udskudt at komme med en udmelding for sin revision af Basel III-reglerne.

Sampension tavs om milliarderstatning

Sampension vil ikke kommentere den 7 mia. kr. store erstatning, som pensionskassen og en række andre investorer er blevet tilkendt fra den britiske storbank Royal Bank of Scotland.

Pensionsplanen der blev væk

Regeringens 2025-plan, der blandt andet skulle løse en del af pensionssystemets såkaldte samspilsproblem og restgruppeproblematikken, er trods lange tilløb ikke kommet på bordet i 2016. Om en aftale lander i 2017, og om det bliver en samlet aftale eller en en delaftale for pensionssystemet ligger hen i det uvisse. I mellemtiden går 750.000 danskere rundt uden at spare nok op til pensionstilværelsen.

Minister tøver med forgængers realkreditløsning

Danmarks nye erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er modsat sin forgænger ikke klar til at give grønt lys til, at man skal kunne flytte realkreditinstitut, selvom en fjerdedel af boligejerne har store realkreditlån. Han håber i stedet, at regeringens strategi om at skabe lokal vækst kan løse problemet.

Året der gik: Her er de mest markante jobskift

Markante profiler og skæve eksistenser har i årets løb skiftet job på kryds og tværs af finanssektoren. Få her de mest markante historier, og hør blandt andet direktører fortælle om fysisk nedsmeltning, vilde karriereoplevelser og hårde hænder i blød bolledej.

ATP-direktør klar til flere fælles investeringer med Danica

ATP Ejendomme skal være medejer af en kontorbygning i Danicas milliardprojekt Postgrunden i København. Over for EjendomsWatch kalder Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, investeringen for "et godt sted at starte." Danica-direktør siger, at tiden må vise, hvad der skal ske.

Nets-direktør vil genskabe tilliden til markedet

Nets er faldet kraftigt på børsen efter noteringen i september. Nu vil Nets' topchef forbedre dialogen til investorer, presse og analytikere. "Vi skal bruge den tid, der skal til i medierne, der skal sikre, at vores aktionærer får det bedst mulige billede at vurdere os ud fra," siger direktøren.

Kapitalforvalter skal lave så lidt som muligt

DE MINDSTE: Miranova er blandt landets mindste kapitalforvaltere. Syv medarbejdere skal overbevise selskabets 400 kunder om, at det bedste, man som kapitalforvalter kan gøre for kundernes afkast, er forholde sig passivt til investeringer og lade markedet gå sin gang.

Pensionskasse klar til nye partnerskaber efter Unipensions sammenbrud

MP Pension må fra nytår, når Unipension opløses, stå på egne ben. Pensionskassen er dog klar til at se sig om efter nye samarbejdspartnere, og den nu fastansatte direktør er i fuld gang med at gøre MP Pension attraktiv for eventuelle bejlere. FinansWatch har talt med direktøren og formanden om tiden efter Unipension og forberedelsen til skilsmissen.

Konkursbegæring kan sikre Nykredit mod milliardtab

Nykredit risikerer at miste over 900 mio. kr., hvis Danmarks største andelsboligforening ender med at gå ned. Nykredit begærede fredag foreningen konkurs og dette vil samtidig stoppe en retssag, der kan blive endnu dyrere for Danmarks største realkreditselskab.

Tavshed fra AP Pensions formand omkring direktør-stop

Det er fortsat uvist, hvad der ligger bag Søren Dal Thomsens pludselige fratræden som adm. direktør i AP Pension. Siden pressemeddelelsen om stoppet blev sendt ud onsdag, har der været fuldstændig tavshed omkring direktørens fratræden hos bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen.

Nationalbanken: Systemiske banker kan klare hård recession

De systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) vil være i stand til at klare en eventuel hård recession. Derimod kan de ikke-systemiske vigtige institutter få behov for ny kapital. Det vurderer Nationalbanken i publikationen Finansiel Stabilitet. (opdateret)

Lopi: Det betyder finansiel lobbyfusion for os

Om få uger fusionerer Finansrådet og Realkreditrådet. FinansWatch har spurgt formanden for Lokale Pengeinstitutter, hvilke konsekvenser lobbyistfusionen betyder for de mindre bankers organisation.

Claus E. lægger børsnotering på køl

Børsnoteringen af Den Jyske Sparekasse er bremset efter en stribe dårlige resultater fra et nødlidende landbrug. Børsplanerne lever, men er nu og her lagt på køl, siger bankens direktør.

Ny finansformand tryg ved to store opgaver

Finansdanmarks første formand, Michael Rasmussen, mener ikke, at det bliver et problem at finde tid til både at føre Nykredit på børsen og samtidig varetage sine formandsopgaver i den nye store finansorganisation.

Robotrådgivning rykker hjem i stuerne

Fremtidens robotter kan blive allemandseje, og i modsætning til de gængse forestillinger vil de være særdeles servicemindede, når de betjener eksempelvis bankkunder. Sådan lød det fra teknologikonsulent Bent Dalager på konference om robotter i finanssektoren.

Statsligt pensionsselskab presser ATP i Storbritannien

Spillereglerne for det britiske marked for arbejdsmarkedspensioner er blevet ændret flere gange de senste år, og flere af ændringerne kan presse ATP's britiske datterselskab, vurderer en professor. Også det kommende Brexit kan få en betydning.

Grønlandsk pensionskasse outsourcer alt - selv direktørposten

DE MINDSTE: De grønlandske arbejdstageres pensionskasse SISA outsourcer næsten alt. I hjemlandet håndteres ganske lidt af den daglige drift - kun tre medarbejdere håndterer medlemmerne. I stedet lægges opgaverne ud til samarbejdspartnere i Danmark, og direktøren forbereder en grønlandsk vækstplan her fra Danmark.

Nordfyns Bank løber fra bidragsløfter

En del banker har lovet kunderne kompensation for Totalkredits bidragsstigninger, og mens flere står ved deres løfter, har Nordfyns Bank droppet det udmeldte kundeprogram, som skulle kompensere for bidragsforhøjelserne. Vores kunder oplever ikke stigende boligudgifter, siger direktøren. Men den holder ikke, vurderer Mybanker.

Datacentralen SDC går mod strømmen og fyrer ansatte

SDC har i denne uge skilt sig af med omkring 20 ansatte. Det sker som led i at effektivisere forretningen, oplyser datacentralens adm. direktør. Konkurrenterne, de øvrige datacentraler, har ikke tilsvarende planer om personalereduktioner, men har øget bemandingen i år.

Codan skal betale kompensation efter overenskomststrid

Codan har i en forsøgsordning ladet medarbejdere yde kundeservice for forsikringsselskabet uden for arbejdstid gennem et eksternt firma. Dermed gik medarbejderne glip af en overtidbetaling. Nu skal Codan betale kompensation til de berørte medarbejdere.

Nordea-direktør: Nu har vi vores kinderæg

Glæden er stor hos direktør Steen Michael Erichsen fra Nordea Liv & Pension over, at kunderne nu bliver medejere af pensionsselskabet. Også køberen Foreningen NLP, hvis 330.000 medlemmer er kunder i pensonsselskabet, er glade for den nye konstellation.

Rådgivningsrobot indtager banker næste år

Robotbaseret kunderådgivning er på vej ud i bankerne. Amerikanske Ipsoft har udviklet robotten Amelia og er efter eget udsagn i kontakt med ledende danske og en række europæiske banker om teknologien. Den første version på dansk er snart klar.

Landbrugskrise gør fortsat ondt på Alm. Brand Bank

Landbrugets krise har været hård ved Alm. Brand Bank i de senere år. Nu ser direktør Søren Boe Mortensen så småt lys forude for landmændene, men ikke desto mindre rammer landbruget stadig banken hårdt i årets tredje kvartal.

Topdanmark forventer nulvækst for forsikringerne i 2017

Efter at have lidt med negativ vækst for præmieindbetalingerne på forsikringsdelen de sidste to år, forventer Topdanmark en flad vækst næste år. Adm. direktør Christan Sagild vil dog ikke garantere, at det bliver vendepunktet for forsikringsforretningen.

Minister: Gennemsigtighed skal skabe et velfungerende marked

Gennemsigtighed står højt på prioriteringslisten i de kommende forhandlinger om realkreditten og bidragssatserne. Det fastslog erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i går på et åbent samråd. SF indvendte dog, at gennemsigtighed ikke er garanti for, at der er konkurrence i markedet. (Opdateret)

Det nye Mobilepay sigter mod flere betalende kunder

Med Swipp ude af billedet kan Mobilepay få fat i flere betalende erhvervskunder, vurderer Danske Banks mand for enden af forhandlingsbordet. Alle har været fleksible, siger han om den aftale, der har efterladt Danske Bank som triumfator.

Næsten halvdelen af alle Totalkredit-kunder har overvejet flytning

Bidragsforhøjelserne tidligere på året har gjort kunderne i Totalkredit ekstra sure. Næsten halvdelen af kunderne har overvejet at flytte, viser en befolkningsundersøgelse, som Wilke har foretaget for FinansWatch. Nykredits koncernchef Michael Rasmussen kan godt forstå reaktionen.

Sparekassen Sjælland: Det går vores vej

Lars Petersson, direktør for Sparekassen Sjælland, ser tegn på opsving på både Sjælland og Fyn. Samtidig afviser han, at Danmarks ældste sparekasse skal drive bankforretning i Jylland.

Tilsynets Jesper Berg: Resten af verden er foran os 

Danmark er bagud i reguleringen af bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder. Det var budskabet fra tilsynets direktør til konference om bestyrelser. Større it-viden i bestyrelserne bliver desuden mere nødvendigt, mener professor.

Måling: Omkostninger forhindrer boligejere i at skifte realkreditselskab

De senere års markante prisforhøjelser på bidrag og gebyrer har fået næsten hver tredje danske boligejer til at overveje at skifte realkreditselskab. Men kun hver tiende har rent faktisk skiftet långiver. Det skyldes primært omkostningerne ved at flytte, viser en befolkningsundersøgelse foretaget for FinansWatch.

Lind Invest afkræver svar fra DAB’s bestyrelse efter fusionslæk

Lind Invest langer i en pressemeddelelse hårdt ud efter bestyrelsen i Danske Andelskassers Bank (DAB), der i dag har afsløret, at storaktionæren gerne ser banken indgå i en fusion. Storaktionæren stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om bestyrelsen har hørt sine andre storaktionærer i sagen.

Teknisk begavelse bliver ny chef for ATP

Den nyudnævnte topchef for ATP, Christian Hyldahl, beskrives som en fagligt dygtig og kompetent leder. Ifølge en kollega bliver hans største udfordring i det nye job at tage del i den politiske debat, der er en vigtig del af jobbeskrivelsen i landets største pensionsselskab.

Danske Bank gentager: Ingen negative renter for privatkunder

Efter Jyske Bank i går talte om mulige negative renter til private, så slår Danske Banks topchef fast, at det ikke kommer på tale i hans bank. Men Danske-selskabet RD har opkrævet regningen for de negative renter direkte hos kunderne, som FinansWatch har afsløret.

Nykredits fyringer skal finansiere nye investeringer

Besparelserne fra gårsdagens afskedigelser af 190 Nykredit-ansatte skal være med til at finansiere nye tiltag, siger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen. Spørgsmålet om den lukrative fratrædelsesordning for tidligere direktør Bente Overgaard sender han dog videre i systemet.

Swipps komplicerede ejerstruktur ligger bag krisen

NYHEDSANALYSE: Mobilbetalingstjenesten Swipp har på anden uge ingen kommentarer til trods for, at kriserne vælter ned over selskabet. Selskabets bizare ejerstruktur er formentlig en del af årsagen til krisen.

Banker kan overraske positivt i ny regnskabssæson

Det lave renteniveau presser de danske banker forud for den kommende regnskabssæson. Men lave nedskrivninger og faldende omkostninger kan bidrage positivt til bankernes bundlinje i tredje kvartal, vurderer analytikere over for FinansWatch.

Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449